Rămâi conectat

Actualitate

Urmărirea penală se extinde în cazul lui Culiță Sterp: Anchetatorii spun că era și drogat la volan

Ziarul Unirea

Publicat

în

Urmărirea penală se extinde în cazul lui Culiță Sterp: Anchetatorii spun că era și drogat la volan

După ce analizele au relevat că interpretului Culiţă Sterp se afla sub influenţa substanţelor psihoactive când a fost implicat în accidentul de săptămâna trecută, anchetatorii au extins următirea penală în cazul tânărului cântăreț.

”Ca urmare a cercetărilor derulate de poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca – Biroul Rutier, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, în baza probatoriului administrat, respectiv a confirmării prezenţei substanţelor psihoactive de către instituţia abilitată, în cazul conducătorului auto în vârstă de 30 de ani, din judeţul Hunedoara, a fost dispusă extinderea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive”, a transmis, marţi, IPJ Cluj.

Bărbatul cercetat este interpretul de manele Culiţă Sterp.

Elit - Gustul Desăvârșit

În data de 17.11.2022, în jurul orei 02:03, el a condus autoturismul marca Mercedes-Benz pe strada Eroilor din Cluj-Napoca, cu direcţia spre strada Dorobanţilor, şi la intersecţia cu Piaţa Avram Iancu a intrat pe culoarea roşie a semaforului, intrând în coliziune cu un autoturism marca Dacia, şoferul acestuia fiind rănit. Ulterior, Culiţă Sterp a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea poliţiştilor.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a transmis, vineri, printr-un comunicat de presă, că a fost începută urmărirea penală faţă de Culiţă Sterp. El a fost plasat sub control judiciar.

Sursa: stiripesurse.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate
Un comentariu

Un comentariu

  1. Avatar

    Popa Marcel

    23 noiembrie 2022 la 9:42

    Ia cu suspendare oricum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Elevii care provin din medii defavorizate vor primi vouchere de 500 de lei pentru îmbrăcăminte și rechizite: Când se vor face plățile

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

Elevii care provin din medii vulnerabile vor primi vouchere de 500 de lei pentru îmbrăcăminte și rechizite: Când se vor face plățile

Elevii care provin din medii vulnerabile vor primi în luna decembrie vouchere în valoare de 500 de lei, conform ministrului Investițiilor și Fondurilor Europene, Marcel Boloș. Inițial, banii ar fi trebuit să ajungă la elevi încă de la începutul acestui an școlar.

Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene, a anunțat că circa 190.000 de elevi vor primi vouchere educaționale în valoare de 500 de lei pentru îmbrăcăminte și rechizite în prima săptămână din luna decembrie.

Elit - Gustul Desăvârșit

În afară de cei 190 de mii, încă 55000 de elevi vor primi voucherele sociale până în luna februarie 2023. În plus, ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene a anunțat că până acum 160.000 de copii proveniți din medii vulnerabile au primit deja banii. În total, în anul școlar 2022-2023 sunt 405.000 de beneficiari de vouchere educaționale.

Vouchere de 500 de lei vor primi doar elevii care sunt defavorizați și care îndeplinesc condițiile impuse de lege. Banii vor putea fi folosiți strict pentru cumpărarea de haine și rechizite.

Normal ar fi fost ca toate voucherele să fie plătite până acum, astfel ca elevii din mediul vulnerabil să poată cumpăra rechizite și îmbrăcăminte la începutul anului școlar. Nu s-au putut distribui toate voucherele pentru că a fost nevoie de aprobare de la Comisia Europeană. Anul acesta școlar numărul solicitărilor a crescut față de anul școlar 2021-2022. Pentru a nu se mai întâmpla asta, ministrul Fondurilor Europene promite un nou sistem pentru acordarea voucherelor educaționale, începând cu anul școlar 2023-2024.

Schimbăm mecanismul în totalitate. Va fi cu o platformă dedicată. Cu inspectoratele școlare merge extraordinar de greu toată procedura. Și noi trebuia să le avem date înainte de începerea anului școlar, ca să se poată cumpăra rechizitele, și în august cumva să virăm acei bani pentru toți beneficiarii.

Lucrăm la un mecanism nou care va presupune ca, înainte de începerea anului școlar, să facem aceste viramente și să regândim, pentru că a crescut semnificativ numărul beneficiarilor acestui program, care este foarte așteptat de părinți și de către elevi”, a mai spus Marcel Boloș. În plus, suma voucherelor educaționale, potrivit lui Marcel Boloș, ar putea crește cu 250 de lei, din anul școlar următor.

„Vrem să le introducem inclusiv cumpărarea de carte, să-și poată cumpăra și cărți, poate chiar să creștem valoarea voucherului de la 500 la 750 de lei, să introducem mai multe facilități pentru a sprijini începutul de an școlar, cu hăinuțe, rechizite școlare, ghiozdan, cărți și tot ce le mai trebuie pentru parcursul educațional”, a mai spus Marcel Boloş.

sursa: playtech.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

VIDEO| Mobilizare EXEMPLARĂ în ajutorul a două familii din Șpring, afectate de un incendiu devastator: După o lună ambele case sunt acoperite și refăcute parțial

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

VIDEO| Mobilizare EXEMPLARĂ în ajutorul a două familii din Șpring, afectate de un incendiu devastator: După o lună ambele case sunt acoperite și refăcute parțial

Primarul comunei Șpring a ținut să aducă mulțumiri comunității pentru implicarea de care a dat dovadă în reconstruirea caselor care au ars în urma incendiului din Șpring.

 

Elit - Gustul Desăvârșit

CITEȘTE ȘI: FOTO| APEL UMANITAR pentru o familie din Alba, după ce un incendiu le-a mistuit agoniseala de o viață. Primar: „Orice sprijin este binevenit”

Vreau să vă mulțumesc din suflet tuturor celor care mi-au transmis vorbe frumoase și încurajări, sunt sigură că oricare dintre dumneavoastră ar fi reacționat la fel. Este îngrozitor să vezi cum în 7-8 minute arde agoniseala a două familii care au muncit o viață, fără să ai vreo putere să oprești asta.
În această poveste tristă eu am putut doar să dau alarma în primele minute și să mă asigur că nu sunt oameni în pericol, eroii au fost voluntarii și angajații SVSU Șpring împreună cu viceprimar, pompierii de la ISU Sebes, ISU Alba, care s-au chinuit peste 4 ore să izoleze incendiul, vecinii care s-au implicat, domnii de pe ambulanță, agenții de poliție, toți!

Fiecăruia în parte le mulțumesc în numele familiilor Drăgoi și Novac!
De asemenea, la această oră (după o lună de la incendiu) ambele case sunt acoperite și refăcute parțial, datorită unor oameni EXTRAORDINARI, care au sponsorizat familiile astfel:
Manopera pentru construirea a aprox. 400 mp de acoperiș:

Ghiță Lucan si echipa; (care m-a sunat la prima oră cu glasul tremurând, spunându-mi că ne putem baza pe el)
Betonul pentru centuri a fost asigurat de:
Florea Grup;
Newamport;
Lemnul a fost asigurat de:
Ardeleanul Sebes
Țigla pentru una dintre case a fost donată de domnul:
Tecsa Nelutu
Le mulțumesc din suflet că au răspuns prompt și au sprijinit cu drag cele două familii, Dumnezeu să le întoarcă binele înzecit!

Le mulțumesc cetățenilor care au deschis cu drag ușa consilierilor și a donat fiecare cât a putut, strângându-se (pe bază de semnătură și tabel) aproape 30.000 lei. Mulțumim primariei Șpring și CL Șpring care au aprobat ajutorul de urgență in valoare de 5000 lei pentru fiecare familie! Multumim tuturor oamenilor cu suflet mare care s-au dus personal la cele două familii cu bani, produse sau obiecte necesare! Împreună putem muta munții!” a declarat Iulia Stănilă pe pagina personală de Facebook.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Florin Spătaru, Ministrul Economiei: ”Mă bucur că tot mai mulţi parteneri din Uniunea Europeană şi din cadrul alianţei Nord-Atlantice îşi manifestă interesul pentru industria de apărare din ţara noastră”

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

Florin Spătaru, Ministrul Economiei: ”Mă bucur că tot mai mulţi parteneri din Uniunea Europeană şi din cadrul alianţei Nord-Atlantice îşi manifestă interesul pentru industria de apărare din ţara noastră”

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, s-a întâlnit cu Jens Ploetner, consilier pe politică externă şi securitate al Cancelarului Republicii Federale Germania şi cu Excelenţa sa, Dr. Peer Gebauer, ambasadorul Germaniei în România, şi a transmis interesul pentru întărirea şi dezvoltarea industriei de apărare.

”Mă bucur că tot mai mulţi parteneri din Uniunea Europeană şi din cadrul alianţei Nord-Atlantice îşi manifestă interesul pentru industria de apărare din ţara noastră. Am discutat astăzi cu domnul Jens Ploetner despre buna cooperare economică dintre R.F. Germania şi România şi am convenit să facem paşi concreţi pentru dezvoltarea investiţiilor comune în industria de apărare având în vedere provocările cu care ne confruntăm de la începutul războiului în Ucraina. Pentru a duce la îndeplinire tot ceea ce ne-am propus în privinţa revitalizării industriei de apărare avem nevoie de investiţii. Astfel, am convenit să facem cât mai rapid paşii necesari şi concreţi în acest sens. Ministerul pe care îl conduc va continuă procesul de revitalizare a acestui sector, iar partenerii noştri externi deja văd asta” a declarat ministrul Florin Spătaru.

Elit - Gustul Desăvârșit

Potrivit oficialilor ministerului, în contextul geopolitic actual şi a ultimelor evoluţii din regiune, având în vedere conflictul armat de la graniţele ţării noastre, România, prin Ministerul Economiei, şi-a manifestat interesul pentru întărirea şi dezvoltarea industriei de apărare.

”Printre obiectivele principale se numără creşterea capabilităţilor de dezvoltare a armamentului şi a facilităţilor existente, dar şi dezvoltarea de noi tehnologii în acest sector pentru a putea răspunde nevoilor de înzestrare ale Forţelor Sistemului Naţional de Apărare, precum şi cerinţelor partenerilor noştri din Uniunea Europeană şi NATO”, au transmis oficialii Ministerului Economiei.

În cadrul întâlnirii cu Jens Ploetner şi Peer Gebauer, Florin Spătaru a salutat interesul manifestat de mediul de afaceri german pentru planurile de investiţii în România, dar şi încrederea pe care aceştia o au faţă de economia românească.

 

sursa: stiripesurse.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea