Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

Universitatea „1 Decembrie 1918”: Primire festivă a studenţilor Erasmus

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La ora 12.00 a avut loc primirea celor 14 studenţi străini veniţi prin programul Erasmus, pentru a studia în cel de-al doilea semestru al anului academic 2011 – 2012 la Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia. Este vorba despre 11 studenţi din Turcia, două studente din Grecia şi una din Lituania, care vor învăţa la specializările Limba şi Literatura Engleză, Informatică, Matematică, Administrarea Afacerilor şi Finanţe-Bănci.

Cu mici excepţii, toţi se află pentru prima dată la universitatea albaiuliană, doi dintre studenţii turci afirmând că au studiat şi în primul semestru la Alba Iulia. Tinerii au avut parte de o primire festivă, ceremonia având loc, nu întâmplător, în sala Senatului UAB din Palatul Apor. La eveniment au luat parte lect. univ. dr. Andreea Muntean, coordonator instituţional Erasmus în cadrul UAB, lect. univ. Teodora Popescu,  responsabil Erasmus de la Departamentul de Filologie,  alţi reprezentanţi ai Departamentului de Relaţii Internaţionale, precum şi câţiva membri ai Ligii Studenţilor din Universitatea „1 Decembrie 1918”, cu toţii adresând cuvinte de bun-venit şi asigurându-i pe oaspeţi de întregul lor sprijin.
După ce s-au prezentat (în limba engleză), studenţii străini care au învăţat şi în primul semestru la UAB au spus că au trăit o experienţă plăcută la Alba Iulia, unde condiţiile de cazare şi masă, dar şi cele de studiu sunt foarte bune, mărturisind că atât profesorii, cât şi colegii sunt „great” (minunaţi!), iar oraşul este frumos. Nou-veniţii au declarat că au ales să studieze în România pentru a cunoaşte cultura şi istoria ţării noastre, iar lituanianca a afirmat că specializarea în care se va pregăti o va ajuta în viitor, pentru că economia românească este asemănătoare cu cea din Lituania. La final, gazdele le-au oferit studenţilor străini mici cadouri de bun-venit, urându- le succes la învăţătură şi şedere plăcută la Alba Iulia.

Robert GHERGU

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea