Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Sport

Uniristul Filip Morar, absent de pe gazon până la primăvară! Valentin Sinescu: “Ne așteaptă un tur infernal”

Dan HENEGAR

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Accidentarea din partida amicală cu Energia Săsciori, din urmă cu două săptămâni, s-a dovedit mai gravă decât se anticipa pentru uniristul Filip Morar! Fotbalistul de bandă dreapta va lipsi de pe gazon până la primăvară din motive medicale, fiind diagonsticat cu fractură de peroneu și smulgere de ligamente la glezna piciorului stâng, revenirea fiind anticipată numai în returul campionatului ce va debuta săptămâna viitoare (deplasare la Ungheni).

Este o grea pierdere pentru efectivul “alb-negrilor”, Filip Morar fiind unul dintre puținii jucători experimentați rămași sub comanda lui Sinescu, alături de Selagea, Al. Giurgiu și Fetița. În privința lotului, a revenit la antrenamente tânărul Bakcsi, însă portarul Sîntoma nu s-a mai prezentat la pregătire. Vineri, 20 august, de la ora 18.30, la Galtiu, este prevăzut ultimul joc test, cu Viitorul Sântimbru.

*A plecat Toilă, negocieri cu Tineiu și Ad. Câmpean

În această săptămână, Cristian Toilă, unul dintre cei doi goalkkeperi veniți în intersezon, a părăsit formația “alb-negrilor”, ce mizează actualmente în acest compartiment doar pe Ciorgovean (ex-Viitorul Șelimbăr) și tânărul N. Itu (CSO Cugir). Format de Sport Team București, Toilă a activat ultimul sezon și jumătate tot în Alba, la CSO Cugir, dar din motive legate de distanță a preferat oferta venită de la Sporting Roșiori (Seria a 6-a a Ligii a 3-a). Formula uniristă este extrem de tânără, iar noul antrenor principal Valentin Sinescu consideră că ar fi nevoie de 3 transferuri, pentru a întări un efectiv măcinat din greu de problemele financiare (jucătorii și-au încasat un salariu din numeroasele luni contractuale neachitate). Piste la îndemână în acest sens sunt Tineiu și Ad. Câmpean (ex-Performanța Ighiu) sau D. Groza (originar din Daia Română), ce recent au fost disponibilizați de divizionara secundă CSC Șelimbăr, cei trei fiind în negocieri cu Unirea Alba Iulia.

*Sinescu: “Vom suferi în această toamnă”

“Alb-negrii” vor debuta la Ungheni (etapa 1, 27 august), iar următoare rundă au derby “de Alba” acasă cu METALURGISTUL CUGIR (etapa a 2-a, 4 septembrie), cu amendamentul că doar săptămâna viitoare se va stiabili dacă meciurile interne vor fi vineri sau sâmbătă. Urmează disputele cu Viitorul Cluj (d, etapa a 3-a, 11 septembrie), CS Hunedoara (a, etapa a 4-a, 18 septembrie), Sănătatea Cluj (d, etapa a 5-a, 25 septembrie), Sticla Arieșul Turda (d, etapa a 6-a, 2 octombrie) – două deplasări la rând, Gloria Bistrița (a, etapa a 7-a, 9 octombrie), CS OCNA MUREȘ (d, etapa a 8-a, 16 octombrie), Avântul Reghin (d, etapa a 9-a, 23 octombrie).

Sunt într-o situație similară cu aceea a prietenului meu Costel Enache la Poli Iași: pregătire începută târziu, probleme în alcătuirea lotului și un program infernal în primele etape. Glumind, cred că nici dacă ne reprezenta cel mai mare dușman la stabilirea țintarului nu aveam parte de asemenea examene la debutul turului. Sincer, preferam să dau mai târziu peste asemenea adversari, Unirea Ungheni, Metalurgistul Cugir sau CS Hunedoara, pentru a câștiga timp în pregătire. Nu dezarmăm, dar în acest context, al copiilor promovați la prima echipă, trebuie să ne autodepășim. Trebuie să fim realiști, vom suferi în acest tur cu examene foarte severe și e nevoie să completăm lotul”, a comentat antrenorul Valentin Sinescu tragerea la sorți a primei părți a campionatului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 4: Adu Academy Șona (iarăși „manita” Macarie), CS Ocna Mureș și Voința Stremț – victorii nete! ”Lanterna roșie” s-a predat rapid la Galtiu!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Liga 4, etapa a 28-a: Adu Academy Șona, CS Ocna Mureș și Voința Stremț – victorii nete! Ionuț Macarie – iarăși „manita”, FC Lopadea Nouă, ”lanterna roșie” s-a predat rapid la Galtiu! CIL Blaj – Energia Săsciori 3-1 (2-1) Campioana stagiunii a reușit o nouă victorie, în derby-ul rundei, revenind de la 0-1 contra revelației […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea