// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Unirea Alba Iulia se reunește la… Petroșani! După Călin Cristea, și Daniel Lăsconi a semnat cu ACS Energeticianul

ACS Energeticianul, fosta ACS Șirineasa, echipă nou-promovată în eșalonul secund, ce va juca la Petroșani, este echipa la care s-au strâns în această perioadă doi ex-uniriști. Primul dintre aceștia a fost Călin Cristea, experimentatul mijlocaș stânga de 30 de ani, rămas liber de contract după despărțirea de Dunărea Călărași, ce a acces în Liga 1, ajuns deja sub comanda lui Cristian Dulca.

Cu clubul patronat de Nicolae Sarcină s-a înțeles și atacantul Daniel Lăsconi, golgheterul Unirii Alba Iulia, în ediția trecută a eșalonului terț, cu 8 reușite. În vârstă de 23 de ani, fotbalistul originar din Hațeg a semnat în iarnă un contract cu CS Afumați, echipă care a spus însă „pas” Ligii a 2-a, motiv care l-a determinat să plece. „Mi-am dorit să evoluez în eșalonul superior și până la urmă mi se îndeplinește dezideratul. Nu am vrut să rămân la Afumați în Liga a 3-a. M-am înțeles cu oficialii de la ACS Energeticianul, îmi convine situația, mai ales că sunt aproape de casă”, a spus Lăsconi, care va semna un contract valabil până în 2022 cu clubul din Valea Jiului. Drumul de la CS Afumați la ACS Energeticianul a fost parcurs în aceste zile de alți doi fotbaliști, fundașul Ducu Ninu și mijocașul Vlad Tudorache.

*Va fi redirecționat spre Luceafărul Oradea

Daniel Lăsconi nu va rămâne mult la Petroșani, întrucât va fi redirecționat spre o altă divizionară secundă, Luceafărul Oradea, cealaltă echipă condusă din umbră de Sarcină. În Bihor va fi singurul ex-unirist, întrucât Andrei David, coechipierul său din ofensiva „alb-negrilor”, testat în această perioadă de Cristian Lupuț, nu va rămâne la Luceafărul Oradea, ce a fost la un pas să bată palma cu Unirea Alba Iulia.

Dan HENEGAR