Ziarul Unirea

Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia intră în febra alegerilor

Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia va intra din această lună în febra alegerilor academice pentru mandatul 2012 – 2016, în baza metodologiei aprobate de Senatul universităţii în data de 13 iulie 2011. Structurile universitare de conducere din Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia sunt: Senatul universitar şi Consiliul de Administraţie, la nivelul universităţii, Consiliul facultăţii; Consiliul departamentului; Consiliul pentru studiile universitare de doctorat. Funcţiile de conducere sunt: lrectorul, prorectorii, directorul general administrativ, la nivelul universităţii; ldecanul, prodecanii, la nivelul facultăţilor; ldirectorul de departament, la nivelul departamentelor; ldirectorul Consiliului pentru studiile universitare de doctorat.
Structurile de conducere în Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia sunt alese prin vot universal, direct şi secret al întregului personal didactic şi de cercetare titular. Funcţiile de conducere – rector – la nivelul universităţii, director de departament la nivelul departamentelor sunt desemnate prin vot universal, direct şi secret al întregului personal didactic şi de cercetare. Funcţiile de conducere – prorectori, prodecani sunt stabilite prin numire de către rector, respectiv decani. Funcţiile de conducere: decani la nivelul facultăţiilor, directori ai Centrelor adiministrativ-funcţionale şi director general administrativ sunt stabilite pe bază de concurs organizat de rector.
Nu pot candida şi nu pot fi desemnaţi pentru funcţii şi organisme de conducere cadrele didactice care se află în conflict de interese sau incompatibilitate cu funcţiile respective.
Alegerile se organizează în perioada ianuarie – martie 2012, potrivit următorului calendar: l3 februarie 2012 – alegeri pentru consiliul facultăţilor, ultima zi de depunere a candidaturilor fiind 24 ianuarie 2012; l3 februarie 2012- alegeri la nivelul Senatului, ultima zi de depunere a candidaturilor fiind 24 ianuarie 2012; l10 februarie 2012 – alegeri la nivelul Consiliului pentru studiile universitare de doctorat, ultima zi de depunere a candidaturilor fiind 31 ianuarie 2012. l29 februarie 2012 – alegerea rectorului, ultima zi de depunere a candidaturilor fiind 19 februarie 2012; l12 martie 2012- concurs public pentru ocuparea funcţiei de director al Consiliului pentru studiile universitare de doctorat, ultima zi de depunere a candidaturilor fiind 2 martie 2012; l16 martie 2012 – avizarea candidaturilor pentru funcţia de decan în Consiliile facultăţilor, ultima zi de depunere a candidaturilor fiind 12 martie 2012; l21 martie 2012 – numirea prorectorilor cu consultarea Senatului universitar; lîn 22 martie 2012, după confirmarea rectorului prin ordin al ministrului se organizează concursuri publice pentru desemnarea decanilor; l23 martie 2012 – numirea prodecanilor cu consultarea Consiliului facultăţii; l27 martie 2012 – alegeri la nivelul departamentelor didactice şi de cercetare, ultima zi de depunere a candidaturilor fiind 21 martie 2012.
Robert GHERGU

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

12 Comentarii

Alexandru D. 4 ianuarie 2012 at 22:03

In sfarsit un articol in presa pe aceasta tema onest si fara iz de scandal. Bravo autorului!

ioan 5 ianuarie 2012 at 9:00

Se incheie regimul Moise Achim (8 ani), vreme in care universitatea din Alba Iulia a scazut dramatic sub aspectul resursei umane. Prea usor s-a renuntat la oameni de valoare si perspectiva si au fost protejati plagiatorii, turnatorii la securitate ! Oare de ce?
Pe de alta parte pozitionarea universitatii in Clasament (in catedoria C), o alta realizare a regimului Moise Achim, reprezinta inceputul sfarsitului universitatii.
O bietul Iuliu Paul, se invarte de suparare in mormant cand vede asemnea epigoni !

absolvent 5 ianuarie 2012 at 22:25

ioane, tu imi pari a fi un steril intelectual, care ai ceva de impartit cu aceasta Universitate, m-am cam plictisit de vaietele tale, nu esti demn sa pronunti numele Dl. Prof. Iuliu Paul. Marş de aici.

Aurelian 5 ianuarie 2012 at 11:33

Nu stiu daca „geniul managerial” al Rectorului Moise Achim a adus Universitatea „1 Aprilie” din Alba-Iulia la categoria pe care o are, dar sunt sigur ca PSD-ul a folosit aceasta universitate pentru a face un loc caldut activistilor politici trecuti pe linie moarta, adica a transformat-o intr-un Cimitir al Elefantilor. Cu cadre „universitare”, ca si lectorul Bele Ioan, Decanul Ioan Ganfalean, poetul UTC-ist Pascarul, si altii, universitatea „1 Aprilie”, sa fie fericita ca are categoria „C”! Mai nou se pregateste si Partidul PeNAl, sa-si „ej.aculeze”, acolo „deseurile”, ca fiul profesorului nebun din Vinerea , Simedru, inginer de „shiroafe”, la Cujer, si-a dat mai nou „doctoratul in economie”. Sigur ca „pretenul tatalui lui Ioan Bele”, a pregatit un locusor „caldut”. Nu stiu ce rector se poate lupta cu acesti elefanti, sa creasca „valoarea universitatii „1 Aprilie”!

Gogu 5 ianuarie 2012 at 15:03

Lasa dragul meu, compenseaza din plin dna Hava, dna Cabulea si insusi Achim Moise balanta in favoarea portocaliilor.

Gogu 5 ianuarie 2012 at 21:25

Lasa prietene ca balanseaza echilibrul portocaliu madam Hava si Cabulea, ca sa nu mai vorbim de viitorul posibil consilier sau deputat Achim Moise.

Gelu 5 ianuarie 2012 at 19:55

Marea realizare a rectorului este catalogarea niversitatii in ultima grupa valorice alături de universitati ca de pilda, Spiri Haret, Mihai Eminescu, Alma Mater…a desfiintat școala doctorala de filologie, din 16 domenii doar trei sunt performante, adică 20% restul….mediocritati mentinuti pentru asigurarea voturilor necesare alegrii….
Păcat! Orașul Unirii merita o altfel de universitate, din păcate viitorul ei este compromis

Alexandru D. 5 ianuarie 2012 at 20:31

Nu pot sa nu revin cind citesc reactii de-astea, ca decit sa turuiti si mintiti pe aici mai bine ati face ceva util. Numai 1 ex. de proasta informare> m-am interesat acu 2 minute si am aflat ca exista doctorat pe filologie, numai ca profesorii care ii coordoneaza au virsta de pensionare nu-i desfinteaza nimeni, legea e asa facuta. O vecina care face acolo doctoratul taman pe filologie mi-a aratat si o carte despre scoala de doctorate. Sa vedeti ce s-au realizat cu doctorat la Alba! Asa ca mai cititi si informati-va.Si ceilalti profesori, ca sint citiva super nu au inca virsta sa conduca doctorate. Si inca ceva ce am aflat din vecini si din surse scrise, ca nu prea circul, sint pensionar si bolnav: au clasamentul asta si pentru ca e prea tinara universitatea, nu are studenti multi ca altele. Si nu mai politizati totul ca oricum nu de asta e vorba acolo. Atita mizerie n-am mai pomenit la niste oameni!

fost absolvent 5 ianuarie 2012 at 21:27

Ioane „Ionele”, Aureliene si tu Gelule ce scoala superioara ati terminat de va permiteti sa aruncati cu noroi in tot si in toate doar sa va aflati in treaba. Dupa ce ca faceti comentarii total neadevarate incercati ca niste lasi sa va scundeti sub pseudonime. Inainte de a comenta documentati-va sau cel putin treci pragul Universitatii si apoi dati-va cu parerea. Sunteti niste „coate goale, mate fripte” cum spunea un mare scriitor roman, nu-i spun numele poate aveti curiozitatea sa-l aflati si singuri. Ati face o mare descoperire, dupa nivelul intelectual foarte redus pe care-l aveti. Ciauuu nulitatilor!!!

Piticul Atomic 5 ianuarie 2012 at 22:42

In sfarsit „un telectual” absolvent la „1 Aprilie”!

Piticul Atomic 6 ianuarie 2012 at 1:23

De ce fost absolvent, sa inteleg ca numai esti absolvent al Universitatii „1 Aprilie”, te-au prin copiind ca pe Ganfalean in primul an la Drept in Cluj, si te-au exmatriculat? Ti-au ridicat cumva diploma, sau i-ti este rusine cu ea?

ezio 6 ianuarie 2012 at 17:10

ideea e una si buna: avem intr-adevar o universitate in Alba Iulia, insa e a este una mediocra chiar submediocra in unele cazuri. este umfala cu pompa, are pretentii de mare centru universitar insa, hai sa fim seriosi! clasificarea universitatilor reprezinta doar inceputul sfarsitului (sau a reorganizarii drastice a universitatii). Moise nu este altceva decat produsul acestei universitati si se integreaza perfect in tabloul general al acestei institutii de invatamant superior. daca se va reusi afilierea la un consortiu universitar inchegat in jurul unui centru unoversitar regional puternic gen Cluj, atunci se va reusi supravietuirea. daca nu, incet incet se va stinge marea aventura universitara din alba iulia. jalnic…

Comentariile sunt oprite