Rămâi conectat

Sport

Unirea Alba Iulia se mută la Zlatna, vinerea, pentru 4 jocuri din returul Ligii a 3-a! Încep lucrările pe „Cetate”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Unirea Alba Iulia va susține la Zlatna, pe Stadionul “Minaur”, cele 4 meciuri considerate pe teren propriu în returul Ligii a 3-a, partidele urmând să se desfășoare vinerea, în cadrul Seriei a 9-a. Între respectivele întâlniri se disting două dueluri cu conjudețenele CS Ocna Mureș și Industria Galda de Jos. Pe respetiv arenă, în nocturnă, în septembrie 2018, s-a jucat un meci de gală cu FCSB, contând pentru „16”-imile Cupei României.

 “Alb-negrii” urmează să întâlnească Sănătatea Cluj (12 martie, de la ora 15.00) – etapa a 11-a; CS Ocna Mureș, în derby “de Alba” (2 aprilie, ora 17.00) – etapa a 14-a; Industria Galda de Jos (16 aprilie, ora 17.00), alt derby “de Alba” – etapa a 16-a și CS Hunedoara (30 aprilie, ora 17.00) – etapa a 18-a (ultima a stagiunii). Deși avea posibilitatea să evolueze la lumina reflectoarelor, stadionul din Zlatna beneficiind de instalație de nocturnă, divizionara terță va juca la ora normală în care este stabilită etapa. Această mutare este cauzată de faptul că în perioada imediat următoare pista de atletism de pe Stadionul “Cetate” din Alba Iulia va intra în reabilitare, lucrările fiind estimate la minimum 7 luni.

La Zlatna uniriștii au mai evoluat și în urmă cu 4 ani, mai precis în stagiunea 2016/ 2017, în turul acelui campionat (în retur s-au mutat la Galtiu), în primul sezon petrecut în eșalonul terț (unde au ajuns la cerere), atunci când s-a refăcut gazonul de pe Stadionul “Cetate”.Au mai fost luate în calcul în această perioadă, în căutarea de soluții, stadioanele din Oarda de Jos (trebuia omologat și efectuate anumite lucrări la gardul împrejmuitor, plus montat un anumit număr de scaune), Galtiu (joacă Industria Galda, din retur) sau Galda de Jos și e posibil ca pe parcursul întregului an 2021 Unirea Alba Iulia să fie tot cu traista-n băț, în funcție de cum va evolua stadiul lucrărilor.

Modernizarea și reabilitarea pistei de atletism a Stadionului “Cetate” din Alba Iulia a fost scoasă la licitație la începutul lunii septembrie, înainte de alegerile locale, valoarea estimată a lucrărilor fiind de peste 2,2 milioane de lei. Era obligatorie o intervenție majoră, întrucât pista s-a degradat în timp, periclitând siguranța atleților care o foloseau, dar și a iubitorilor de mișcare. Potrivit caietului de sarcini, proiectarea și execuția lucrărilor va dura 7 luni, și implicit situația poate suporta modificări, astfel că arena nu va fi funcționabilă majoritatea anului 2021. În cele din urmă, stadionul albaiulian a fost inclus, din 14 octombrie 2020, pe lista segmentului de investiții sportive de către Compania Națională de Investiții, fapt care scutește municipalitatea de o cheltuială substanțială, de peste 450.000 de euro.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Bătălie încinsă pentru calificarea în play-off: Unirea Ungheni, CSU Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia, cursă pentru două locuri! Vezi calculele

Dan HENEGAR

Publicat

în

Bătălie încinsă pentru calificarea în play-off-ul Seriei 9 din Liga 3: Unirea Ungheni, CSU Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia, cursă pentru două locuri! Vezi calculele accederii în „careul de ași” Ultima rundă a sezonului regular va decide numele ultimelor două echipe care vor obține biletele pentru play-off, asta întrucât primele clasate Gloria Bistrița […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea