Rămâi conectat

Sport

UNIT Alba Iulia, cel mai tânăr club din Alba la nivelul fotbalului juvenil Antrenorul Alexandru Kalanyos se ocupă de pregătirea micuților albaiulieni

Publicat

în

UNIT Alba Iulia reprezintă cel mai tânăr club din județul Alba la nivelul fotbalului juvenil. Dragostea față de “sportul rege” a fost resortul ce a demarat acest proiect de suflet, unul ambițios, la mijloc fiind pasiunea jurnalistului sportiv Dan Udrea.

Inițiativa lăudabilă a primit sprijin și din partea reputatului antrenor Alexandru Kalanyos, cel care a pregătit generații întregi de uniriști, prin mâini trecându-i Nicolae Stanciu, Alexandru Giurgiu, Forin Ilie, Silviu Mureșan sau Alexandru Man, ca să oferim câteva exemple sugestive.

Având un logo sugestiv, #crescuticampioni!, clubul înființat în luna septembrie a anului trecut a bifat, în martie 2020, primele șase luni de existență, mizându-se pe puști din anii 2011 și 2012. Iar rezultatele obținute, într-un termen scurt, sunt încurajatoare, asta în condițiile în care la nivelul juniorilor G echipa Unirea Juniors Alba Iulia, antrenată de Alexandru Kalanyos, reprezintă UNIT Alba Iulia.

Electrica Furnizare Discount

În competiția județeană respectivă, organizată de AJF Alba, în primele 10 etape ale campionatului gruparea albaiuliană nu a cunoscut gustul înfrângerii, având șase victorii și 4 remize, golaveraj 28-18, clasându-se, cu 22 de puncte, pe ultima treaptă a podiumului, la egalitate cu Optimum Alba Iulia, la un punct în urma liderului Navobi Alba Iulia. La acest parcurs se adaugă și o altă inițiativă lăudabilă, organizarea, la Vințu de Jos, a ediției inaugurale a Cupei UNIT, ce se dorește a deveni permanentă, cu 8 echipe la start, întrecere la care formația gazdă a încheiat pe poziția secundă.

Ca o primă concluzie, putem spune că suntem în grafic, după numai 6 luni de activitate. Obiectivul a fost atins și asta doar datorită implicării în proporție de 100 la sută din partea copiilor, antrenorului, părinților dar și a unor oameni adevărați, care ne-au sprijinit din punct de vedere financiar. Este un proiect în care eu, alături de cei care mă susțin din toate punctele de vedere, și credeți-mă că nu sunt puțini – Oana și Alin Vlădan, Mircea Iancu, Sorin Mija, Marius Petcu, Marius Mertan, Nicu Pățan și nu în ultimul rând părinții copiilor, asta pentru a da doar câteva exemple – cred cu tărie. Sperăm să trecem cu bine peste momentele plăcute cauzate de pandemia care a bulversat mapamondul și să ne reapucăm de treabă, întrucât avem mare nevoie de fotbal, iar la UNIT Alba Iulia fiecare știe ce are de făcut în dorința ca micuții noștri fotbaliști să fie primii. Dacă aș evidenția unul dintre cei mai talentați jucători, aș răspunde fără nicio ezitare… toți”, a transmis Dan Udrea, președintele clubului din Cetatea Marii Uniri ce se mândrește cu o siglă și pregătește lansarea unui imn oficial (cu ajutorul lui Adi Popa din Marea Britanie).

*Nicolae Stanciu, model pentru micuții fotbaliști

La finalul anului trecut, la primul banchet al copiilor legitimați la UNIT, aceștia au avut parte de o imensă surpriză, un moment special, petrecut alătri de internaționalul român Nicolae Stanciu. Fotbalistul, șlefuit la începuturile carierei, la Unirea Alba Iulia, de Alexandru Kalanyos, a primit un cadou simbolic, un tricou din partea clubului, semnat de toți micuții care visează să calce pe urmele idolului și să acceadă în fotbalul mare.

Revenind la activitatea cotidiană, antrenorul Alexandru Kalanyos are planuri mari cu grupele pe care le antrenează și vizează, în viitor, să extindă activitatea clubului aflat la început de drum.

Fără lipsă de modestie eu îmi doresc să câștigăm Campionatul juniorilor G și Campionatul Speranțelor <<Dragoș Damian>>, dacă acestă competiție va mai avea loc. Deocamdată avem 20 de copii la categoria 2011-2012, dar din vară vom suplimenta cu generația 2013-2014, condiții în care vom ajunge la 35-40 de legitimați. Eu mă voi ocupa cu precădere de generația 2011-2012, este vorba despre o nouă generație extrem de talentată pe care îmi doresc să o duc spre performanță, și sper să mai cooptăm în staff încă un antrenor care să mă ajute cu pregătirea celorlalte grupe. Vreau să facem trei antrenamente pe săptămână, în loc de două câte am efectuat până acum, ideal ar fi ca ședințele de pregătire să aibă loc pe terenul de iarbă de pe Cetate 2 din Alba Iulia. Avem promisiuni că se va rezolva, deci nu ne rămâne decât să fim optimiști!”, a punctat Alexandru Kalanyos, antrenor care de curând s-a bucurat de faptul că un alt elev de al său, fotbalist pe care l-a descoperit și crescut, talentatul Andrei Roșu (19 ani), a semnat cu divizionara terță Viitorul Șelimbăr.

Publicitate

Sport

Sâmbătă, ora 15.00, Gloria Bistrița – CS Ocna Mureș | Trupa lui Paul Ciucă, prima din cele trei deplasări consecutive

Publicat

în

CS Ocna Mureș are trei deplasări consecutive, prima fiind sâmbătă, de la ora 15.00, la Bistrița, meci contând pentru runda a 9-a a Seriei a 9-a a Ligii a 3-a, ultima a turului.

Este un joc al vecinelor de clasament, despărțite de un singur punct, bistrițenii plasându-se pe locul al 5-lea cu 12 puncte, iar ocnamureșenii pe o poziție mai jos. Echipa condusă de Paul Ciucă este în creștere de turație, cu două victorii la rând, o premieră pe a treia scenă în ultimii 4 ani, succesul extern contra “virușilor verzi” urmat de cel din derby “de Alba” cu Unirea Alba Iulia, la care se adaugă și remiza de acasă cu liderul CS Hunedoara, parcurs prin care a strâns 7 puncte în trei dispute.

Bistrițenii vin după două deplasări, una în care au făcut scor pe “Cetate” (4-0), singurele lor puncte externe, și o alta în care au pierdut la Turda (2-4). În acest sezon Gloria a adunat maximum de puncte în propriul fief, după ce a câștigat, pe rând, cu Unirea Ungheni (4-2), Viitorul Cluj (1-0) și Sănătatea Cluj (3-2). Elevii lui Dănuț Matei au cea mai permeabilă defensivă din serie, cu 22 de goluri primite (la egalitate cu Unirea Alba Iulia, ultima clasată), însă în ofensivă se bazează pe “veteranii” Curtuiuș (6 goluri) și Stoianof (5 goluri), ce au semnat 11 din cele 18 goluri.

Electrica Furnizare Discount

Ca o paranteză, topul principalilor marcatori ai Seriei a 9-a îi cuprinde pe Hergheligiu (CS Hunedoara) și Astafei (Unirea Ungheni) – 7 goluri, Curtuiuș (Gloria), Arnăutu (CS Hunedoara) și M. Lupu (Metalurgistul) – 6 goluri, Stoianof (Gloria) și L. Buș (CS Hunedoara) – cu 5.

Revenind la “Soda dragă”, gruparea din orașul salin are probleme de efectiv, inclusiv Paul Ciucă, antrenor ce nu poarte participa la meci. Va reveni Cl. Marcu după suspendare, însă absentează Tegbo – nerefăcut, Cunțan – carantină, Moise – ruptură musculară (Hetea – răcit, dar recuperabil; Anghel – entorsă).

Echipa are un moral bun, dar fiecare meci trebuie abordat cu maximă seriozitate și concentrare, altfel șansele de a obține un rezultat bun scad considerabil. Din nefericire avem absențe care slăbesc echipa, dar în același timp dau ocazia celorlalți care au jucat mai puțin să-și demonstreze valoarea și să pună umărul”, a transmis Paul Ciucă. CS Ocna Mureș are trei deplasări consecutive, după acest joc urmând desciderile la Turda și Reghin, din primele două runde ale returului.

Citește mai mult

Sport

Sâmbătă, ora 15.00, Unirea Alba Iulia – Avântul Reghin | “Lanterna roșie” vrea primele puncte pe “Cetate”

Publicat

în

Aflată într-o situație disperată în clasament, cu o singură partidă adjudecată din 8 și 3 înfrângeri la rând (runda anterioară 1-3 la Ocna Mureș), Unirea Alba Iulia, “lanterna roșie” a Seriei a 9-a, nu-și mai permite să facă pași greșiți.

Confruntarea de sâmbătă, 23 octombrie, de la ora 15.00, de pe “Cetate” este una de “totul sau nimic” pentru “alb-negrii” bântuiți de emoțiile retrogradării și mai ales apăsați de problemele financiare (a se citi se înmulțesc memoriile foștilor echipieri ce încep să câștige la comisiile abilitate din cadrul FRF). Nici oponentul, Avântul Reghin (locul 7, 10 puncte), nu se simte deloc confortabil, gruparea din “orașul viorilor” este în cădere liberă acumulând un singur punct (remiză acasă cu Viitorul acum două etape) în ultimele 5 dispute.

Reghinenii s-au stins după ce au început stagiunea cu motoarele turate, 6-1 acasă cu Gloria Bistrița și maximum de puncte după 3 etape! Singura victorie pe terenuri străine s-a înregistrat la Ocna Mureș, 1-0, în runda secundă (singurul gol extern), urmată de eșecurile la fruntașele Metalurgistul (0-1) și CS Hunedoara (0-2). De partea cealaltă, gruparea din Cetatea Marii Uniri tânjește după puncte pe iarba verde de acasă, întrucât este ultima în ierarhia disputelor interne după eșecurile cu Metalurgistul Cugir (2-3, singurul meci în care a marcat pe teren propriu), CS Hunedoara (0-5) și Gloria Bistrița (0-4) – ultimele două decepții majore din toate punctele de vedere.

Electrica Furnizare Discount

Din motive financiare și forțate de împrejurări, combatantele și-au întinerit efectivele în intersezon, astfel că vom asista la o confruntare între formații cu medii de vârstă scăzute, printre cele mai tinere din eșalonul terț. În stagiunea anterioară, Avântul a învins net, 4-1 (2-1), în 17 octombrie 2020, într-un meci cu trei lovituri de pedeapsă, iar în retur s-a înregistrat o remiză albă. În distribuția albaiuliană va revenit Fetița, după suspendare, însă va absenta Al. Giurgiu, unul dintre puținii echipieri experimentați, din motivul acumulării a 4 avertismente.

Încercăm să ne ridicăm la nivelul maxim al momentului actual. Va fi o dispută echilibrată, noi avem neaparată nevoie de puncte, iar oponentul caută să reînoade șirul succeselor. Cine va greși mai puțin va avea câștig de cauză într-o partidă a garniturilor extrem de tinere. Avântul a început fulminant campionatul, după care, încet, încet, parcursul nu s-a mai situat pe aceleași coordonate”, a spus antrenorul Valentin Sinescu.

Citește mai mult

Sport

Sâmbătă, ora 15.00, CS Hunedoara – Metalurgistul Cugir | Ce derby va fi pe Stadionul “Michael Klein”!

Publicat

în

Ecuația este simplă sâmbătă, de la ora 15.00, pe Stadionul “Michael Klein”: în ultima rundă a turului din Liga a 3-a se înfrântă primele două clasate, despărțite de două puncte, CS Hunedoara și Metalurgistul Cugir, singurele formații din Seria a 9-a ce nu știu ce înseamnă să pierzi un joc în actuala ediție.

Se anunță un derby din toate punctele de vedere, miza intermediară fiind ocuparea fotoliului de lider la capătul primei părți a campionatului. Gruparea de lângă furnale a irosit puncte doar în Alba, prin egalul de la Ocna Mureș, în rest având un parcurs demn de o pretendentă anunțată la promovarea pe a doua scenă (22 de puncte din 24 posibile, 13 în deplasare!).

Și trupa de sub Drăgana s-a poticnit ultima dată în orașul salin, o remiză cu același scor, 1-1, pentru ca ulterior “roș-albaștrii” să se impună în 4 meciuri la rând, ultimul fiind o demonstrație de forțâ, 3-0 cu Viitorul Cluj. Disputele anterioare de la Hunedoara, 4 la număr, începând din 2014, meciuri în care cugirenii nu au pierdut (o edliminare la penalty-uri în Cupa României, o victorie, scor 3-2, și două egaluiri) au însemnat dueluri pe muchie de cuțit, meciuri nebune, răsturnări de situații și numeroase evenimente (vezi golul marcat de portarul Florin Raț, cu capul, în minutul 90+7, în urmă cu un an, în 24 octombrie, la acea dramatică remiză, scor 3-3)!!!

Electrica Furnizare Discount

*Trio letal

CS Hunedoara s-a reinventat în intersezon, asta după ce în campionatul trecut a suferit în subsol. A fost instalat antrenorul Florin Maxim, neînvins în eșalonul terț de mai bine de 2 ani, se visează la performanță cu un proiect viabil susținut masiv de autorități, a fost recuperat brand-ul “Corvinul”, iar confruntarea din “16”-imile de finală ale Cupei României, cu FCSB, prima în nocturnă din istorie, decisă în prelungiri, a arătat potențialul hunedorenilor ce au remontat în 25 de minute de la 0-3. Prima clasată are forță ofensivă de temit, grație trio-ului înregimentat în vară, atacanți de calibru pentru acest eșalon. Hergheligiu este golgheterul seriei, cu 7 reușite (la egalitate cu Astafei), Arnăutu a strâns 6 (la fel ca Curtuiuș sau cugireanul M. Lupu), iar L. Buș are 5 goluri, cei trei totalizând 18 din cele 27 de goluri înscrise de CS Hunedoara (depășită la acest capitol în Liga a 3-a doar de Farul Constanța 2, cu 29)!!!

Întâlnim cea mai puternică echipă din serie, formația momentului. Lucrurile sunt total schimbate în bine în ceea ce privește Hunedoara, raportat la campionatul trecut. Adversarii au jucători ce pot decide soarta unui joc, mă refer la Arnăutu, Buș sau Hergheligiu, știm ce meci ne așteaptă din acest punct de vedere. Noi ne propunem să jucăm cât mai bine, abordăm acest derby încrezători că nu vom pierde și ne propunem să luăm punct sau puncte”, a anticipat antrenorul Lucian Itu. “Roș-albaștrii” abordează această contruntare cu întregul efectiv valid, fără suspendări sau indisponibilități, singura absență fiind aceea a lui Sebastian Itu (fiul antrenorului), din motive medicale.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare