Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

UPDATE: Subofițer de la ISU Alba, în arest, pentru trafic de influență

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un subofițer din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Alba a fost reținut de Direcția Generală Anticorupție, pentru trafic de influență. Acesta va fi prezentat astăzi Tribunalului Alba cu propunere de arestare preventivă.

UPDAT 1: Romeo Opruța a fost audiat luni de procurorii DGA. Se pare că fapta sa nu are legătură cu instituția la care lucrează. Potrivit anchetatorilor, învinuitul ar fi primit suma de 100 de euro de la o colegă de facultate pentru a-i favoriza promovarea unui examen. Banii trebuiau să ajungă la un profesor de la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

Procurorii spun că plângerea a fost făcută chiar de colega învinuitului care, după ce a ratat examenul și-a cerut banii înapoi însă acesta i-a dat doar suma de 60 de lei. Cei doi sunt studenți la Facultatea de Științe Sociale din cadrul universității albaiuliene.

UPDATE 2: Tribunalul Alba a respins propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba privind arestarea preventivă pentru 29 de zile a inculpatului Opruţa Petru Romeo, subofiţer în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba, acuzat de săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

”Tribunalul Alba a dispus faţă de inculpat măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu, respectiv municipiul Alba Iulia, pe o perioadă de 30 de zile şi respectarea următoarelor obligaţii: să se prezinte la organul de urmărire penală, sau după caz, la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; să se prezinte la organul de poliţie desemnate cu supravegherea şi anume Poliţia Municipiului Alba Iulia, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat; să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea organului judiciar care a dispus măsura; să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nici o categorie de arme. Instanţa atrage atenţia inculpatului că în caz de încălcare cu rea-credinţă a  măsurii sau a obligaţiilor ce îi revin, se va  lua faţă de el măsura arestării preventive”se precizează în comunicatul de presă emis de instanță.

Hotărârea Tribunalului Alba nu este definitivă, poate fi atacată cu recurs în termen de 24 de ore de la pronunţare iar competenţa de soluţionare a recursului revine Curţii de Apel Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea