Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Uniriştii se simt excelent lângă Turnul Chindiei

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    FC Unirea Alba Iulia a jucat rolul de naş pentru FCM Târgovişte, echipă cu care s-a duelat în 6 rânduri în eşalonul secund în perioada 2006-2009. „Alb-negrii” au învins de fiecare dată inclusiv pe stadionul „Eugen Popescu”, consemnându-se numai victorii uniriste, după cum urmează: l2006-2007: 1-0 la Alba Iulia, 3-1 la Târgovişte; l2007-2008: 2-1 pe „Cetate” şi 2-1 în Dâmboviţa; l2008-2009: 2-0 pe arena albaiuliană şi 4-2 în deplasare (Bobi Verdeş a înscris o dublă pentru vizitatori). Raportat la ultimul joc, când Unirea era deja promovată în elită sub comanda lui Falub, în efectivul ardelenilor se mai regăsesc Bucurică, Lasc, Bumbac, M. Pistol şi I. Grozav. Cu 4 jocuri la rând fără înfrângere şi ajunsă pe treapta a 3-a a podiumului, FC Unirea (16 puncte) încearcă să-şi continue seria pozitivă, chiar dacă Gherman nu contează pe Potopea (suspendat), iar Negură şi C. Cornea au părăsit din motive medicale antrenamentul de ieri.

Bucurică versus B. Verdeş şi S. Rădoi
Nou promovata Chindia Târgovişte (locul 6, 15 puncte) nu are însă nicio legătură cu FCM Târgovişte, dar în staff se regăseşte fostul internaţional Gică Popescu (preşedinte onorific), în vreme ce Ion Crăciunescu a acceptat mandatul în fruntea CCA. Dacă uniristul Bogdan Bucurică va evolua în oraşul natal, distribuţia adversă cuprinde şi doi echipieri ai Unirii din Liga 1, fundaşul Sorin Rădoi (26 ani, căpitanul dâmboviţenilor, urcat de antrenorul Silviu Dumitrescu în linia mediană) şi atacantul Bobi Verdeş (foto, în alb). Component al Albei timp de un sezon şi jumătate (2008-2009), Verdeş a înscris în acest răstimp 7 goluri (5 în Liga a 2-a şi două în elită, cu Poli Iaşi şi la Craiova). „Va fi un meci foarte dificil dar vrem să învingem, mai ales că pe teren propriu nu am pierdut. La Unirea am petrecut o perioadă frumoasă, am izbutit a doua promovare a carierei după cea cu Pandurii Tg Jiu, a treia fiind cu Chindia Târgovişte în acest an”, a afirmat vârful în vârstă de 30 de ani. Bobi are un regret legat de despărţirea de echipa din Cetatea Marii Uniri, la mijlocul campionatului din Liga 1. „Eu consider că s-a renunţat atunci mult prea uşor la serviciile mele, pe atunci era Falub antrenor. Nu mi s-au dat prea multe explicaţii, am renunţat la banii cuveniţi şi de comun acord am reziliat contractul”, a explicat Verdeş, al doilea realizator al dâmboviţenilor cu 3 reuşite (după R. Dobre – 4 goluri).

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Vlad Ignat titular la Under 17
Portarul albaiulian Vlad Ignat (Real Valladolid) a fost integralist în primul joc al reprezentativei tricolore în turneul de calificare din Portugalia. La Santa Comba Dao, România a remizat cu Finlanda 2-2 (2-1), iar în celălalt meci al grupei, Portugalia – Rusia 1-1 (0-1). Astăzi, echipa noastră va întâlni Rusia la Penalvo Castelo, iar sâmbătă va da piept cu Portugalia la Tondela. Primele două clasate se califică la turneul de Elită premergător Campionatului European din Slovenia de anul viitor.

Dan HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 4: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” Macarie (Adu Academy Șona)

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Sâmbăta Mare, Liga 4, etapa a 25-a: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica, cu „careu” Mihu (4 reușite)! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” (5 goluri) Macarie (Adu Academy Șona) *Limbenii Limba – Performanța Ighiu 1-0 (1-0). Victorie prețioasă a nou-promovatei, împotriva unui oponent cu pretenții la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea