UPDATE / Incendiu într-o gospodărie din Bucerdea Grânoasă. Cauza probabilă – jarul căzut din sistemul de încălzit (sobă). Recomandări ISU privind cenușa, jarul și scânteile căzute de la sistemele de încălzit

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Un incendiu a cuprins, luni, acoperișul unei gospodării din localitatea Bucerdea Grânoasă, județul Alba, transmite ISU Alba.

Potrivit unei informări trimise, luni seara, de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Alba, incendiul este localizat.

USR - Alegeri parlamentare 2020

”Garda Blaj intervine pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei case din Bucerdea Grânoasă. Incendiul este localizat, se lucrează la stingere”, potrivit ISU Alba.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

UPDATE: Garda de intervenție Blaj a intervenit aseară, în Loc. Bucerdea Grânoasă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească (magazie), proprietatea lui M.T. Pompierii militari au acționat cu două autospeciale complexe de intervenție. Ca urmare a acestui incendiu, au ars anexa gospodărească confecționată din lemn cu învelitoare de tablă pe o suprafață de aproximativ 30 mp, acoperișul casei de locuit confecționat din lemn cu învelitoare de țiglă pe o suprafață de circa 25 mp, 500 kg porumb, o moară electrică, o drujbă și trei găini. Cauza probabilă a acestui incendiu o reprezintă jarul căzut din sisteme de încălzit (sobă).

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Unirea” al judeţului Alba reaminteşte cetăţenilor câteva măsuri privind cenușa, jarul și scânteile căzute de la sistemele de încălzit, şi anume:

  • se interzice folosirea sobelor şi a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizaţii, supraalimentate cu combustibili sau nesupravegheate;
  • depozitarea materialelor combustibile se face la o distanţă mai mare de un metru faţă de sobele metalice şi de 50 de cm la sobele din cărămidă sau teracotă;
  • în faţa uşiţei de alimentare a sobei pardoseala combustibilă se protejează cu o tavă sau tablă metalică având dimensiunile de minim 70X50 cm;
  • cenuşa rezultată de la mijloacele de încălzire se evacuează periodic intr-un loc stabilit şi amenajat în acest scop, fără pericol de incendiu şi numai după ce se sting complet resturile de jar.

Echipajele SMURD ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Unirea” al județului Alba au intervenit, în data de 09.10.2017, la 24 solicitări medicale.

 

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419