Unde și-a ascuns etnobotanicele un deținut din Penitenciarul Aiud. Pedeapsa primită după ce drogurile au fost decoperite

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

De cele mai multe ori, drogurile sunt introduse în penitenciar de rudele care vin în vizită la deținuți. După ce „coletul” este preluat, pușcăriașii caută cele mai suprinzătoare locuri pentru a le ascunde.

Un deținut de la Penitenciarul din Aiud, care și-a ascuns plicurile de etnobotanice în camera de celulă, a fost descoperit, în urma unei percheziții realizate în vara anului trecut. O anchetă a fost demarată la nivelul penitenciarului, dar şi de către DIICOT Alba Iulia.

ELIT

În urma anchetei, un deţinut, V.I. Viorel, a primit o sancţiune disciplinară: i-a fost interzis dreptul să mai cumpere din magazinul penitenciarului, produse timp de două luni şi să mai primească de acasă bunuri.

Deţinutul a contestat decizia instanţei, un nou dosar a fost înregistrat şi o sentinţă a fost dată în 11 februarie 2020, la aproape un an de la percheziţie. În luna iulie a anului 2019, în urma unei percheziţii cu uşile închise, într-o cameră de detenţie s-au descoperit sub sifonul de la scurgerea din pardoseala băii două pliculeţe cu substanţe psihoactive (etnobotanice). În camera respectivă erau deţinuţi cinci bărbaţi.

”Cu ocazia cercetării disciplinare niciunul dintre cei cinci nu a recunoscut că substanţele îi aparţin”, se arată în documentele dosarului de contestaţie. Mai mult, doi dintre ei nu au vrut să dea declaraţii în faţa anchetatorilor. Toţi bărbaţii închişi, în afară de unul, executau la acel moment pedepse pentru traficul sau operaţiuni cu droguri.

Anchetatorii au analizat situaţia şi au ajuns la concluzia că cele două pliculeţe aparţineau deţinutului V.I. Viorel. Pentru fapta sa, judecătorul i-a interzis acestuia să mai primească sau să mai cumpere bunuri timp de două luni. Contestaţia bărbatului a fost respinsă definitiv de magistraţii de la Judecătoria Aiud.

Sursă foto: Arhivă

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419