Rămâi conectat

Ştirea zilei

USL Alba nu renunţă la ideea referendumului

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Preşedintele PNL Alba, deputatul Teodor Atanasiu a declarat într-o conferinţă de presă că la sediul PNL Alba a sosit o adresă din partea CJ Alba, a preşedintelui Ion Dumitrel, în atenţia consilierilor judeţeni liberali, cu solicitarea de a fi de acord cu amânarea şedinţei extraordinare de consiliu judeţean convocată pentru proiectul de referendum pe tema reorganizării pe regiuni. Atanasiu a afirmat că în urma discuţiilor avute cu consilierii liberali, respectiv ai USL, s-a ajuns la decizia că i se va cere preşedintelui Dumitrel, respectiv secretarei CJ Alba Mariana Hurbean, „să respecte legea” şi să pună pe ordinea de zi la următoarea şedinţă de consiliu proiectul de hotărâre privind referendumul pe tema reorganizării. „Legea nu-i permite domnului Dumitrel să nu convoace şedinţa extraordinară dacă o treime din consilierii judeţeni i-o cer”, a spus Atanasiu. Liderul liberal a comentat explicaţia preşedintelui PDL de consiliu judeţean, Dumitrel ca fiind „cel puţin interesantă” respectiv că „nu mai este de actualitate acest referendum”. „Traian Băsescu a zis că îşi ia doar o vacanţă de două luni de la discutarea acestui proiect şi eu zic că este mai credibil decât Dumitrel în stabilirea agendei guvernamentale. M-aş bucura ca în conducerea centrală a PDL să fie măcar două voturi împotriva desfiinţării judeţului Alba – a lui Hava şi a lui Dumitrel, doi pedelişti cu funcţii de conducere la nivel naţional. Cei doi ar trebui să renunţe la limbajul dublu – una votează la centru şi alta transmit în teritoriu”.
Teodor Atanasiu a declarat că în urma consultării tuturor consilierilor judeţeni ai USL (PNL şi PSD) s-a ajuns la concluzia comună că 4 septembrie trebuie să fie ultima dată în care mai poate fi ţinută legal şedinţa de discutare a proiectului de hotărâre privind referendumul.
De altfel şi preşedintele PSD Alba, Ioan Dîrzu, a comentat în conferinţă de presă această încercare de tergiversare a şedinţei pentru referendum. Liderul social democrat a contracarat afirmaţia preşedintelui CJ Alba, Ion Dumitrel, cum că „reorganizarea nu mai este de actualitate” declarând că deţine informaţii potrivit cărora săptămâna trecută comisia care se ocupă de reorganizarea judeţelor a început deja discuţiile pe „teme” clare. „Vom formula o plângere penală dacă legea nu este respectată şi nu va fi trecut pe ordinea de zi proiectul cu referendumul”, a mai spus Dârzu.
Nicoleta IDITA-TOMUŢA


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO | Protest spontan al cetățenilor din Munții Apuseni, la Prefectura Alba: Cer reabilitarea drumului național DN 74

Ziarul Unirea

Publicat

în

LIVE VIDEO | Protest spontan al cetățenilor din Munții Apuseni, la Prefectura Alba: Cer reabilitarea drumului național DN 74 Astăzi, 8 decembrie, în Munții Apuseni a pornit un protest spontan, unde moții au blocat drumul național DN74, după ce, vreme de 3 ani, drumul încă nu a fost modernizat. Aceștia s-au deplasat la sediul Prefecturii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare