Rămâi conectat

Actualitate

Universitățile vor putea majora taxele de școlarizare în timpul ciclului de studii cu maximum rata inflației

Ziarul Unirea

Publicat

în

Universitățile vor putea majora taxele de școlarizare în timpul ciclului de studii cu maximum rata inflației

O prevedere prin care universitățile ar putea majora taxele de școlarizare în timpul ciclului de studii cu maximum rata inflației ar urma să fie introdusă în legea educației, potrivit reprezentanților studenților, după discuții cu Ministerul Educației.

Studenții spun însă că această soluție îi mulțumește doar parțial și că vor insista, pe parcursul procesului de adoptare a noilor legi ale educației, să fie prevăzut expres că taxele de școlarizare rămân neschimbate pe durata școlarității.

Amintim, o organizatie a studenților din cadrul UBB a acuzat taxe de școlarizare majorate “excesiv” la UBB începând cu anul universitar 2023-2024, fără consultarea studenților, acuză reprezentanți ai acestora. UBB justifică majorarea printr-un decalaj important între finanțarea de la buget și taxele de școlarizare

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) a formulat o serie de propuneri în legătură cu proiectul Legii Învățământului Superior. Una dintre acestea vizează taxele de școlarizare, despre care federația spune că este o prioritate.

Teodor Iancu, vicepreședinte educațional al ANOSR, a declarat pentru G4Media/ENTR că, din discuțiile purtate până acum, Ministerul Educației ar agrea varianta limitării majorării taxei cu maximum rata inflației.

„În principiu, poziția ministerului, din câte cunosc eu din ultimele discuții, a fost pe ideea că se va restricționa acest drept în limita ratei inflației, în sensul în care vor fi lăsate universitățile să le majoreze în timpul școlarității, dar nu mai mult decât rata inflației, prevenind cumva o parte din cazurile de abuz, dar, din punctul nostru de vedere nu pe toate. Adică cumva acest răspuns al ministerului ne mulțumește doar parțial”, a afirmat Teodor Iancu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

17-18 iulie 2024 | COD GALBEN de INUNDAȚII în Alba și alte zone din țară: Râurile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

17-18 iulie 2024 | COD GALBEN de INUNDAȚII în Alba și alte zone din țară: Râurile vizate Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis miercuri 17 iulie 2024, o atenționare cod galben de inundații pe mai multe râuri din Alba și alte județe din țară.  Sunt prognozate scurgeri importante pe versanţi, torenţi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea