Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Sport

Universitatea Jolidon Cluj în vizită la şcoala din Războieni-Cetate

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

La finele săptămânii trecute elevii din Războieni-Cetate au primit vizita echipei feminine de handbal Universitatea Jolidon Cluj Napoca, vicecampioană naţională. Deşi era vacanţă, şcoala s-a umplut de copii şi părinţi dornici să le vadă şi să stea alături de componentele acestei frumoase formaţii. Gazdele au prezentat o scurtă istorie a şcolii şi un material power point despre pasiunea copiilor din Războieni pentru handbal, fiind pregătite surprize din ambele tabere. Fetele antrenate de prof. Gheorghe Covaciu au primit câte o lumânare pe care era gravata sigla clubului “Universitatea”, iar apoi au  semnat în „Cartea de onoare” a şcolii. La rândul lor handbalistele clujene au oferit micilor suporteri calendare, postere, eşarfe, mingi dar şi dulciuri. Nu a lipsit şedinţa de autografe, cele mai căutate fiind componentele echipei naţionale de handbal: Mihaela Tivadar, Florina Chintoan, Magdalena Paraschiv şi Nicoleta Dincă, primele trei medaliate cu bronz la recentele Campionate Europene cu reprezentativa României.
Acţiunea de la Războieni se înscrie în cadrul unui proiect educativ de apropiere a elevilor de adevăratele modele din sport, proiect numit „Amprenta campioanelor” şi iniţiat de profesorii Marinela Damian, Pantilimon Popovici şi Istina Badu. „A fost o activitate reuşită, plină de emoţii, chiar si pentru sportive, care s-au antrenat alături de tinerii fani în Sala de sport din Ocna Mureş, într-un joc al bucuriei unde pentru scurt timp au redevenit şi ele copii”, au caracterizat organizatorii reuşita acţiunii. Cu doi ani în urmă, profesorii Marinela Damian, Istina Badu şi Pantilimon Popovici de la Şcoala din Războieni au iniţiat un proiect educativ având ca principal obiectiv apropierea copiilor de adevăratele modele din sportul românesc. Au găsit aceste modele în elita handbalului feminin, iar la finele anului trecut, Narcisa Lecuşanu, o glorie a echipei naţionale a fost prezentă la Războieni şi Ocna Mureş.
Dan HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Industria Galda – Viitorul Cluj 2-0 (1-0), la ultima reprezentație internă | Portarul Suciu, gol din penalty, găldenii – prima victorie din 2024!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Industria Galda a câștigat primul meci din acest sezon în fața fanilor, la ultima reprezentație în fața fanilor, totodată prima victorie din 2024, scor 2-0 (1-0) cu Viitorul Cluj, ultimul gol fiind marcat de portarul Cătălin Suciu din penalty (84)! De altfel, „galben-albaștrii” și-au trecut în cont singurele succese din acest campionat în două dintre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea