Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

„Unii îşi trădează principiile de dragul partidului, alţii îşi schimbă partidul pentru a-şi păstra principiile”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Nu am trăit degeaba până acum! Am aflat, in fine, cine sunt salvatorii naţiei române, bătută crunt de soartă în ultimii doi ani de domnie a guvernului boc, evident cu „b” mic. Salvatorii României sunt „nepătaţii” de la pdl, tot cu litere mici. Ei sunt cei care au ridicat nivelul de trai al românilor, şi implicit şi al locuitorilor judeţului Alba. Ei sunt cei care au mărit salariile şi pensiile tuturor românilor, fără discriminare. Ei sunt cei care au creat mii şi zeci de mii de noi locuri de muncă. Ei sunt cei care au eradicat şomajul în România (mai ales în judeţul Alba, ha, ha, ha!). Tot ei sunt cei care au stârpit definitiv şi irevocabil toţi câinii vagabonzi de pe străzile pline de gropi ale patriei. Tot pedeliştii au înlocuit câinii vagabonzi cu câini docili, cu colaci cu susan în coadă! Aceeaşi pedelişti vajnici au înlocuit sărăcia şi starea acută de foame a românilor cu valuri-valuri de lapte şi miere, care se revarsă asupra oamenilor fericiţi din cerul înstelat…
În atari condiţii, a vorbi de trădare este sinonim cu a pomeni de funia din casa spânzuratului! Exponenţii baronului hava, cu „h” mic, vorbesc de trădare? Hai sictir! Locuitorii din Alba Iulia şi din judeţul Alba ştiu foarte bine că oamenii din pdl i-au trădat atunci când i-au minţit că vor „trăi bine”. I-au minţit că vor avea locuri de muncă mai bune şi mai bine plătite. I-au minţit că vor avea apă şi canalizare. I-au minţit când le-au promis preţuri decente. Şi-au bătut joc de ei când le-au tăiat salariile, i-au umilit cu disponibilizările, i-au disperat până i-au făcut să fugă din casele şi din ţara lor. Şi, atunci, cine pe cine a trădat? Oamenii vor judeca după cum trăiesc acum, nu baronii pdl lăfăiţi în maşini scumpe şi în case somptuoase, care nu ştiu nici măcar cât costă o pâine…
Un coleg deputat care se respectă pe sine a spus, în momentul în care a plecat dintr-un partid, o frază memorabilă: „Unii îşi trădează principiile de dragul partidului, alţii îşi schimbă partidul pentru a-şi păstra principiile”. Eu unul nu am conştiinţa încărcată cu nici o trădare. Oamenii din Alba care mă cunosc ştiu că nu i-am trădat şi nu-i voi trăda niciodată. Iar despre „distinşii” mei foşti colegi, îi aştept cu drag la viitoarele alegeri, unde electoratul va indica concret cine pe cine a trădat!
Al dumneavoastră neschimbat,
Călin POTOR
deputat PNL de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

3 decembrie: Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi. Obiectivul, susţinerea demnităţii, a drepturilor şi a bunăstării acestor persoane

Ziarul Unirea

Publicat

în

Marcată, anual, la 3 decembrie, Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi a fost stabilită de către Adunarea Generală a ONU în 1992, prin rezoluţia 47/3, pentru a marca încheierea Deceniului Naţiunilor Unite dedicat persoanelor cu dizabilităţi (1983-1992).

Convenţia privind drepturile persoanelor cu handicap, adoptată în 2006, şi semnată de 180 de ţări, promovează drepturile şi bunăstarea persoanelor cu dizabilităţi în vederea implementării Agendei pentru Dezvoltare Durabilă 2030 şi a altor formate internaţionale de dezvoltare, cum ar fi Cadrul de la Sendai pentru reducerea riscului de dezastre, Carta privind incluziunea persoanelor cu handicap în acţiunile umanitare, Noua Agendă Urbană şi Agenda de acţiune de la Addis Abeba privind finanţarea pentru dezvoltare.

Citește și: FOTO VIDEO| Finalizarea lucrărilor la Centrul Pediatric Național „Maria Beatrice” din Alba Iulia

Marcarea acestei zile are ca obiectiv promovarea unei mai bune înţelegeri în ceea ce priveşte problemele cu care se confruntă persoanele cu dizabilităţi şi susţinerea demnităţii, a drepturilor şi a bunăstării acestora. Este, totodată, o ocazie pentru o schimbare de atitudine faţă de aceste persoane, prin eliminarea barierelor în ceea ce priveşte implicarea lor în diverse sfere de activitate.

Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi se concentrează pe accederea acestor persoane la dezvoltarea incluzivă, echitabilă şi durabilă, aşa cum se prevede în Agenda pentru Dezvoltare Durabilă 2030, care se angajează să „nu lase pe nimeni în urmă” şi recunoaşte dizabilitatea ca fiind o problemă esenţială, ce trebuie luată în considerare în implementarea celor 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă. Problemele specifice persoanelor cu dizabilităţi la care se face referire în Obiectivele de Dezvoltare Durabilă privesc educaţia, creşterea şi ocuparea forţei de muncă, inegalitatea, accesibilitatea aşezărilor umane etc.

La 11 iunie 2019, secretarul general al ONU, António Guterres, a lansat Strategia pentru incluziune a persoanelor cu dizabilităţi („The United Nations Disability Inclusion Strategy”), în conformitate cu angajamentul său de a transforma Naţiunile Unite într-o organizaţie incluzivă pentru toată lumea, menţionează ONU.

Citește și: Sală de kinetoterapie pentru persoanele cu dizabilități inaugurată la centrul din Baia de Arieș

„Persoanele cu dizabilităţi, atât în calitate de beneficiari, cât şi ca agenţi ai schimbării, pot accelera procesul de dezvoltare incluzivă şi durabilă şi pot promova o societate rezistentă pentru toţi, inclusiv în contextul reducerii riscului de dezastre şi a acţiunii umanitare şi al dezvoltării urbane. Guvernele, persoanele cu dizabilităţi şi organizaţiile reprezentative, instituţiile academice şi sectorul privat trebuie să funcţioneze ca o ‘echipă’ pentru realizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă”, specifică sursa citată.

Secretarul general al ONU, António Guterres, a prezentat, în octombrie 2020, primul raport cuprinzător privind măsurile luate de sistemul Naţiunilor Unite pentru integrarea incluziunii cu handicap şi punerea în aplicare a strategiei de la lansarea sa.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii arată că, în prezent, peste un miliard de oameni, respectiv circa 15% din populaţia lumii, trăieşte cu anumite forme de dizabilitate, arată www.who.int. Potrivit datelor statistice, mai mult de 100 de milioane de persoane cu dizabilităţi sunt copii, iar probabilitatea ca aceştia să se confrunte cu violenţa este de patru ori mai mare decât în rândul copiilor fără probleme. 80% dintre persoanele cu dizabilităţi trăiesc în ţări în curs de dezvoltare, conform Programului ONU pentru Dezvoltare.

Numărul persoanelor care se confruntă cu dizabilităţi este în urcare din cauza creşterii afecţiunilor cronice de sănătate şi a îmbătrânirii populaţiei. Dizabilitatea este o problemă a drepturilor omului, persoanele cu dizabilităţi fiind supuse unor încălcări multiple ale drepturilor lor, inclusiv prin acte de violenţă, abuz, prejudecăţi şi lipsă de respect din cauza dizabilităţii lor, care se intersectează cu alte forme de discriminare bazate pe vârstă şi sex, printre alţi factori. Persoanele cu dizabilităţi se confruntă, de asemenea, cu piedici, stigmatizare şi discriminare atunci când accesează servicii şi strategii legate de sănătate.

Sursa: agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare