Rămâi conectat

Sport

Unirea Alba Iulia începe pregătirea cu antrenorii Marcel Rusu și Mircea Oprea | Pocol, în probe la Someșul Dej

Dan HENEGAR

Publicat

în

Unirea Alba Iulia abordează anul 2022 din postura de ‘lanternă roșie” a Seriei a 9-a și cu un nou cuplu de antrenori, Marcel Rusu (secund în prima parte a campionatului) și Mircea Oprea (revenit în curtea “alb-negrilor” după un an), din staff-ul tehnic mai făcând parte Petre Clep (se ocupă de pregătirea portarilor) și Robert Sicoe (cel ce pregătește formația juniorilor A1).

“Alb-negrii” s-au despărțit de ploieșteanul Valentin Sinescu, al cărui mandat în Cetatea Marii Uniri a durat 6 luni și a însemnat un parcurs dezamăgitor cu 8 puncte în 15 etape, și au apelat pentru banca tehnică la această soluție Rusu (antrenor ce are documentele necesare, Licența A) – Oprea (fost antrneor și jucător la Kinder Teiuș).

Important este faptul că începem pregătirea și în aceasă perioadă tulbure. Sperăm să se rezolve din problemele financiare și va conta foarte mult campania de achiziții”, a spus Marcel Rusu (foto centru, în stânga Mircea Oprea, îăn dreapta Adorian Himcinschi). După ce s-a retras din Liga a 2-a în 2013, Unirea Alba Iulia s-a înscris în Liga a 5-a, de unde a promovat în 2015 în Liga a 4-a sub comanda lui Marcel Rusu, cel care a rămas în cadrul clubului în diverse funcții (secund, dar și coordonator al Centrului de copii și juniori).

Nădăjduim să salvăm Unirea, dar trebuie să vină cineva lângă noi în cel mai scurt timp”, a spus Mircea Oprea (41 de ani), cel ce dorește să mai evolueze, la Performanța Ighiu, în retur.

*Numeroase plecări din motive financiare

Însă, misiunea celor doi se anunță una extrem de dificilă, Unirea Alba Iulia traversând cele mai critice momente din ultimii ani. Problemele financiare au dus în această pauză la plecări cum ar fi Al. Giurgiu (CS Ocna Mureș), Fetița (și-a reziliat contractul, în discuții cu CSU Alba Iulia), Haj (Metalurgistul Cugir), Pocol (în probe la Someșul Dej începând de luni), Bartok (revenit la FK Csikszereda Miercurea Ciuc), și probabil Cl. Morariu (la FC Avrig, de unde a fost împrumutat). Deocamdată, lista de achiziții rămâne necunoscută, dar la reunire sunt așteptate câteva nume noi.

Marea problemă a Unirii Alba Iulia, ce are emoții majore în privința obținerii permanenței pe a treia scenă, este rezolvarea problemelor financiare, cu un buget de minim 400.000 de lei în partea a doua a campionatului. Speranțele se îndreaptă spre Primăria municipiului Alba Iulia, după ce tratativele cu investitori privați nu s-au finalizat, iar datoriile către jucători sunt îngrijorătoare, multe luni de întârziere.

Sperăm să se rezolve aceste probleme, să știm ce vom face. Este clar că avem nevoie de 7-8 jucători pentru a ne gândi la salvarea de la retrogradare”, a spus Mihai Dăscălescu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Bătălie încinsă pentru calificarea în play-off: Unirea Ungheni, CSU Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia, cursă pentru două locuri! Vezi calculele

Dan HENEGAR

Publicat

în

Bătălie încinsă pentru calificarea în play-off-ul Seriei 9 din Liga 3: Unirea Ungheni, CSU Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia, cursă pentru două locuri! Vezi calculele accederii în „careul de ași” Ultima rundă a sezonului regular va decide numele ultimelor două echipe care vor obține biletele pentru play-off, asta întrucât primele clasate Gloria Bistrița […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea