Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

„Vă arăt eu cum se umblă cu cagula pe față”: „Van Damme de Bistra” condamnat pentru pentru ultraj și tulburarea ordinii şi liniştii publice

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

„Vă arăt eu cum se umblă cu cagula pe față”: „Van Damme de Bistra” condamnat pentru pentru ultraj și tulburarea ordinii şi liniştii publice

Un tânăr din Alba, cunoscut în mediul online ca „Van Damme de Bistra”, a fost condamnat la un an și 3 luni închisoare, cu suspendare, la care se adaugă amenda penală în cuantum de 3.000 lei, pentru ultraj și tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Sentința Judecătoriei Alba Iulia a fost pronunțată în data de 15 septembrie, iar motivarea fost făcută publică pe portalul just.ro. Decizia poate fi atacată cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.

În actul de sesizare s-a arătat, în esență, că în data de 01.02.2022, în jurul orei 22.00, inculpatul prin acte de violenţă şi ameninţări asupra martorei, săvârșite în scara blocului, a tulburat liniştea locatarilor care au văzut incidentul.

În fapt, în data de 01.02.2022, martora, pe fondul unor discuții în contradictoriu i-a spus inculpatului R.D.M, prietenul ei, să părăsească locuința sa, inculpatul fiind de acord, însă ulterior, în jurul orei 22.00, inculpatul s-a deplasat la locuinţa martorei, a bătut insistent la uşa acesteia, iar în momentul în care aceasta a deschis uşa, inculpatul a împins-o şi a pătruns în garsonieră fără acordul său.

În cele ce au urmat, inculpatul a purtat discuții în contradictoriu cu tânăra, după care observând-o pe martoră în garsonieră, a început să se certe și cu aceasta, a luat un cuţit de bucătărie cu lama de aproximativ 10 cm, pe care l-a folosit pentru a le ameninţa cu moartea pe cele două, după care a prins-o de haine pe tânără, a luat-o cu forţa şi a împins-o afară din garsonieră. În zona intrării în garsonieră, dar şi în scara blocului, inculpatul a lovit-o cu pumnii şi picioarele în zona capului şi corpului, tulburând liniştea locatarilor blocului. Martorii locuitori ai aceleiaşi scări de bloc fost alertaţi de zgomotele produse de agresiunile exercitate de inculpat asupra martorei.

Cele două femei care iniţial au avut calitatea de persoane vătămate în cauză şi-au retras plângerea penală prealabilă pentru comiterea infracţiunilor de violare de domiciliu şi ameninţare, respectiv pentru comiterea infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

În continuare, în data de 02.02.2022, orele 02.00, inculpatul R.D.M, cu prilejul audierii la sediul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, în repetate rânduri, a adresat amenințări cu moartea și cu acte de violență organului de cercetare penală – agent principal de poliție T.M.C, fapt ce i-a creat acestuia din urmă o stare de temere.

Procedând la vizualizarea înregistrărilor existente la dosarul cauzei inculpatul se adresează direct şi ameninţător agentului de poliţie spunând: „Cât îmi dai, mă? Că-ţi spun că tu nu scapi de mine!”. Prin urmare, se observă pe înregistrarea video că inculpatul i se adresează direct agentului de poliţie, reiterând întrebarea „Cât îmi dai, bă?”, iar apoi îi spune acestuia „Hai să ne punem la o vorbă noi. Cât îmi dai, mă? Dă-te mă cu mine faţă-n faţă şi spune-mi tu mie, mă, că nu ţi teamă de mine”, inculpatul cunoscând că prin ameninţările aduse persoanei vătămate i-a creat acesteia o stare de temere. Anterior acestui moment, respectiv la minutul 11:56, inculpatul afirmă „nu mă retrag eu cu voi în munţi; cu voi în ţapă, mă duc cu voi în munţi”, gesticulând şi uitându-se direct la agentul de poliţie.

De asemenea, după ce persoană vătămată îi aduce la cunoştinţă inculpatului că este înregistrat şi că împotriva sa s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale sub aspectul comiterii celorlalte infracţiuni care au făcut obiectul dosarului, inculpatul după ce îi adresează acesteia câteva jigniri, continuă prin a ameninţa persoană vătămată, exclamând: „da sa imi bag p**a daca nu fac 40 de ani si pentru tine si pentru … si pentru … si pentru toti”, uitându-se direct la persoana vătămată, continuând cu „trebuie să fie un erou în Țara Moţilor”.

În aceeaşi ordine de idei, inculpatul tot direct se adresează agentului de poliţie când exclamă: „cand imi dati drumul, sa va arat? Va arat eu cum se umbla cu cagula pe fata”. Din acelaşi material video rezultă că abia după ameninţările proferate direct persoanei vătămate, inculpatul îşi manifestă revolta, aşa cum susţine şi faţă de poliţiştii corupţi.

Cu prilejul audierii în faţa instanţei de judecată, inculpatul a arătat că recunoaşte infracţiunea de tulburare a ordinii şi liniştii publice, însă nu recunoaşte comiterea infracţiunii de ultraj, arătând că vorbele folosite sunt cuvinte şi expresii jignitoare şi nu ameninţări la adresa agentului de poliţie. A reiterat aspectul că a fost provocat de către organele de poliţie şi mai mult, se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Pe de altă parte, inculpatul a arătat că pentru că era nervos şi fusese umilit înainte de a ajunge în biroul agentului de poliţie care urma să îl audieze, i-a adresat acestuia din urmă cuvinte şi expresii jignitoare, deşi persoana vătămată a vorbit frumos cu inculpatul, nu l-a jignit, ameninţat sau bătut.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO: Sunetele de tobă ale Gărzii Cetății dau startul noului sezon turistic din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sunetele de tobă ale Gărzii Cetății dau startul noului sezon turistic din Alba Iulia Sezonul turistic s-a deschis oficial din 1 mai 2024, în Cetatea Alba Carolina. Tot de astăzi, Garda Apulum și Garda Cetății, unice în România, și-au reluat spectacolele. Citește și: Evenimente în 2024, la Alba Iulia: Data la care vor avea loc […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea