Rămâi conectat

Ştirea zilei

„Vă arăt eu cum se umblă cu cagula pe față”: „Van Damme de Bistra” condamnat pentru pentru ultraj și tulburarea ordinii şi liniştii publice

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Vă arăt eu cum se umblă cu cagula pe față”: „Van Damme de Bistra” condamnat pentru pentru ultraj și tulburarea ordinii şi liniştii publice

Un tânăr din Alba, cunoscut în mediul online ca „Van Damme de Bistra”, a fost condamnat la un an și 3 luni închisoare, cu suspendare, la care se adaugă amenda penală în cuantum de 3.000 lei, pentru ultraj și tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Sentința Judecătoriei Alba Iulia a fost pronunțată în data de 15 septembrie, iar motivarea fost făcută publică pe portalul just.ro. Decizia poate fi atacată cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Elit - Gustul Desăvârșit

În actul de sesizare s-a arătat, în esență, că în data de 01.02.2022, în jurul orei 22.00, inculpatul prin acte de violenţă şi ameninţări asupra martorei, săvârșite în scara blocului, a tulburat liniştea locatarilor care au văzut incidentul.

În fapt, în data de 01.02.2022, martora, pe fondul unor discuții în contradictoriu i-a spus inculpatului R.D.M, prietenul ei, să părăsească locuința sa, inculpatul fiind de acord, însă ulterior, în jurul orei 22.00, inculpatul s-a deplasat la locuinţa martorei, a bătut insistent la uşa acesteia, iar în momentul în care aceasta a deschis uşa, inculpatul a împins-o şi a pătruns în garsonieră fără acordul său.

În cele ce au urmat, inculpatul a purtat discuții în contradictoriu cu tânăra, după care observând-o pe martoră în garsonieră, a început să se certe și cu aceasta, a luat un cuţit de bucătărie cu lama de aproximativ 10 cm, pe care l-a folosit pentru a le ameninţa cu moartea pe cele două, după care a prins-o de haine pe tânără, a luat-o cu forţa şi a împins-o afară din garsonieră. În zona intrării în garsonieră, dar şi în scara blocului, inculpatul a lovit-o cu pumnii şi picioarele în zona capului şi corpului, tulburând liniştea locatarilor blocului. Martorii locuitori ai aceleiaşi scări de bloc fost alertaţi de zgomotele produse de agresiunile exercitate de inculpat asupra martorei.

Cele două femei care iniţial au avut calitatea de persoane vătămate în cauză şi-au retras plângerea penală prealabilă pentru comiterea infracţiunilor de violare de domiciliu şi ameninţare, respectiv pentru comiterea infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

În continuare, în data de 02.02.2022, orele 02.00, inculpatul R.D.M, cu prilejul audierii la sediul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, în repetate rânduri, a adresat amenințări cu moartea și cu acte de violență organului de cercetare penală – agent principal de poliție T.M.C, fapt ce i-a creat acestuia din urmă o stare de temere.

Procedând la vizualizarea înregistrărilor existente la dosarul cauzei inculpatul se adresează direct şi ameninţător agentului de poliţie spunând: „Cât îmi dai, mă? Că-ţi spun că tu nu scapi de mine!”. Prin urmare, se observă pe înregistrarea video că inculpatul i se adresează direct agentului de poliţie, reiterând întrebarea „Cât îmi dai, bă?”, iar apoi îi spune acestuia „Hai să ne punem la o vorbă noi. Cât îmi dai, mă? Dă-te mă cu mine faţă-n faţă şi spune-mi tu mie, mă, că nu ţi teamă de mine”, inculpatul cunoscând că prin ameninţările aduse persoanei vătămate i-a creat acesteia o stare de temere. Anterior acestui moment, respectiv la minutul 11:56, inculpatul afirmă „nu mă retrag eu cu voi în munţi; cu voi în ţapă, mă duc cu voi în munţi”, gesticulând şi uitându-se direct la agentul de poliţie.

De asemenea, după ce persoană vătămată îi aduce la cunoştinţă inculpatului că este înregistrat şi că împotriva sa s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale sub aspectul comiterii celorlalte infracţiuni care au făcut obiectul dosarului, inculpatul după ce îi adresează acesteia câteva jigniri, continuă prin a ameninţa persoană vătămată, exclamând: „da sa imi bag p**a daca nu fac 40 de ani si pentru tine si pentru … si pentru … si pentru toti”, uitându-se direct la persoana vătămată, continuând cu „trebuie să fie un erou în Țara Moţilor”.

În aceeaşi ordine de idei, inculpatul tot direct se adresează agentului de poliţie când exclamă: „cand imi dati drumul, sa va arat? Va arat eu cum se umbla cu cagula pe fata”. Din acelaşi material video rezultă că abia după ameninţările proferate direct persoanei vătămate, inculpatul îşi manifestă revolta, aşa cum susţine şi faţă de poliţiştii corupţi.

Cu prilejul audierii în faţa instanţei de judecată, inculpatul a arătat că recunoaşte infracţiunea de tulburare a ordinii şi liniştii publice, însă nu recunoaşte comiterea infracţiunii de ultraj, arătând că vorbele folosite sunt cuvinte şi expresii jignitoare şi nu ameninţări la adresa agentului de poliţie. A reiterat aspectul că a fost provocat de către organele de poliţie şi mai mult, se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Pe de altă parte, inculpatul a arătat că pentru că era nervos şi fusese umilit înainte de a ajunge în biroul agentului de poliţie care urma să îl audieze, i-a adresat acestuia din urmă cuvinte şi expresii jignitoare, deşi persoana vătămată a vorbit frumos cu inculpatul, nu l-a jignit, ameninţat sau bătut.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Bărbat din Alba bătut, fără nici un motiv, cu o bâtă de baseball, de un șofer, pe DJ 670 C: Agresorul trimis în judecată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bărbat din Alba bătut, fără nici un motiv, cu o bâtă de baseball, de un șofer, pe DJ 670 C: Agresorul trimis în judecată

Un bărbat din Alba a fost trimis în judecată de magistrații Judecătoriei Sebeș pentru săvârşirea a trei infracțiuni de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

La data de 7 septembrie, dosarul a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară la Judecătoria Blaj, iar motivarea a fost făcută publică pe portalul rejust.ro.

În actul de sesizare s-au reţinut în esenţă că la data de 29.05.2021, în jurul orelor 11:51, inculpatul în timp ce rula cu autoturismul său pe DJ 670 C a observat persoana vătămată care se deplasa ca și pieton, fiind însoțit de către martori, ocazie cu care, fără vreun motiv, a coborât din autoturism și a aplicat lovituri cu o bâtă de baseball în zona capului acestuia, apoi în brațul cu care s-a aparat, fiind întru-un final trântit la pământ, persoana vătămată a fost transportată la Spitalul Municipal Sebeș iar în aceeași zi la medicină legală, care în urma examinării acestuia s-au formulat constatări preliminare, statuând că acesta prezintă leziuni traumatice reprezentate de echimoze, excoriații la frunte și membrele superioare și o plagă situată la nivelul capului, leziunile au necesitat 11-12 zile îngrijiri medicale si nu au pus viața în primejdie, faptă care întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de „lovire sau alte violențe”.

Elit - Gustul Desăvârșit

În cauză, nu au fost formulate cereri şi excepţii cu privire la legalitatea sesizării instanţei, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală şi nu se impun a fi invocate nici din oficiu.

Decizia poate fi atacată cu drept de contestaţie în 3 zile de la comunicare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Calendar Ortodox luna OCTOMBRIE 2023: Acoperământul Maicii Domnului, Sfânta Cuvioasă Parascheva și Sfântul Mucenic Dimitrie, sărbătorile acestei luni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Calendar Ortodox luna OCTOMBRIE 2023: Acoperământul Maicii Domnului, Sfânta Cuvioasă Parascheva și Sfântul Mucenic Dimitrie, sărbătorile acestei luni

În calendarul creștin ortodox al lunii octombrie sunt remarcate trei sărbători de mare importanță, în data de 1 octombrie, Acoperământul Maicii Domnului, în 14 octombrie, Sfânta Cuvioasă Parascheva, la data de 26 octombrie, Sfântul Mucenic Dimitrie, Izvoratorul de Mir, iar în 27 octombrie Sfântul Dimitrie Basarabov.

Citește și: 1 octombrie: Acoperământul Maicii Domnului. Sărbătoare cu cruce roşie pentru creştini


1 Duminică † – Acoperamantul Maicii Domnului – Ap. II Corinteni XI, 31-33XII, 1-9Ev. Luca VI, 31-36glas 8, voscr. 6

Elit - Gustul Desăvârșit

Predica de pe munte – Iubirea vrajmasilor – Ap. II Corinteni XI, 31-33XII, 1-9Ev. Luca VI, 31-36glas 8, voscr. 6
Duminica nr: 1


2 Luni – Sfantul Ciprian
3 Marți – Sfantul Dionisie Areopagitul
4 Miercuri – Sfantul Mucenic Ierotei Post
5 Joi † – Sfanta Haritina; Sfintii Daniil si Misail de la Manastirea Turnu
6 Vineri – Sfantul Apostol Toma Post
7 Sâmbătă † – Sfintii Mucenici Serghie si Vah
8 Duminică – Sfanta Pelaghia – Ap. Galateni I, 11-19Ev. Luca VII, 11-16glas 1, voscr. 7


Predica la Duminica a XX-a dupa Rusalii – Ap. Galateni I, 11-19Ev. Luca VII, 11-16glas 1, voscr. 7
Duminica nr: 2


9 Luni – Sfantul Apostol Iacob al lui Alfeu
10 Marți – Sfintii Mucenici Evlampie si Evlampia; Sfantul Ambrozie de la Optina
11 Miercuri – Sfantul Apostol Filip, unul din cei sapte diaconi Post
12 Joi – Sfintii Mucenici Tarah, Prov si Andronic
13 Vineri † – Aducerea moastelor Sfantului Apostol Andrei la Iasi; Sfintii Mucenici Carp, Papil, Agatodor si Agatonica Post
14 Sâmbătă † – Sfanta Cuvioasa Parascheva
15 Duminică – Sfantul Mucenic Luchian – Ap. Galateni II, 16-20Tit III, 8-15Ev. Luca VIII, 5-15Ioan XVII, 1-13glas 2, voscr. 8

Citește și: Mesaje de Sfânta Parascheva. Urări și felicitări pentru cei ce își sărbătoresc onomastica


Duminica Parintilor de la Sinodul VII Ecumenic – Ap. Galateni II, 16-20Tit III, 8-15Ev. Luca VIII, 5-15Ioan XVII, 1-13glas 2, voscr. 8
Duminica nr: 3


16 Luni – Sfantul Mucenic Longhin Sutasul
17 Marți – Sfantul Proroc Osea
18 Miercuri – Sfantul Apostol si Evanghelist Luca Post
19 Joi – Sfantul Proroc Ioil
20 Vineri – Sfantul Gherasim din Kefalonia; Sfantul Mucenic Artemie Post
21 Sâmbătă † – Sfintii Marturisitori Ardeleni
22 Duminică – Sfintii sapte tineri din Efes; Sfantul Averchie, Episcopul Ierapolei – Ap. Efeseni II, 4-10Ev. Luca VIII, 26-39glas 3, voscr. 9


Vindecarea demonizatului din tinutul gherghesenilor – Ap. Efeseni II, 4-10Ev. Luca VIII, 26-39glas 3, voscr. 9
Duminica nr: 4


Citește și: MESAJE de SFANTUL Dumitru 2023: Felicitări, urări, SMS-uri pe care le poți trimite celor care își sărbătoresc onomastica

23 Luni – Sfantul Iacob, ruda Domnului
24 Marți – Sfantul Mare Mucenic Areta
25 Miercuri – Sfintii Mucenici Marcian si Martirie Post
26 Joi † – Sfantul Mucenic Dimitrie, Izvoratorul de Mir
27 Vineri † – Sfantul Dimitrie Basarabov Post
28 Sâmbătă † – Sfantul Iachint de Vicina
29 Duminică – Sfanta Mucenita Anastasia Romana – Ap. Efeseni II, 14-22Ev. Luca VIII, 41-56glas 4, voscr. 10


Invierea fiicei lui Iair – Ap. Efeseni II, 14-22Ev. Luca VIII, 41-56glas 4, voscr. 10
Duminica nr: 5


30 Luni – Sfintii Mucenici Zenovie episcopul si Zenovia, sora sa
31 Marți – Sfintii Apostoli Apelie, Stahie, Amplie, Urban, Aristobul si Narcis


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Pisică cu trei pui, ABANDONAȚI într-o cutie, pe marginea drumului la Micești: Mama și un micuț, loviți de o mașină. Se caută URGENT familii pentru două mustăcioase

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pisică cu trei pui, ABANDONAȚI într-o cutie, pe marginea drumului la Micești: Mama și un micuț, loviți de o mașină. Se caută URGENT familii pentru două mustăcioase

O pisică împreună cu trei pui au fost abandonați de stăpân, într-o cutie, pe marginea drumului, în cartierul Micești din Alba Iulia.

Lăsați în voia sorții în apropierea unuia dintre cele mai circulate drumuri din Alba Iulia, pisica și un pui pe care îl căra în gură, cel mai probabil în încercarea de a trece șoseaua și a-și duce micuțul la adăpost, au fost loviți de o mașină care nu a putut să le evite.

Elit - Gustul Desăvârșit

Ceilalți doi pui au rămas în cutie, așteptându-și în zadar mama. Mieunatul lor disperat a fost auzit de o localnică care i-a luat de pe marginea drumului și i-a dus într-un loc sigur. Pisica și puiul mort au fost și ei luați de pe șosea.

Femeia a lansat un apel urgent de adopție al puilor rămași, două fetițe mustăciose, care au nevoie disperată de ajutor. Pisicuțele mănâncă singure și ar fi de preferat să fie adoptate împreună, fiind foarte atașate una de alta. Persoana care le-a găsit asigură și sterilizarea felinelor când vor ajunge la vârsta optimă pentru intervenție. Pentru mai multe amănunte, cei care doresc să ajute puii orfani de pisică pot suna la numărul de telefon: 0729399898.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare