Rămâi conectat

Ştirea zilei

UPDATE| ZERO teste de salivă pentru școlile din județul ALBA, pentru săptămâna viitoare

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Criza testelor de salivă destinate instituțiilor de învățământ, pentru testarea elevilor, nu ocolește județul ALBA, iar  la momentul redactării acestui articol, dimineața zilei de 9 decembrie, stocul efectiv, pentru testarea elevilor în cursul dimineții zilei de luni, este ZERO, astfel unitățile de școlarizare se află, deocamdată, în imposibilitatea testării elevilor conform graficului stabilit.

În trecutul apropiat, Inspectoratul pentru Situații de Urgență a efectuat două transporturi, la solicitarea și dispoziția Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei. ISU Alba se ocupă strict de logistica de transport a testelor de salivă destinate elevilor, pe care le predă Inspectoratului Școlar Județean Alba, urmând ca cei din urmă să urmeze protocolul propriu de distribuție. Șansele ca instituțiile de învățământ să nu beneficieze de teste de salivă în dimineața zilei de luni sunt ridicate fiindcă până la ora 10:30 a zilei de joi, 9 decembrie, ISU Alba nu a primit nici o solicitare ori dispoziție de preluare de teste de salivă de la centrele regionale ca ulterior acestea să ajungă la Inspectoratul Școlar Județean Alba.

Direcția pentru Sănătate Publică Alba confirmă, la solicitarea ZiarulUnirea.ro, faptul că stocul efectiv de teste de salivă este ZERO. De asemenea, Valer Cerbu, directorul celui mai mare Colegiu Național din Județul Alba, „Horea, Cloșca și Crișan”, declară: „Nu avem, deocamdată, testele pentru ziua de luni a săptămânii viitoare, nu știm în acest moment dacă au să vină sau când au să vină, dar la cabinetul medical avem teste rapide pe care le putem utiliza în cazul în care un elev solicită, ori constatăm că acesta prezintă simptome”.

Inspectoratul Școlar Județean Alba va reveni cu precizări.

UPDATE: Din testele primite săptămâna trecută, un număr de aproximativ 30 000 au fost distribuite în școli pentru testarea de lunea viitoare. La nivelul județului Alba, sunt aproximativ 50 000 de elevi.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Șase medici noi la Spitalul Municipal Blaj: Unitatea medicală are 74 de medici sub contract, cel mai mare număr pe care l-a avut vreodată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șase medici noi la Spitalul Municipal Blaj: Unitatea medicală are 74 de medici sub contract, cel mai mare număr pe care l-a avut vreodată Șase medici noi își vor începe activitatea în curând la Spitalul Municipal Blaj. Unitatea medicală are astfel 74 de medici sub contract, cel mai mare număr pe care l-a avut vreodată. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea