Unul din principalii acționarii ai afacerii Roșia Montană, condamnat la pușcărie: „Gândiți-vă cum îi va sta în haine vărgate”
Mihai Goțiu, unul dintre cei mai fervenți opozanți ai exploatării aurului cu cianuri la Roșia Montană, anunță într-o postare pe pagina proprie de pe o rețea de socializare că Benjamin Steinmetz, unul din principalii acționarii ai afacerii a fost condamnat la închisoare.
„PATRONUL AFACERII ROȘIA MONTANĂ, condamnat la pușcărie! Ia priviți-l pe marele miliardar Benjamin (Benny) Steinmetz și gândiți-vă cum îi va sta în haine vărgate.
Persoana asta e unul dintre principalii acționari ai Gabriel Resources, compania care a încercat să arunce în aer munții, pădurile și patrimoniul excepțional de la Roșia Montană, să lase în urmă halde de steril toxic și lacuri de cianuri, pentru a-și umple conturile cu aurul obținut, astfel, de acolo. Iar pentru a-și face pofta n-a avut niciun scrupul în a se înhăita cu mafioți mizerabili din România ori în cumpărarea sufletelor și conștiințele jurnaliștilor și politicienilor autohtoni.
Ieri, Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat definitiv la 5 ani de închisoare în Dosarul Fermei Băneasa, alături de alți celebri ”oameni de afaceri de succes”, ”consultanți” ori ”jurnaliști”: Remus Truică (7 ani de pușcărie), Tal Silberstein (5 ani), Prințul Paul (3 ani și 4 luni), Dan Andronic (3 ani), Robert Roșu (5 ani), Lucian Mateescu (3 ani). Cu excepția lui Andronic și Mateescu, toți și-au luat sentințele CU EXECUTARE.
E drept, pentru unii dintre ei va mai dura un pic până când vor fi prinși și aduși la ”casa memorialiștilor”, dar azi-mâine se fac două decenii de când m-am alăturat celor care luptau pentru salvarea Roșiei Montane, așa că am învățat să am răbdare.
Și, apropo, că tot veni vorba: la începutul anilor 2000, când am ajuns prima dată la Roșia Montană și am început să scriu și să vorbesc despre mizeriile din spatele afacerii, dar și despre lupta localnicilor, mulți dintre prieteni, colegi și cunoscuți m-au întrebat: ”ce șanse credeți că aveți voi, o mână de săteni din vârful munților și niște idealiști, în fața intereselor din spatele intereselor uriașe din spatele afacerii?”.
Ei bine, răspunsul cred că e destul de evident. Oamenii, munții, pădurile, apele și patrimoniul cultural excepțional sunt acolo unde trebuie să fie, iar tovarășii ăștia care s-au jucat cu dinamita și cianura uite-i, unul câte unul, cum se pregătesc de ”vorbitor”. Și nu pe partea cu vizitatori”, a scris Mihai Goțiu pe facebook.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Ştirea zilei
VIDEO | Elevii din Alba, protest în Piața Cetății din Alba Iulia, față de tăierea burselor școlare: ”Vocea elevilor trebuie și ascultată, nu doar auzită”
Elevii din Alba, protest în Piața Cetății din Alba Iulia, față de tăierea burselor școlare: ”Vocea elevilor trebuie și ascultată, nu doar auzită” Aproximativ 20 de tineri din Alba s-au strâns joi după-masa, în 3 iulie 2025, în Piața Cetății din Alba Iulia, pentru a protesta pașnic față de decizia de tăiere a burselor școlare. […]
Bărbatul din Cugir, judecat pentru 11 infracțiuni de viol și agresiune sexuală, condamnat la aproape 30 de ani de închisoare. Victimele, șase fete minore, printre care și fiica sa
Bărbatul din Cugir, judecat pentru 11 infracțiuni de viol și agresiune sexuală, condamnat la aproape 30 de ani de închisoare. Victimele, șase fete minore, printre care și fiica sa Bărbatul din Cugir, judecat pentru 11 infracțiuni de viol și agresiune sexuală, a fost condamnat la 29 de ani și 4 luni de închisoare. Victimele sale […]
FOTO | În timp ce la Sibiu se construiește pe fonduri „Gusterland”,o zonă de agrement pe 33 de hectare de pârloagă, la Alba Iulia nu există nici măcar un ștrand. Va avea instalație de sanie și bob, tiroliană, turn de aventură, pârtie de schi și tubing
În timp ce la Sibiu se construiește pe fonduri „Gusterland”,o zonă de agrement pe 33 de hectare de pârloagă, la Alba Iulia nu există nici măcar un ștrand. Va avea instalație de sanie și bob, tiroliană, turn de aventură, pârtie de schi și tubing La Sibiu va fi construit până în anul 2028 o zonă […]