Rămâi conectat

Actualitate

Uniunea Europeană va redeschide granițele pentru persoanele vaccinate anti-Covid-19: Decizia vine odată cu scăderea numărului de cazuri pozitive

Ziarul Unirea

Publicat

în

Miercuri, Uniunea Europeană a convenit redeschiderea completă a frontierelor pentru persoanele vaccinate împotriva noului coronavirus, potrivit surselor AFP. Decizia vine odată cu scăderea numărului de cazuri pozitive nou înregistrate, majoritatea statelor membre ale UE observând o tendință săptămânală descendentă.

Potrivit mai multor surse, oficialii UE au recomandat miercuri la o şedinţă ca normele să fie modificate pentru a permite vizite în UE de către persoanele care au avut două doze de vaccin coronavirus.

O decizie cu privire la adăugarea Regatului Unit şi a altor ţări la „lista sigură” a UE va fi luată oficial vineri.

Călătorilor din locaţiile de pe „lista sigură” li se permite să intre în blocul comunitar chiar dacă nu sunt vaccinaţi, dar, în general, vor fi obligaţi să prezinte dovezi ale unui test negativ recent.

„Astăzi, am depăşit 200 de milioane de vaccinări în UE. Suntem pe cale să ne atingem obiectivul: livrăm suficiente doze pentru a vaccina 70% din populaţia adultă a UE până în iulie. Vaccinarea ne va ajuta să depăşim pandemia”, a scris pe Twitter preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Sursa: alephnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea