Uzina din Cugir va avea o linie modernă pentru cartușe pe standardul NATO. Virgil Popescu: ,,Industria de apărare a României se va relansa şi își va aduce aportul la Produsul Intern Brut”

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a declarant recent că industria de apărare românescă se va relansa și își va adduce aportul la Produsul Intern Brut (potrivit Mediafax).

„Eu sunt foarte optimist că şi industria de apărare românească se va relansa şi îşi va aduce aportul la Produsul Intern Brut al României. Mai mult, am încercat să şi ieşim pe piaţă. Directorul Romarm a fost în Egipt şi a venit cu un memorandum semnat. Sunt foarte interesaţi, şi o să merg şi eu acolo să discut cu omologul meu, să colaborăm şi să vindem în Egipt, care a fost o piaţă tradiţională a României. Vorbim de pistolul Sauer, de muniţie, vorbim de mai multe lucruri”, a spus Popescu.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

El a subliniat că este o mare problemă fabricarea de pulberi în România, deoarece importăm pulbere din Serbia şi orice ţară serioasă din Uniunea Europeană şi din NATO trebuie să aibă şi să poată produce propria pulbere. Acesta a mai afirmat că ministerul a dat bani pentru majorarea de capital de la uzina Sadu, unde a fost luată o linie modernă de producţie de cartuşe pe standardul NATO, la Uzina Mecanică Cugir la fel.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

„Deci încercăm să investim în măsura bugetului în fabricile pe care le are Romarm şi vrem să producem cât mai mult. Iar pentru prima dată, îmi spunea directorul de la Uzina Mecanică Bucureşti, Ministerul Apărării a chemat Romarm să discute cu privire la lansarea de comenzi către industria de apărare. Pentru prima dată, încet, încet, lucrurile se pun la punct şi sunt foarte optimist că Ministerul Apărării şi Ministerul Economiei, împreună, vor reuşi să repornească industria de apărare”, a explicat şeful de la Economie.

(C.P.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei