Rămâi conectat

Ştirea zilei

UPDATE/ CÂMPENI: Peste 50 de familii din mai multe sate blocate de zăpadă

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

drum blocat de zapadaZeci de localnici din localități aparținătoare de orașul Câmpeni au rămas peste noapte izolați după ce zăpada viscolită a blocat drumul de acces în zonă. Autoritățile au anunțat că în se intervine cu voluntari și utilaje de deszăpezire pentru a deschide drumul comunal de la Certege care face legătura cu trei sate – Tomușești, Dric și Gorlești.

Nu au fost semnalate cazuri de urgență și nu există persoane cu boli cronice care să aibă nevoie de ajutor medical dar există câțiva copii care s-au aflat în imposibilitate de a merge la școală.

La fața locului se află și prefectul de Alba, Gheorghe Feneșer, alături de viceprimarul orașului Câmpeni, Mihail Trifa, pentru a verifica stadiul în care se desfășoară lucrările de deszăpezire.

UPDATE: Potrivit ISU Alba, pe fondul viscolului puternic din timpul nopții de 9 spre 10 decembrie și din dimineața zilei de 10 decembrie, pe DC 96 Cîmpeni – Tomușești s-au format troiene de zăpadă care măsoară 1,5-2m, pe o lungime de aprox. 1 km.

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Cîmpeni s-a întrunit în şedinţă extraordinară în data de 10.12.2013, pentru analizarea situaţiei apărute pe DC 96 între localităţile Câmpeni şi Tomuşeşti. În urma şedinţei s-a cerut suplimentarea de forţe.

Preşedintele CJSU Alba a dispus deplasarea pentru intervenţie a forţelor şi mijloacelor necesare de la ISUJ Alba – Pichetul de pompieri Cîmpeni – 20 de subofiţeri care vor intervenii cu mijloace de primă intervenţie (lopeţi), Drumurile Judeţene Alba şi Direcţia Silvică Alba care vor intervenii cu 2 TAF-uri şi 1 buldoexcavator. În urma evoluţiei situaţiei operative, prefectul judeţului domnul Gheorghe Feneşer şi Grupa Operativă a ISUJ Alba, se deplasează în zonă pentru evaluarea situației și coordonarea acțiunilor întreprinse. Din primele date, localităţile Tomuşeşti, Certege şi Dric sunt izolate din punct de vedere al transportului auto. În aceste localităţi se găsesc 55 de familii (aproximativ 125 de persoane) care se afla în locuințele proprii. În cele 3 sate nu sunt persoane bolnave sau care să necesite evacuarea de urgență. Nu s-au înregistrat probleme în ce privește alimentarea populației cu energie electrică”, a precizat Alina Marescu, purtător de cuvânt al ISU Alba.

UPDATE (ora 15.40): Prefectul Gheorghe Feneşer: „Echipajele de intervenţie lucrează susţinut pentru deblocarea cât mai rapidă a drumului”

Din pricina vântului puternic care a viscolit zăpada, azi-noapte, 3 sate din zona Apuseni au rămas izolate. Drumul către localităţile Certege, Dric, Borleşti şi Tomuşeşti, a fost blocat, pe aproape 4 km, în unele locuri stratul de zăpadă depăşind înălţimea de 1,5 – 2 m. 55 de gospodării, în care locuiesc aproximativ 120 de persoane, au rămas izolate, iar primarul oraşului Cîmpeni, Călin Andreş, a informat atât prefectul cât şi Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă cu privire la evenimentele din noaptea trecută.

Prefectul Gheorghe Feneşer a contactat societatea de distribuţie a energiei electrice, iar problemele cu reţeaua de curent au fost rapid remediate. Totodată, prefectul judeţului Alba a dat ordin ca un echipaj de intervenţie al ISU Alba să se deplaseze în zonă pentru deblocarea drumului şi restabilirea accesului către cele trei localităţi. În acelaşi context, prefectul Gheorghe Feneşer a cerut sprijinul ROMSILVA care a pus la dispoziţie un TAF, iar dacă situaţia o impune, Compania de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale se va alătura acţiunilor de deblocare a drumului cu un utilaj multifuncţional care se află deja în zona cu probleme. În acest moment, echipajele de intervenţie acţionează pentru degajarea drumului, greu accesibil, care traversează o vale. Primăria oraşului Cîmpeni a pus la dispoziţie un buldoexcavator, autorităţile locale şi judeţene lucrând cot la cot pentru eliberarea căilor de acces.

Drumul blocat de ninsoare care asigură legătura către cele trei sate s-a aflat în aceeaşi situaţie şi în luna decembrie a anului trecut, când a nins extrem de mult. Din cauza faptului că este foarte îngust şi trece printr-o vale, intervenţiile de deblocare pot fi făcute doar cu TAF-uri şi buldoexcavatoare, utilaje pe care le avem la dispoziţie, prin grija primăriei şi a ROMSILVA. Se lucrează într-un ritm susţinut şi sper, în aceste condiţii, că drumul va fi deblocat cât mai repede. Din fericire, problemele la reţeaua de energie electrică nu au fost mari şi s-au rezolvat rapid, încă de azi dimineaţă”, a precizat prefectul Gheorghe Feneşer. Oamenii au primit din partea autorităţilor peste 100 de pâini.

UPDATE (ora 0.30): La ora 23.45 drumul a fost deblocat complet. Potrivit autorităților spre satele Dric, Tomusești și Certege s-a reluat circulația astfel că miercuri dimineața copiii din sate pot merge la școală. Aceștia au primit pachete de dulciuri și sucuri din partea Consiliului Județean Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Un elev de la Colegiul Militar din Alba Iulia, performanță în limba lui Voltaire: S-a calificat pentru al treilea an consecutiv la olimpiada de limba franceză

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un elev de la Colegiul Militar din Alba Iulia, performanță în limba lui Voltaire: S-a calificat pentru al treilea an consecutiv la olimpiada de limba franceză Elevul sergent Flavius Taflan (clasa a XI-a) a reușit să fie din nou în topul Olimpiadei de Limba Franceză, faza județeană, unde a obținut Premiul I și calificarea la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea