Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Unii șoferi ar putea rămâne fără permis de conducere din cauza unei directive europene ce trebuie aplicată la sfârșitul anului

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Unii șoferi ar putea rămâne fără permis de conducere odată cu aplicarea unei directive europene care va trebui implementată şi în România la sfârșitul acestui an.

soferi 16 aniPotrivit directivei, eliberarea permiselor de conducere în cazul celor care trecut cu bine examenele la şcolile de şoferi sau reînnoirea în cazul conducătorilor auto nu se va mai putea face fără obţinerea unui aviz autorizat care să ateste dacă suferă, sau nu, de apnee moderata sau severă în somn, de tip obstructiv.

Cei bănuiţi că suferă de apnee moderată sau severă în somn, de tip obstructiv, vor fi supuşi unei consultaţii medicale, pentru obținerea unui aviz autorizat, înainte de eliberarea sau reînnoirea permisului de conducere.

Prevederea este conţinută în Directiva CE 2014/85/UE din 1 iulie 2014 care modifică Directiva 2006/126/CE a Parlamentului European și a Consiliului Europei privind permisele de conducere.

Cei care suferă de apnee moderată sau severă în somn, de tip obstructiv, vor putea obţine permise de conducere sau să şi le reînnoiască numai dacă dovedesc că urmează un tratament adecvat și prezintă îmbunătățiri în ceea ce privește somnolența, fapt confirmat de un aviz medical.

Atentie! La solicitarea unui permis cu o noua valabilitate, fisa medicala este obligatorie indiferent daca permisul vechi a expirat sau nu.

Sursa Realitatea.net

(V.N.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

PENSII 2024: Programul pentru recalcularea pensiilor este gata. Anunțul făcut de Ministerul Muncii

Bogdan Ilea

Publicat

în

PENSII 2024: Programul pentru recalcularea pensiilor este gata. Anunțul făcut de Ministerul Muncii În ce mod vor fi modificate pensiile românilor odată cu recalcularea din septembrie a fost explicat de către Simona Bucura-Oprescu. Ministrul Muncii a vorbit și despre ce trebuie vârstnicii să facă pentru a le fi adăugate la pensie și sporurile primite pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea