VACCINUL companiei americane Novavax are o eficiență de 89%. Cât de eficient este pentru tulpinile nou apărute
Compania americană de biotehnologie, Novavax, a confirmat joi că vaccinul său are o eficienţă de 89% împotriva Covid-19, dar este redusă semnificativ în faţa variantei sud-africane, conform rezultatelor finale ale studiilor clinice. În detaliu, eficacitatea sa a fost de 96,4% faţă de tulpina iniţială a virusului, de 86,3% faţă de varianta britanică şi de numai 48,6% numai faţă de varianta sud-africană.
Testele clinice de fază 3 au fost efectuate în Marea Britanie pe mai mult de 15.000 de persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 84 de ani, dintre care 27% aveau peste 65 de ani.
Vaccinul, numit NVX-CoV2373, a fost, de asemenea, foarte eficient împotriva formelor severe de boală: cinci cazuri de COVID-19 au fost identificate în rândul participanţilor, dar toate au fost în grupul placebo.
Un alt studiu de amploare mai mică (faza 2b) a fost efectuat pe 2.665 de participanţi în Africa de Sud, unde o altă variantă (B.1.351) s-a răspândit pe arii extinse. Dar, în acest caz, eficacitatea vaccinului a scăzut la 48,6%.
Novavax folosește o tehnologie diferită
Vaccinul Novavax este administrat în două doze şi utilizează o tehnologie diferită de cele folosite pentru vaccinurile deja autorizate pe scară largă în lume.
Este un aşa-numit vaccin „subunitar”, pe bază de proteine care declanşează un răspuns imunitar, fără virus.
Novavax a anunţat săptămâna trecută că doreşte să depună o cerere de autorizare de urgenţă și în Statele Unite, în al doilea trimestru al anului, dar nu se știe dacă americanii vor accepta, fără să aştepte rezultatele testelor desfăşurate în paralel în SUA.
sursa: libertatea.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
România, în topul țărilor europene cu cea mai scumpă apă menajeră și îmbuteliată. Afacerea pe spinarea românilor
România, în topul țărilor europene cu cea mai scumpă apă menajeră și îmbuteliată. Afacerea pe spinarea românilor Deși România are resurse hidrografice din belșug și unele dintre cele mai apreciate izvoare de apă minerală de pe continent, am ajuns să plătim pe litrul de apă mai mult ca locuitorii din statele mai bogate ale Europei. […]
Radu Georgescu: Într-o țară civilizată, măsurile fiscale erau votate prin referendum de către populație. Planul nu rezolvă deficitul bugetar, dar va duce economia României în recesiune
Radu Georgescu: Într-o țară civilizată, măsurile fiscale erau votate prin referendum de către populație. Planul nu rezolvă deficitul bugetar, dar va duce economia României în recesiune Economistul Radu Georgescu face o comparație între cum a fost aprobat planul fiscal în România și cum se procedează într-o țară civilizată, cum e de exemplu Elveția, unde toate […]
Subvenții APIA doar pentru fermele mai mari de 2 hectare. Peste 225.000 de producători agricoli vor rămâne fără bani
Subvenții APIA doar pentru fermele mai mari de 2 hectare. Peste 225.000 de producători agricoli vor rămâne fără bani Una dintre cele mai controversate măsuri incluse în noul program de guvernare vizează direct micii fermieri din România. Executivul propune creșterea suprafeței minime eligibile pentru a beneficia de plăți directe, de la 1 hectar la 2 […]