Rămâi conectat

Actualitate

Unele școli din România trec la program redus pe perioada de iarnă: Situația în județul ALBA

Ziarul Unirea

Publicat

în

Unele școli din România trec la program redus pe perioada de iarnă: Situația în județul ALBA

Pe fondul trecerii la ora de iarnă în cursul zilelor trecute, mai multe școli din țara noastră au luat decizia de a avea un program mai scurt.

Multe școli din România vor să implementeze un program redus, cu ore și pauze mai scurte, odată cu trecerea la ora de iarnă. Unele școli au adoptat deja acest nou program, începând de marți.

La nivelul județului Alba, așa cum a transmis și Dan Cherecheș, Inspector Școlar General Adjunct al IȘJ Alba pentru ziarulunirea.ro, până la acest moment, nici o școală nu a solicitat o astfel de măsură.

Multe școli din România trec la program redus pe perioada de iarnă

La scurt timp după implementarea programului redus în respectivele școli, Ministerul Educației a trimis o circulară prin care îi anunță pe directori că pot să facă asta doar în condiții meteo extreme și nu se pune problema unei astfel de situații deocamdată.

Imediat după trecerea la ora de iarnă, Consiliul de Administrație al unei școli a hotărât trecerea la programul redus. Decizia a fost motivată prin faptul că elevii trebuie să ajungă acasă pe lumină, adică să finalizeze cursurile la școală cel târziu la ora 16:30, ceea ce presupune că învață în mai multe schimburi.

Totuși, o astfel de schimbare se face doar în cazuri excepționale și cu argumente bine fundamentate. În caz contrar, școlile trebuie să revină de urgență la orarul anunțat la începutul anului școlar.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea