Sport
Unirea Alba Iulia se reunește la… Petroșani! După Călin Cristea, și Daniel Lăsconi a semnat cu ACS Energeticianul
ACS Energeticianul, fosta ACS Șirineasa, echipă nou-promovată în eșalonul secund, ce va juca la Petroșani, este echipa la care s-au strâns în această perioadă doi ex-uniriști. Primul dintre aceștia a fost Călin Cristea, experimentatul mijlocaș stânga de 30 de ani, rămas liber de contract după despărțirea de Dunărea Călărași, ce a acces în Liga 1, ajuns deja sub comanda lui Cristian Dulca.
Cu clubul patronat de Nicolae Sarcină s-a înțeles și atacantul Daniel Lăsconi, golgheterul Unirii Alba Iulia, în ediția trecută a eșalonului terț, cu 8 reușite. În vârstă de 23 de ani, fotbalistul originar din Hațeg a semnat în iarnă un contract cu CS Afumați, echipă care a spus însă „pas” Ligii a 2-a, motiv care l-a determinat să plece. „Mi-am dorit să evoluez în eșalonul superior și până la urmă mi se îndeplinește dezideratul. Nu am vrut să rămân la Afumați în Liga a 3-a. M-am înțeles cu oficialii de la ACS Energeticianul, îmi convine situația, mai ales că sunt aproape de casă”, a spus Lăsconi, care va semna un contract valabil până în 2022 cu clubul din Valea Jiului. Drumul de la CS Afumați la ACS Energeticianul a fost parcurs în aceste zile de alți doi fotbaliști, fundașul Ducu Ninu și mijocașul Vlad Tudorache.
*Va fi redirecționat spre Luceafărul Oradea
Daniel Lăsconi nu va rămâne mult la Petroșani, întrucât va fi redirecționat spre o altă divizionară secundă, Luceafărul Oradea, cealaltă echipă condusă din umbră de Sarcină. În Bihor va fi singurul ex-unirist, întrucât Andrei David, coechipierul său din ofensiva „alb-negrilor”, testat în această perioadă de Cristian Lupuț, nu va rămâne la Luceafărul Oradea, ce a fost la un pas să bată palma cu Unirea Alba Iulia.

Sport
Și totuși, Sticla Arieșul Turda nu continuă în Liga 3 | Reprezentantele Albei, toate în Seria a 9-a a eșalonului terț
Dată drept sigură în urmă cu o săptămână, rămânerea în eșalonul terț a Sticlei Arieșul Turda, echipă ce a retrogradat la finele sezonului trecut, la fel ca Unirea Alba Iulia, fiind reprimită pentru a se completa locurile libere din Liga 3, nu mai este de actualitate.
Autoritățile turdene au considerat că timpul este prea scurt pentru a rezolva activitatea fotbalistică, startul stagiunii fiind în 27 august, și au spus “pas” preferând să evolueze în Liga 4. În consecință, Federația Română de Fotbal trebuie să găsească o altă soluție pentru configurarea celor 10 serii în ediția 2022/2023.
În ultimele zile a circulat o variantă conform căreia cele 4 reprezentante din Alba (Metalurgistul Cugir, CS Ocna Mureș, CSM Unirea Alba Iulia și nou-promovata CS Universitatea Alba Iulia) vor fi repartizate tot în Seria 9. În componența acesteia vor mai fi 3 echipe din Mureș (Unirea Ungheni, Avântul Reghin și ACS Tg. Mureș, nou-promovată), două din Bistrița-Năsăud (Gloria Bistrița și Silvicultoru Maieru, nou-promovată) și una din Harghita (AFC Odorheiu Secuiesc). Până la vestea renunțării formației turdene, Sticla Arieșul se regăsea, conform sursei respective în Seria 10 alături de Viitorul Cluj, Sănătatea Cluj, CFR Cluj 2, Minerul Ocna Dej, SCM Zalău, Sportul Șimleu Silvaniei, CSM Satu Mare, Victoria Carei și CSM Sighetu Marmației.
Alte formații vehiculate în lumea fotbalului susțin că echipele din Alba vor avea partenere, în Seria 9, pe cele 3 grupări din Mureș, plus alte trei din Cluj. Lucrurile se vor lămuri în mod oficial spre finele săptămânii viitoare, când este prevăzută o ședință de Comitet Executiv al FRF dar și o etapă în Cupa României, când intră în cursă și 68 de divizionare terțe, prilej potrivit pentru a se “lua pulsul”.
Sport
CS Unirea Alba Iulia, mulțumiri Primăriei municipiului Alba Iulia pentru sprijinul financiar acordat

Sport
CS Unirea Alba Iulia, două reprezentante, Ana Rodean și Mihaela Acatrinei, la Campionatul European de atletism
Mărșăluitoarele Ana Rodean și Mihaela Acatrinei, sportive legitimate la CS Unirea Alba Iulia, vor concura la Munchen, în cadrul Campionatului European de atletism. E
Este o nouă reprezentare la nivel înalt pentru cel mai important club din Alba, după ce în 22 iulie cele două uniriste au concurat în USA, la Eugene/Oregon, la Campionatele Mondiale de atletism, competiția majoră a acestui an. La Munchen, proba de 35 kilometri marș va avea loc marți, 16 august, iar oboseala unui sezon extrem de istovitor este principalul obstacol pentru cele două sportive.
“Multe nu sunt de spus, pentru că încă nu mă simt refăcută în totalitate după Mondiale. Aceasta o să fie a 5-a cursă de 35 de kilometri la nivel internațional în acest an. Am avut un sezon competițional foarte încărcat și sper doar să ajung la linia de finish cu un timp rezonabil și pe un loc cât mai onorabil”, a declarat Ana Rodean (38 de ani).
Rodean bifează a doua participare: precedenta fiind la Berlin, în 2018, cu o clasare pe locul 19, cu cel mai bun timp al carierei pe 20 kilometri (o oră 33 de minute și 39 secunde).A 25-a ediție a Campionatulul European de atletism face parte din a doua ediție a Campionatelor Europene Polisportive și se va desfășura între 15 și 21 august pe Stadionul Olimpic din München.
La Mondiale, Ana Rodean a terminat pe poziția a 26-a (rezultatul 3:01.29, SB, al doilea timp din carieră) iar colega sa de club a abandonat, din motive medicale, la kilometrul 28. Pentru Mihaela Acatrinei, debutul în arena mondială a însemnat o cursă cu probleme de sănătate, întreaga “aventură” spre USA fiind marcată de multe peripeții.
“Am făcut o greșală, în timpul cursei am luat iarăși un supliment de geluri și activatori, după ce și înaintea startului am apelat la acele suplimente. Asta m-a terminat, începusem bine, eram pe record personal la kilometrul 20, însă ulterior mi-a fost foarte rău, am vomat în câteva rânduri, am fost nevoită să renunț și mi-am revenit cât de cât abia după perfuzii”, a explicat Mihaela.
“M-am întors obosită foc din America, o săptămână am dormit încontinuu. Sper ca în Germania să termin cursa, să nu pățesc ca în USA. Este clar că dacă nu abandonam la Mondiale acum eram mai relaxată”, a punctat Mihaela Acatrinei (27 de ani).
-
Opinii - Comentariiacum 15 minute
Nume care se sărbătoresc de Sfânta Maria. Aproximativ 2,2 milioane de români își serbează onomastica
-
Opinii - Comentariiacum 11 ore
Mesaje de Sfânta Maria 2022. Ce felicitări, urări și SMS-uri le poți trimite persoanelor care își serbează onomastica
-
Opinii - Comentariiacum 2 ore
12 august: Ziua Internațională a Tineretului. Ce semnificație are această zi și cum a ajuns să fie celebrată
-
Actualitateacum 22 de ore
România, pe locul 2 în topul țărilor europene cu cele mai ieftine locuințe: Care este cel mai scump oraș
-
Actualitateacum 24 de ore
Focuri de armă într-o localitate din România: Cel puțin o persoană a fost rănită într-un conflict între mai mulți tineri
-
Ştirea zileiacum 13 ore
Festivalul Roman Apulum, 12-15 august 2022 – PROGRAM: Lupte între daci și romanii, ateliere meșteșugărești, muzică și paradă de noapte cu torțe
-
Ştirea zileiacum 21 de ore
11 august 2022, COVID-19 în Alba. 135 de noi infectări și niciun deces, în ultimele 24 de ore, în județ
-
Curier Județeanacum 20 de ore
Tânăr de 27 de ani, din Pianu, prins de polițiști la volanul unei mașini cu numere expirate. S-a ales cu dosar penal