Rămâi conectat

Ştirea zilei

UPDATE: Zeci de persoane, la spital după nunta de pomină de lângă Alba Iulia. Ce spun invitații internați cu toxiinfecție alimentară

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

10588803_917907628238276_903611493_nDe vineri până duminică dimineața, aproximativ 60 de persoane s-au prezentat la spital, cu toxiinfecție alimentară, după ce au consumat alimente la o nuntă organizată joi, într-un local de lângă Alba Iulia. Din spusele pacienților, la spital, pentru consult, ar fi ajuns și mirii veniți din Spania, precum și nașii lor. O tânără mamă, care a născut acum patru luni se află într-o situație mai dificilă, însă medicul de la secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia a precizat că în acest caz sunt mai grave simptomele decât analizele. Duminică, până la ora 13.30, numărul persoanelor internate la secția de Boli Infecțioase a ajuns la 14. Pentru consult ar fi venit și personalul restaurantului în cauză, nu doar consumatorii.

”În spital la secția de Boli Infecțioase au ajuns 46 de persoane. În momentul de față sunt internați 14, restul cu tratament la domiciliu. Cugirul, ieri la amiază avea 12 persoane la consult cu trei internări. Situația actuală de la Cugir, nu știu să o spun. Ceilalți sunt în drum spre localitățile de proveniență, Ploiești, Sibiu, Timișoara. DSP va face ancheta și va hotărî câți au fost simptomatici și câți nu. Cei care au fost reținuți sunt destul de severi. Cazuri cu simptome, vărsături, crampe abdominale, scaune diareice multiple, analize modificate. Soția unui domn a născut în urmă cu patru luni și este cea mai prăbușită clinic dintre ei. Analizele sunt în curs de lucru, cam în două ore o să le avem. La toxiinfecțiile alimentare sunt mult mai grave simptomele decât analizele. Lucrurile se corectează de la o zi, până la 5 zile” a spus doctorița Cast Maria.

Un pacient internat la secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia a spus că a consumat câte puțin din fiecare, iar printre cei care au ajuns la spital se numără persoane care nu au consumat tort și prăjituri. ”În primă fază am avut stări febrile, dureri musculare și crampe abdominale, iar după vreo 7 ore am început cu diaree masivă și crampe foarte puternice”, a spus acesta. Pacientul în cauză susține că mirii, nașii și socrii au ajuns la spital, însă au fost externați. Nașii sunt persoane din Lugoj și Alba Iulia, iar mirii persoane din Alba Iulia, plecate în Spania.

Un alt pacient susține că a avut diaree, greață, dureri foarte puternice de cap și frisoane. La nuntă a consumat aperitive, pește cu sos de ciuperci cu smântână și friptură. Pacientul în cauză susține că nu a mai trecut niciodată prin așa ceva, nu știe dacă va acționa în judecată administratorul localului dar își dorește ca nimeni să nu mai treacă prin așa ceva.

„DSP a luat la cunoştinţă de nunta de joi. Sâmbătă dimineaţa, împreună cu inspectorii DSV au început anchetele epidemiologice. Au fost prelevate probe de la toate alimentele de pe masa invitaţiilor. Totodată, angajaţii firmelor implicate li s-au prelevat probe de laborator. În cursul zilei azi s-a continuat monitorizarea pacienţilor. În cursul zilei de mâine, când avem primele rezultate, împreună cu colegii de la DSV vom comunica cu certitudine care a fost cauza îmbolnăvirii”, a spus directorul DSP Alba Horea Timiş.

Nunta a avut 146 de invitați, persoane din mai multe județe ale țării.

Revenim cu detalii


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Adolescentă de 19 ani din Cugir agresată în scara unui bloc de un tânăr: Cugireanul, reținut de polițiști

Bogdan Ilea

Publicat

în

Adolescentă de 19 ani din Cugir agresată în scara unui bloc de un tânăr: Cugireanul, reținut de polițiști Polițiștii din Cugir au reținut un tânăr de 19 ani din oraș după ce acesta ar fi agresat, în scara unui bloc, o tânără de aceeași vârstă. A deranjat liniștea și ordinea publică. La data de 23 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea