Rămâi conectat

Ştirea zilei

Unde sunt, domnule Băsescu, ţepele din Piaţa Victoriei pentru miniştrii portocalii?

Publicat

în

Domnule Băsescu, aţi ajuns preşedintele României la al doilea mandat, promiţându-le românilor că vor trăi bine şi le-aţi luat constant tot ce primiseră în 20 de ani, până şi ultimul rând de piele, în numele crizei nerecunoscută multă vreme şi nestăpânită deloc de diletanţii dumneavoastră portocalii!
Aţi promis în campanii eradicarea corupţiei şi instalarea ţepelor în Piaţa Victoriei pentru miniştri sau alţi demnitari corupţi şi aţi instalat şi girat cinci guverne portocalii imaculate, prin care s-au perindat cei mai mari corupţi guvernamentali ai tuturor timpurilor şi mulţi încă nu se dau plecaţi din funcţii! Media vă dezvăluie cazuri şocante, chiar flagrante, de corupţie şi dumneavoastră, domnule Băsescu, continuaţi să-i susţineţi şi protejaţi pe cei care au devalizat România şi să consfinţiţi punerea în scenă a tot felul de show-uri ieftine şi răsuflate, gen arestările din vămi!
Cum este posibil ca un ministru instalat în funcţie de doar câteva luni să obţină fonduri europene de peste 500.000 de euro şi să-şi plătească soţia şi alţi apropiaţi cu salarii menite chiar să stârnească invidia unui european vestic, iar în acelaşi timp să le spună românilor că muncesc prea puţin şi nu mai merită să fie ajutaţi!?
Nu v-a deranjat absolut deloc reforma dezastruoasă şi chiar cinică a domnului Botiş în ceea ce priveşte mamele, care a promovat înlocuirea concediului de maternitate, de la doi ani, la o soluţie în care mamele puteau alege o variantă cu doi ani, dar cu indemnizaţii plafonate la maxim 1.200 de lei sau una de un an, cu maxim 3.400 de lei! Mamele sunt un lux în România, domnule preşedinte?
L-aţi lăsat pe domnul ministru Botiş să taie cum vrea indemnizaţiile pentru mame, pe cele pentru persoanele cu handicap şi pentru însoţitorii acestora sau pentru familiile defavorizate, dar nu aţi fost la fel de intransigent cu veniturile aranjate prin fonduri europene ale aceluiaşi ministru!
Ar mai fi primit, oare, domnul Botiş, în dar un asemenea proiect, dacă nu era membru de vază al partidului minunat pe care-l ocrotiţi cu toată dragostea şi atenţia, domnule preşedinte Băsescu?
Să vă amintesc şi de inteligenta consilieră a domnului Funeriu sau de descurcăreaţa doamnă Ridzi, de faimoşii domni Videanu şi Berceanu sau de fabuloasele sume aflate la dispoziţia celebrei dumneavoastră fostă consilieră, doamna Udrea, domnule Băsescu?!
Domnul Botiş ajunsese să numere bibilicile din curţile ţăranilor români, ca să-şi justifice penibilele tăieri de ajutoare sociale, dar sacul agonisit de dumnealui din fonduri europene credeţi că n-are nicio legătură cu interdicţia de a primi ce nu i se cuvine, sub nicio formă, din poziţia pe care o ocupă şi cu acordul dumneavoastră?
Domnul Botiş spunea că românilor nu le place munca, iar dumneavoastră, domnule Băsescu, plusaţi nepermis de jignitor, susţinând că poporul român este neperformant!
Cred că acum aveţi toate motivele să fiţi extrem de mândru de capacitatea domnului Botiş de a atrage fonduri europene cu viteza luminii şi de a munci pe brânci şi cu mult spor la propria fundaţie, în România dumneavoastră portocalie…
Deputat PNL Alba, Teodor Atanasiu

Publicitate

Ştirea zilei

Covid-ul nu ține cont de vârstă în județul Alba: Trei copii, cu vârste cuprinse între două luni și un an și opt luni, sunt internați la secția de Pediatrie a Spitalului din Sebeș

Publicat

în

Covid-ul nu ține cont de vârstă în județul Alba: Trei copii, cu vârste cuprinse între două luni și un an și opt luni, sunt internați la secția de Pediatrie a Spitalului din Sebeș

Necruțătorul virus Covid nu ține cont de vârstă în județul Alba, conform unor surse ZiarulUnirea.ro, în acest moment la secția de Pediatrie a Spitalului din Sebeș sunt internați, alături de mame, trei copii cu vârste cuprinse între două luni și un an și opt luni.

Este vorba de o fetiță în vârstă de două luni, un băiețel în vârstă de trei luni și o fată în vârstă de un an și opt luni, internați alături de mame în secția de Pediatrie a Spitalului din Sebeș.

Electrica Furnizare Discount
Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| O nouă LEGE a PENSIILOR anunțată de ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene: „Asta îi deranjează cel mai tare pe români”

Publicat

în

VIDEO| O nouă LEGE a PENSIILOR anunțată de ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene: „Asta îi deranjează cel mai tare pe români”

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene Dan Vîlceanu a declarat, joi, că ţara noastră are nevoie de o nouă lege a pensiilor, în vederea eliminării inechităţilor. Acest a adăugat că este deja negociat acest lucru cu reprezentanţii Comisiiei Europene prin PNRR.

Citește și: Majorarea pensiilor, renegociată de la 1 mai 2022. Ce procente din PIB alocă pentru pensii alte state din Uniunea Europeană

Citește și: Pensii 2022: Majorare pensii ianuarie 2022 • punctul de pensie • ajutorul pentru pensionari • impozitarea pensiilor • pensii militare 2022

„Cred că trebuie să ne concentrăm în primul rând pe reforma sistemului de pensii din România, pe modul în care eliminăm inechităţile. Pentru că asta îi deranjează cel mai tare pe români, faptul că, indiferent de sistemul de pensii de care vorbim, că vorbim de militari, de ceferişti, faptul că există un cetăţean care a ieşit la pensie acum 5 ani şi are pensia mult mai mică decât cel care a ieşit la pensie anul trecut generează o nemulţumire”, a afirmat Dan Vîlceanu, la finalul şedinţei de joi a Guvenrului, potrivit news.ro.

Electrica Furnizare Discount

Citește și : Pensionarii cu PENSII mai mari de 4000 de lei vor plăti contribuții de sănătate

El a oferit şi explicaţii cu privire la cum ar trebui să arate noua lege a pensiilor.

„La asta se referă comisia şi autorităţile în momentul în care am negociat PNRR – eliminarea inechităţilor, o lege nouă, corectă a pensiilor şi cu pensii decente, dacă nu foarte bune. Tocmai de aceea există o preocupare şi pentru creşterea procentului pentru pilonul 2 de pensii astfel încât să putem să sperăm că şi eu şi dumneavoastră vom avea pensie într-o zi, altfel este clar că nu vom beneficia de pensii, dacă nu facem ceva. Ştim cu toţii acest lucru, nu numai noi, ci toată Europa, toată lumea, pentru că în toate ţările există o problemă cu sustenabilitatea sistemului de pensii”, a completat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Citește și : Noua Lege a pensiilor: Cum poate soţul supravieţuitor să primească un ajutor de 25 % din pensia celui decedat

Liberalul a mai spus că nu se pune problema renegocierii PNRR, pentru a fi eliminat pragul de 9,4% din PIB pentru pensii.

„Nu există niciun fel de discuţie privind renegocierea PNRR. O să o spun şi a zecea oară dacă e nevoie. Există acel termen 2023 când poţi face ajustări şi când poţi să ai unele discuţii. Dar nu există niciun fel de renegociere în ceea ce priveşte PNRR. Fapul că există diverse atitudini politice ale unor miniştri sunt de înţeles, sunt şi oameni politici. Vreau doar să vă spun că România până în prezent nu a avut niciodată alocat pensiilor un procent de 9,4% din PIB, tot timpul a fost mai mic. Acest procent de 9,4% din PIB nu este un procent neîndestulător dacă ne referim la ce s-a întâmplat până acum în România, ci este un procent mai mare”, a conchis Vîlceanu.

sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Ştirea zilei

CODUL RUTIER 2022: 10 modificări majore aprobate de Guvernul României astăzi

Publicat

în

CODUL RUTIER 2022: 10 modificări majore aprobate de Guvernul României astăzi

Astăzi pe masa Guvernului au fost mai multe propuneri de modificare a OUG nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Ministrul Lucian Bode a anunţat ce s-a aprobat în şedinţa de Guvern.

„Am adoptat în şedinţa de azi ordonanţa pentru completarea şi modificarea OUG 195/2002. Vreau să precizez de la început faptul că scopul legislaţiei rutiere este, în primul rând, de a proteja viaţa, integritatea şi sănătatea persoanelor care participă la traficul rutier sau se află în apropierea acestuia. Acest act normativ este rezultatul unor consultări şi dezbateri aprofundate cu cei interesaţi de creşterea nivelului de siguranţă al circulaţiei rutiere. Legislaţia rutieră suscită cel mai crescut interes din partea publicului, de fiecare dată când i se aduc modificări şi completări”, a declarat Lucian Bode.

Electrica Furnizare Discount

„România şi-a asumat prin PNRR reducerea numărului de persoane rănite grav sau ucise în accidente cu 25% faţă de nivelul de referinţă 2019, până în 2026. Siguranţa rutieră constituie o problemă gravă, nivelul acesteia fiind semnificativ mai mic faţă de media din statele UE. În 2021, s-a înregistrat o scădere a numărului accidentelor grave cu aproape 22 % şi a persoanelor grav rănite cu 31%, faţă de 2020, în timp ce numărul persoanelor decedate a crescut cu 8%. Am ajuns la 1778 de morţi în accidente rutiere în 2021. În ceea ce priveşte contravenţiile, se remarcă un trend ascendent îngrijorător. Comportamentul actual în trafic al unor participanţi a impus o reevaluare a cadrului legal şi noi mecanisme de sancţionare a abaterilor prin raportare a gradului de pericol social al acestora”, a mai spus ministrul.

10 puncte majore anunţate de Lucian Bode

„1. Primul element de noutate şi cu cel mai mare impact vizează definirea comportamentului agresiv în conducerea vehiculelor, precum şi sancţionarea acestui comportament prin amendă, dar şi suspendarea dreptului de a conduce pentru 30 de zile.

2.Al doilea lucru este regimul de circulaţie pe autostradă şi înăsprirea sancţiunilor. Am văzut cu toţii imagini şocante care surprindeau comportamente iresponsabile. Am decis înăsprirea sancţiunilor. Se sancţionează circulaţia nejustificată pe banda de urgenţă a autostrăzilor cu amendă între 1305 lei şi 2900 de lei, dar şi cu aplicarea sancţiunii complementare a suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

Se introduce sancţiunea complementară a suspendării permisului pentru 120 de zile pentru executarea pe autostradă a manevrelor de întoarcere sau mers înapoi.

3 Este trecută într-o clasă superioară de contravenţii fapta privind nerespectarea regulilor privind depăşirea şi neacordarea de prioritate. Permisul se va suspenda 60 de zile, în loc de 30 zile.

4. Am văzut atâtea tragedii la trecerile la nivel cu calea ferată. Se majorează perioada suspendării dreptului de a conduce de la 90 de zile la 120 de zile.

5. Este reglementat un nou prag de viteză. La peste 70 km/h faţă de limita legală, se va suspenda permisul 120 de zile.

6. Se introduce o nouă contravenţie pentru nerespectarea obligaţiei de a menţine permanent curate parbrizul, luneta şi geamurile laterale.

7. S-a constatat o lipsă de eficienţă a punctelor de penalizare aplicate, întrucât în situaţia depunerii plângerii contravenţionale, termenul de prescripţie al cumulului de puncte nu se suspendă. Se reglementează suspendarea de drept a termenului de prescripţie de 6 luni pentru cumulul de 15 puncte de penalizare, până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti.

8. Interdicţia de a conduce un vehicul pe drumuri publice în urma condamnării pentru infracţiuni la regimul rutier pe teritoriul României, pentru titularii de permise emise de autorităţile altor state.

9. S-a introdus posibilitatea de susţinere a testelor de verificare a cunoştinţelor rutiere, care permite reducerea perioadei de suspendare, la orice serviciu al Poliţiei Rutiere de pe teritoriul României.

10. Sunt stabilite norme cu privire la transmiterea datelor de identificare ale şoferului de către proprietarul maşinii pentru responsabilizarea proprietarului, pentru identificarea persoanelor care au condus maşina la un moment dat”, a mai punctat Bode.

sursa: dcnews.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare