Rămâi conectat

Ştirea zilei

Unul din principalii acționarii ai afacerii Roșia Montană, condamnat la pușcărie: „Gândiți-vă cum îi va sta în haine vărgate”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mihai Goțiu, unul dintre cei mai fervenți opozanți ai exploatării aurului cu cianuri la Roșia Montană, anunță într-o postare pe pagina proprie de pe o rețea de socializare că Benjamin Steinmetz, unul din principalii acționarii ai afacerii a fost condamnat la închisoare.

„PATRONUL AFACERII ROȘIA MONTANĂ, condamnat la pușcărie! Ia priviți-l pe marele miliardar Benjamin (Benny) Steinmetz și gândiți-vă cum îi va sta în haine vărgate.

Persoana asta e unul dintre principalii acționari ai Gabriel Resources, compania care a încercat să arunce în aer munții, pădurile și patrimoniul excepțional de la Roșia Montană, să lase în urmă halde de steril toxic și lacuri de cianuri, pentru a-și umple conturile cu aurul obținut, astfel, de acolo. Iar pentru a-și face pofta n-a avut niciun scrupul în a se înhăita cu mafioți mizerabili din România ori în cumpărarea sufletelor și conștiințele jurnaliștilor și politicienilor autohtoni.

Ieri, Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat definitiv la 5 ani de închisoare în Dosarul Fermei Băneasa, alături de alți celebri ”oameni de afaceri de succes”, ”consultanți” ori ”jurnaliști”: Remus Truică (7 ani de pușcărie), Tal Silberstein (5 ani), Prințul Paul (3 ani și 4 luni), Dan Andronic (3 ani), Robert Roșu (5 ani), Lucian Mateescu (3 ani). Cu excepția lui Andronic și Mateescu, toți și-au luat sentințele CU EXECUTARE.

E drept, pentru unii dintre ei va mai dura un pic până când vor fi prinși și aduși la ”casa memorialiștilor”, dar azi-mâine se fac două decenii de când m-am alăturat celor care luptau pentru salvarea Roșiei Montane, așa că am învățat să am răbdare.

Și, apropo, că tot veni vorba: la începutul anilor 2000, când am ajuns prima dată la Roșia Montană și am început să scriu și să vorbesc despre mizeriile din spatele afacerii, dar și despre lupta localnicilor, mulți dintre prieteni, colegi și cunoscuți m-au întrebat: ”ce șanse credeți că aveți voi, o mână de săteni din vârful munților și niște idealiști, în fața intereselor din spatele intereselor uriașe din spatele afacerii?”.

Ei bine, răspunsul cred că e destul de evident. Oamenii, munții, pădurile, apele și patrimoniul cultural excepțional sunt acolo unde trebuie să fie, iar tovarășii ăștia care s-au jucat cu dinamita și cianura uite-i, unul câte unul, cum se pregătesc de ”vorbitor”. Și nu pe partea cu vizitatori”, a scris Mihai Goțiu pe facebook.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice

Unirea Ziarul

Publicat

în

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice Un bărbat a fost filmat în dimineața zilei de 20 aprilie în timp ce își perfecționa săriturile, chiar pe monumentele istorice, mai exact drumul roman Via Principalis, din cetatea Alba Iulia. În filmare se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea