Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

UPDATE: Crin Antonescu și anunțat demisia din fruntea PNL. Urmează înscăunarea lui Klaus Iohannis?

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Crin Antonescu a anunțat astăzi, într-o postare pe pagina personală de facebook, ca va demisiona din fruntea Partidului Național Liberal.

„Este evident că la un rezultat de 15% PNL nu poate fi mulțumit! Este un rezultat sub așteptările noastre și așa cum am anunțat neatingerea obiectivului stabilit e un eșec pe care ca președinte mi-l asum! Am anunțat în această dimineață, într-o conferință de presă, că îmi voi ține cuvântul și voi demisiona din fruntea Partidului Național Liberal! Voi anunța acest lucru în ședința Biroului Politic Național voi anunța acest lucru colegilor mei și vom lua deciziile care se impun acolo!”, a scris Crin Antonescu pe contul său de facebook.

Potrivit unor surse din interiorul partidului, cel mai probabil primarul Sibiului Klaus Iohannis ar urma să preia funcția de președinte interimar al PNL. Se așteaptă ca în cel mai scurt timp să fie anunțată fuziunea PNL cu PDL și apoi lansarea lui Iohannis în lupta pentru președinția României.

UPDATE: Crin Antonescu și vicepreședinții partidului au demisionat dar asigura interimatul până la Congresul extraordinar

Președintele PNL, Crin Antonescu, și-a prezentat demisia din fruntea partidului în cadrul ședinței Biroului Politic Național și a declarat că decizia sa este irevocabilă și unilaterală. De asemenea, vicepreședinții PNL au demisionat în bloc. Cu puțin timp înainte, de la Sibiu, a venit și anunțul lui Klaus Iohnanis privind demisia sa din funcția de prim-vicepreședinte și din Biroul Politic al partidului.

Antonescu a făcut anunțul demisiei în cadrul ședinței BPN, după ce a fost aprobată propunerea sa ca europarlamentarii liberali să se afilieze PPE. El a precizat că BPN al PNL, care a demisionat, asigură conducerea până la Congres.

BPN a convocat Delegația Permanentă a PNL care va stabili data congresului extraordinar.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea