Rămâi conectat

Ştirea zilei

USR PLUS a câștigat alegerile pentru Senat în Municipiul Alba Iulia. Adrian Simion: „Acest rezultat este de fapt un rezultat de echipă”

Ziarul Unirea

Publicat

în

USR PLUS a câștigat alegerile pentru Senat în Municipiul Alba Iulia. Adrian Simion: „Acest rezultat este de fapt un rezultat de echipă”

Adrian Simion, candidatul pentru Senat din partea USR PLUS a discutat despre rezultatul remarcabil obținut de către alianță, la nivelul Municipiului Alba Iulia, clasându-se pe locul întâi pentru Senat și pe locul doi pentru Camera Deputaților.

„Rezultatele de la Alba Iulia, evident că ne bucură în ce privește Senatul, unde am câștigat, cât și Camera Deputaților unde ne-am plasat pe a doua poziție, așa cum am spus și cu altă ocazie, ne responsabilizează.

Sunt niște rezultate care dovedesc faptul că cetățeanul din Alba Iulia este un cetățean informat, are perspective noi, referitoare la politică, la oamenii pe care dorește să îi voteze și să îl reprezinte, de aceea, din punctul meu de vedere, cred că una dintre explicațiile, cel puțin pe partea de Senat, unde ne-am clasat pe locul întâi, este faptul că cetățenii au fost atenți la ceea ce am făcut noi, ca și program politic, Alianța USR PLUS și acest fapt ne obligă luptăm pentru ceea ce ne-am propus.

De asemenea, o altă explicație pentru victoria de la Alba Iulia, la Senat, este faptul că, la fel ca și la alegerile locale, oamenii s-au uitat mai mult decât cu alte ocazii și la oamenii de pe liste, adică ce candidați au propus partidele afalte în competiția electorală. În cazul primarului, în 27 septemrbie, l-au votat pe Gabriel Pleșa și am reușit acea victorie frumoasă atunci, eu cred că la fel s-a întamplat la fel și acum, în ceea ce mă privește pe mine ca și candidat. S-au uitat cetățenii și la oamenii care au fost puși pe liste de către partide ca și candidați și candidații în sine au atras voturile.

Nu în ultimul rând, e foarte important și asta ne bucură pe noi, faptul că acest rezultat este de fapt un rezultat de echipă, echipă din care nu am făcut parte doar eu și s-a văzut asta, a fost și colega mea Cosmina Mariș care și ea s-a implicat alături de mine în campanie și am lucrat împreună la un rezultat care pe noi nu ne-a surprins neapărat, dar cu siguranță ne-a bucurat foarte mult”, a declarat Adrian Simion, candidatul pentru Senat din partea USR PLUS.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Noaptea de Sfântul Andrei – una dintre cele mai bogate în tradiții la români. Ce obiceiuri și superstiții sunt în popor

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Noaptea de Sfântul Andrei – una dintre cele mai bogate în tradiții la români. Ce obiceiuri și superstiții sunt în popor

Seara de Sfântul Andrei este plină de tradiții și superstiții adânc înrădăcinate în cultura românească. Sărbătoarea acestui sfânt, proclamat Ocrotitorul țării, este una deosebit de importantă, marcând o zi nelucrătoare în România.

Sfântul Andrei, originar din Betsaida și fratele lui Simon Petru, a fost un pescar care a ales viața în celibat. El a devenit ucenic al Sfântului Ioan Botezătorul și, recunoscându-l pe Hristos ca Mesia, a fost numit „primul chemat”.

Legătura sa cu România este puternică, fiind considerat primul propovăduitor al Evangheliei în rândul strămoșilor noștri daco-romani. După predica în această țară, s-a stabilit în Patras, unde a fost martirizat.

CITEȘTE ȘI: MESAJE HAIOASE de SFANTUL ANDREI 2023: SMS-uri, felicitari și urări amuzante de Sfantul Andrei

Moaștele sale sunt prezente în mai multe lăcașuri sfinte din România, inclusiv la Mănăstirile Secu, Neamț, Hurezi, Pestera Sfântului Andrei, Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Târgu Neamț, Catedrala Arhiepiscopală din Galați și Biserica „Sfântul Apostol Andrei” din Oradea.

Tradițiile și superstițiile din noaptea de Sfântul Andrei sunt variate și fascinante. Se crede că în această noapte, lupii pot vorbi, iar cei care îi aud se confruntă cu moartea. În Bucovina, se spune că „umblă strigoii”, aducând haos și furând din viața oamenilor.

Fetele necăsătorite recurg la diverse practici de divinație în această noapte. De exemplu, prepară „turta lui Andrei” și se așteaptă să-și vadă alesul în vis. Alte obiceiuri includ metoda oglinzilor, metoda paharului cu apă și coborârea lumânării în fântână.

CITEȘTE ȘI: MESAJE de SFÂNTUL Andrei 2023: Felicitări, urări, SMS-uri pe care le poți trimite celor care își sărbătoresc onomastica

Punerea grâului la încolțit este o tradiție importantă, asociată cu belșugul și prosperitatea familiei. Semnificația grâului se extinde și în viața sentimentală, fetele punând la încolțit 41 de boabe pentru a-și visa viitorul partener.

În ansamblu, sărbătoarea Sfântului Andrei aduce comunitatea românească mai aproape de tradițiile sale, combinând aspecte religioase cu elemente folclorice și superstițioase.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare