Rămâi conectat

Ştirea zilei

UPDATE Acțiune de salvare contra-cronometru în Alba, eșuată. Bărbatul surprins sub un mal de pământ a decedat

Bogdan Presecan

Publicat

în

Pompierii militari din cadrul Gărzii Sebeș intervin începând cu orele 13.20 pentru salvarea unui bărbat surprins de un mal de pământ, pe raza localității Deal, comuna Cîlnic.

Din primele informații victima se află în stare de inconștiență. Un echipaj de poliție și o ambulanță s-a deplasat de asemenea la fața locului pentru salvarea bărbatului.

Victima, de 43 de ani, are inițialele numelui R.I.,  este din Sebeș, și lucra ca și muncitor la săparea unui șanț destinat sistemului de canalizare ce urmează să fie introdus în localitate, iar unul dintre malurile de pământ s-au surpat brusc peste el.

Victima a fost scoasă la suprafață iar acum i se acordă îngrijiri medicale.

UPDATE: Deși salvatorii au făcut tot ceea ce era omenește cu putință pentru a îl readuce la viață pe bărbatul din Sebeș, acest lucru nu a mai fost cu putință. După manevrele de resuscitare medicii au declarat decesul.

O echipă de polițiști criminaliști și o alta de inspectori ITM au demarat anchete în vederea stabilirii cu exactitate a condițiilor în care s-a petrecut dramaticul accident și tragerea la răscpundere a celor responsabili.

Bărbatul efectua lucrări împreună cu alți muncitori echipă pentru amenajarea unui bazin de captare a unor izvoare. Din primele investigații a reieșit faptul că firma care executa lucrarea nu a respectat procedurile de lucru, neasigurând corespunzător malurile de pământ pe parcursul intervenției. Din această cauză, victima a fost înghițită practic de pământul surpat în urma săpăturii. Accesul echipajelor de salvare la fața locului a fost îngreunat de drumul rău, cu pantă abruptă pe o distanţă de 3-4 km și o porțiune ce traversează pădurea.

Corpul bărbatului a fost transportat la Morgă, unde medicii legiști urmează să efectueze necropsia și să stabilească cu exactitate cauza decesului.

Revenim cu amănunte

foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ACCIDENT în Alba Iulia: Un autoturism ar fi avariat o țeavă de gaz, pe strada Orhideelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDENT în Alba Iulia: Un autoturism ar fi avariat o țeavă de gaz, pe strada Orhideelor Un accident rutier a avut loc vineri dimineața, în jurul orei 9.00, în Alba Iulia, pe strada Orhideelor. O mașină ar fi avariat o țeavă de gaz. Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine cu o autospecială de stingere cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea