Rămâi conectat

Actualitate

Vaccinul AstraZeneca are o eficienţă 100% împotriva bolii severe şi a spitalizării, conform unui nou studiu realizat în SUA

Ziarul Unirea

Publicat

în

Conform unui studiu efectuat, Vaccinul AstraZeneca are o eficienţă de 79% în prevenirea bolilor simptomatice şi de 100% împotriva bolilor severe şi a spitalizării. Această cercetare s-a bazat pe un eşantion de 32.449 de participanţi într-un studiu de fază 3. Dintre participanţii la analiza intermediară, aproximativ 20% aveau vârsta de 65 de ani şi peste, în timp ce aproximativ 60% aveau comorbidităţi asociate cu un risc crescut de progresie a Covidului sever, cum ar fi diabetul sau bolile cardiace.

Rezultatele unui amplu studiu din SUA au arătat că vaccinul împotriva coronavirusului dezvoltat de AstraZeneca şi Universitatea Oxford are o eficienţă de 79% în prevenirea bolilor simptomatice şi de 100% împotriva bolilor severe şi a spitalizării.

Cercetarea pentru siguranţa şi eficacitatea vaccinului, publicată luni, s-a bazat pe un eşantion de 32.449 de participanţi într-un studiu de fază 3.

Prin comparaţie, vaccinul Moderna are o eficacitate mai mare de 94% în prevenirea coronavirusului, iar vaccinul Pfizer-BioNTech s-a dovedit a avea 95% eficienţă.

AstraZeneca a declarat că va continua să analizeze datele şi să se pregătească pentru analiza primară care va fi trimisă în următoarele săptămâni Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente pentru autorizaţia de utilizare de urgenţă.

Rezultatele vin la scurt timp după ce o mulţime de ţări au suspendat temporar utilizarea vaccinării cu serul AstraZeneca în urma apariţiei cheagurilor de sânge la unele persoane vaccinate. Experţii din domeniul sănătăţii au criticat aspru această mişcare, citând lipsa de date, în timp ce analiştii şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la impactul asupra absorbţiei vaccinurilor, pe măsură ce virusul continuă să se răspândească.

Germania, Franţa, Italia şi Spania sunt printre ţările care au reluat utilizarea vaccinului Oxford-AstraZeneca după ce autoritatea de reglementare a medicamentelor din Europa a concluzionat că serul este sigur şi eficient.

De asemenea, Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi Societatea Internaţională pentru Tromboză şi Hemostază au recomandat ca ţările să utilizeze în continuare vaccinul Oxford-AstraZeneca.

AstraZeneca a declarat luni, într-un comunicat, că un consiliu independent care a analizat vaccinul său nu a identificat probleme de siguranţă legate de acesta. De asemenea, un neurolog independent a efectuat o altă analiză specifică a cheagurilor de sânge, precum şi a trombozei sinusului venos cerebral (CVST), un cheag de sânge extrem de rar în creier.

Consiliul de monitorizare a siguranţei datelor „nu a constatat un risc crescut de tromboză sau evenimente caracterizate de tromboză în rândul celor 21.583 de participanţi care au primit cel puţin o doză de vaccin. Căutarea specifică pentru CVST nu a găsit evenimente în acest proces.”

„Această analiză validează vaccinul AstraZeneca ca o opţiune suplimentară de vaccinare necesară, oferind încredere că adulţii de toate vârstele pot beneficia de protecţie împotriva virusului”, a precizat Ann Falsey, profesor de medicină la Facultatea de Medicină a Universităţii din Rochester, SUA şi co-autor al cercetării.

În special, vaccinul Oxford-AstraZeneca a avut o eficienţă de 80% în prevenirea coronavirusului la participanţii cu vârsta de peste 65 de ani.

„Aceste rezultate se adaugă la numărul tot mai mare de dovezi care arată că acest vaccin este bine tolerat şi extrem de eficient împotriva tuturor severităţilor COVID-19 şi pentru toate categoriile de vârstă”, a declarat Mene Pangalos, vicepreşedinte executiv al cercetării şi dezvoltării BioPharmaceuticals la AstraZeneca.

Dintre participanţii la analiza intermediară, aproximativ 20% aveau vârsta de 65 de ani şi peste, în timp ce aproximativ 60% aveau comorbidităţi asociate cu un risc crescut de progresie a Covidului sever, cum ar fi diabetul sau bolile cardiace.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România, în topul țărilor europene cu cea mai scumpă apă menajeră și îmbuteliată. Afacerea pe spinarea românilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

România, în topul țărilor europene cu cea mai scumpă apă menajeră și îmbuteliată. Afacerea pe spinarea românilor Deși România are resurse hidrografice din belșug și unele dintre cele mai apreciate izvoare de apă minerală de pe continent, am ajuns să plătim pe litrul de apă mai mult ca locuitorii din statele mai bogate ale Europei. […]

Citește mai mult

Actualitate

Radu Georgescu: Într-o țară civilizată, măsurile fiscale erau votate prin referendum de către populație. Planul nu rezolvă deficitul bugetar, dar va duce economia României în recesiune

Ziarul Unirea

Publicat

în

Radu Georgescu: Într-o țară civilizată, măsurile fiscale erau votate prin referendum de către populație. Planul nu rezolvă deficitul bugetar, dar va duce economia României în recesiune Economistul Radu Georgescu face o comparație între cum a fost aprobat planul fiscal în România și cum se procedează într-o țară civilizată, cum e de exemplu Elveția, unde toate […]

Citește mai mult

Actualitate

Subvenții APIA doar pentru fermele mai mari de 2 hectare. Peste 225.000 de producători agricoli vor rămâne fără bani

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Subvenții APIA doar pentru fermele mai mari de 2 hectare. Peste 225.000 de producători agricoli vor rămâne fără bani Una dintre cele mai controversate măsuri incluse în noul program de guvernare vizează direct micii fermieri din România. Executivul propune creșterea suprafeței minime eligibile pentru a beneficia de plăți directe, de la 1 hectar la 2 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea