Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

UNIT Alba Iulia, cel mai tânăr club din Alba la nivelul fotbalului juvenil Antrenorul Alexandru Kalanyos se ocupă de pregătirea micuților albaiulieni

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

UNIT Alba Iulia reprezintă cel mai tânăr club din județul Alba la nivelul fotbalului juvenil. Dragostea față de “sportul rege” a fost resortul ce a demarat acest proiect de suflet, unul ambițios, la mijloc fiind pasiunea jurnalistului sportiv Dan Udrea.

Inițiativa lăudabilă a primit sprijin și din partea reputatului antrenor Alexandru Kalanyos, cel care a pregătit generații întregi de uniriști, prin mâini trecându-i Nicolae Stanciu, Alexandru Giurgiu, Forin Ilie, Silviu Mureșan sau Alexandru Man, ca să oferim câteva exemple sugestive.

Având un logo sugestiv, #crescuticampioni!, clubul înființat în luna septembrie a anului trecut a bifat, în martie 2020, primele șase luni de existență, mizându-se pe puști din anii 2011 și 2012. Iar rezultatele obținute, într-un termen scurt, sunt încurajatoare, asta în condițiile în care la nivelul juniorilor G echipa Unirea Juniors Alba Iulia, antrenată de Alexandru Kalanyos, reprezintă UNIT Alba Iulia.

În competiția județeană respectivă, organizată de AJF Alba, în primele 10 etape ale campionatului gruparea albaiuliană nu a cunoscut gustul înfrângerii, având șase victorii și 4 remize, golaveraj 28-18, clasându-se, cu 22 de puncte, pe ultima treaptă a podiumului, la egalitate cu Optimum Alba Iulia, la un punct în urma liderului Navobi Alba Iulia. La acest parcurs se adaugă și o altă inițiativă lăudabilă, organizarea, la Vințu de Jos, a ediției inaugurale a Cupei UNIT, ce se dorește a deveni permanentă, cu 8 echipe la start, întrecere la care formația gazdă a încheiat pe poziția secundă.

Ca o primă concluzie, putem spune că suntem în grafic, după numai 6 luni de activitate. Obiectivul a fost atins și asta doar datorită implicării în proporție de 100 la sută din partea copiilor, antrenorului, părinților dar și a unor oameni adevărați, care ne-au sprijinit din punct de vedere financiar. Este un proiect în care eu, alături de cei care mă susțin din toate punctele de vedere, și credeți-mă că nu sunt puțini – Oana și Alin Vlădan, Mircea Iancu, Sorin Mija, Marius Petcu, Marius Mertan, Nicu Pățan și nu în ultimul rând părinții copiilor, asta pentru a da doar câteva exemple – cred cu tărie. Sperăm să trecem cu bine peste momentele plăcute cauzate de pandemia care a bulversat mapamondul și să ne reapucăm de treabă, întrucât avem mare nevoie de fotbal, iar la UNIT Alba Iulia fiecare știe ce are de făcut în dorința ca micuții noștri fotbaliști să fie primii. Dacă aș evidenția unul dintre cei mai talentați jucători, aș răspunde fără nicio ezitare… toți”, a transmis Dan Udrea, președintele clubului din Cetatea Marii Uniri ce se mândrește cu o siglă și pregătește lansarea unui imn oficial (cu ajutorul lui Adi Popa din Marea Britanie).

*Nicolae Stanciu, model pentru micuții fotbaliști

La finalul anului trecut, la primul banchet al copiilor legitimați la UNIT, aceștia au avut parte de o imensă surpriză, un moment special, petrecut alătri de internaționalul român Nicolae Stanciu. Fotbalistul, șlefuit la începuturile carierei, la Unirea Alba Iulia, de Alexandru Kalanyos, a primit un cadou simbolic, un tricou din partea clubului, semnat de toți micuții care visează să calce pe urmele idolului și să acceadă în fotbalul mare.

Revenind la activitatea cotidiană, antrenorul Alexandru Kalanyos are planuri mari cu grupele pe care le antrenează și vizează, în viitor, să extindă activitatea clubului aflat la început de drum.

Fără lipsă de modestie eu îmi doresc să câștigăm Campionatul juniorilor G și Campionatul Speranțelor <<Dragoș Damian>>, dacă acestă competiție va mai avea loc. Deocamdată avem 20 de copii la categoria 2011-2012, dar din vară vom suplimenta cu generația 2013-2014, condiții în care vom ajunge la 35-40 de legitimați. Eu mă voi ocupa cu precădere de generația 2011-2012, este vorba despre o nouă generație extrem de talentată pe care îmi doresc să o duc spre performanță, și sper să mai cooptăm în staff încă un antrenor care să mă ajute cu pregătirea celorlalte grupe. Vreau să facem trei antrenamente pe săptămână, în loc de două câte am efectuat până acum, ideal ar fi ca ședințele de pregătire să aibă loc pe terenul de iarbă de pe Cetate 2 din Alba Iulia. Avem promisiuni că se va rezolva, deci nu ne rămâne decât să fim optimiști!”, a punctat Alexandru Kalanyos, antrenor care de curând s-a bucurat de faptul că un alt elev de al său, fotbalist pe care l-a descoperit și crescut, talentatul Andrei Roșu (19 ani), a semnat cu divizionara terță Viitorul Șelimbăr.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă O nouă etapă în eșalonul terț, un nou derby „de Alba”, la Galda de Jos, între Industria și CSM Unirea Alba Iulia. Metalurgistul Cugir joacă în fața fanilor cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea