Rămâi conectat

Curier Județean

UPDATE FOTO| Continuă evacuarea apei pentru golirea Tăului Mare din Roșia Montană: Cota lacului a scăzut cu peste 4 metri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Continuă evacuarea apei pentru golirea Tăului Mare din Roșia Montană după aproximativ 5 zile de la semnalizarea fisurii. Cota lacului a scăzut cu peste 4 metri față de cea înregistrată la începutul evacuării apei.

Pe parcursul nopții s-a refulat apa din lacul de acumulare cu 4 motopompe de mare capacitate, 1 motopompă va interveni la nevoie pentru evacuarea apei din zona îngustă a albiei pe raza localității Roșia Montană (zona locuită), iar 1 motopompă este pregătită să intervină în rezerva operativă.

De asemenea au fost puse în funcțiune 2 conducte (DN 20P și 110) ce refuleaza apă prin sifonare și se lucrează pentru punerea în funcțiune a celei dea 3-a conducte.

Cota apei în lacul de acumulare a scăzut cu 433 cm (față de cea înregistrată la începutul evacuării apei cu motopompe) conform măsurătorilor efectuate în această dimineață de reprezentanții SGA.

Față de situația raportată anterior nu au intervenit modificări cu privire la situația persoanelor evacuate sau a forțelor și mijloacele angrenate în misiune.

În ultimele 24 h la stația meteorologică Roșia Montană nu s-au înregistrat precipitații.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea