“Unirea minifotbalului românesc în Cetatea Alba Carolina” | În an centenar, Alba Iulia, capitala acestui îndrăgit sport

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

În anul Centenar, Alba Iulia este capital sportului românesc, în “Cealaltă Capitală” desfășurându-se finale naționale la diverse ramuri sportive (marș, haltere, powerlifting, box etc). Firesc, nu face excepție de la această regulă nici minifotbalul, una dintre cele mai populare ramuri de sport, care în perioada 5-8 iulie, la Alba Iulia, își va stabili campioana din 2018.

Federația de minifotbal din România organizează în acest an a 12-a ediție a Camipionatului Național de Minifotbal, în colaborare cu “GT Sport”, prin George Țălnar. Ambasadorul acestei competiții de anvergură este albaiulianul Gicu Grozav, internaționalul român, “decarul” naționalei de fotbal a României.

USR - Alegeri parlamentare 2020

*Gicu Grozav, ambasadorul competiției

Cele mai bune 20 de echipe de minifotbal din țară, calificate după cele patru Campionate Regionale la care au participat 70 de formații, își dau întâlnire în Cetatea Marii Uniri, între ele aflându-se și Beer Hunters (activează în campionatul de la “Winners Club Țălnar”). Competiția se desfășoară în două locații, la baza sportivă “Winner’s Club Țălnar”, unde va fi instalată o tribună mobilă cu capacitate de 750 de locuri, a doua fiind baza sportivă “Fair Play” (lângă Colegiul Național “Horea, Cloșca și Crișan”), deși inițial organizatorii doreau instalarea unui teren sintetic în Piața Cetății. În planuri este inclusă și o scenă oficială, un concert de închidere a evenimentului, iar în cadrul festivității de premiere vor fi premiate, cu diplome, plachete, cupe, medalii și echipamente sportive, toate formațiile participante, cei mai bun jucători, portari, partenerii locali și sponsorii. Este cel mai important eveniment din calendarul competițional al Federației de minifotbal, în condițiile în care în turneul din Cetatea Marii Uniri se vor decide reprezentantele României în Chamnpions League. Minifotbalul, sport recunoscut în 2015 de MTS, are o priză teribilă la public, adună circa 40.000 de jucători, în aproximativ 3000 de echipe, ce activează în cele peste 55 de campionate locale afiliate Federației de minifotbal.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

*Beer Hunters, unica reprezentantă a județului

Echipa Beer Hunters, este unica reprezentantă a județului la această competiție majoră, calitate oferită de organizarea de către GT Sport (prin George Țălnar), în colaborare cu Federația de minifotbal din România, a Campionatului Național de Minifotbal. Echipa albaiuliană are în componență nume consacrate în plan județean precum S. Mureșan, Circov, M. Cristea, C. Cristea, G. Toma, D. Cutean, Ad. Neag, Samoilă sau I. Cristea. Cele 20 de echipe calificate la acest nivel au fost împărțite în 4 grupe, după cum urmează: *Grupa A: Auto Driver Iași, Condor Fortuna Buzău, Hermannstadt, Luceafărul Florești, Sporting Brad; *Grupa B: Autovip Șimleu Silvaniei, Dream Team Tg. Jiu, Young Boys Târgoviște, Mav Sports Timișoara, Festiv Bucium Roman; *Grupa C: Borussia Hermmanstadt, Extratereștrii Bistrița, Premier Arad, TIV All Stars Târgoviște, Luciano Arad; *Grupa D: Tranzmanschaft, Dia Guard Zalău, Roal Bistrița, Codavinci Reșița și BEER HUNTERS.

Dan HENEGAR