Rămâi conectat

Curier Județean

Unde și-a ascuns etnobotanicele un deținut din Penitenciarul Aiud. Pedeapsa primită după ce drogurile au fost decoperite

Publicat

în

De cele mai multe ori, drogurile sunt introduse în penitenciar de rudele care vin în vizită la deținuți. După ce „coletul” este preluat, pușcăriașii caută cele mai suprinzătoare locuri pentru a le ascunde.

Un deținut de la Penitenciarul din Aiud, care și-a ascuns plicurile de etnobotanice în camera de celulă, a fost descoperit, în urma unei percheziții realizate în vara anului trecut. O anchetă a fost demarată la nivelul penitenciarului, dar şi de către DIICOT Alba Iulia.

În urma anchetei, un deţinut, V.I. Viorel, a primit o sancţiune disciplinară: i-a fost interzis dreptul să mai cumpere din magazinul penitenciarului, produse timp de două luni şi să mai primească de acasă bunuri.

Electrica Furnizare Discount

Deţinutul a contestat decizia instanţei, un nou dosar a fost înregistrat şi o sentinţă a fost dată în 11 februarie 2020, la aproape un an de la percheziţie. În luna iulie a anului 2019, în urma unei percheziţii cu uşile închise, într-o cameră de detenţie s-au descoperit sub sifonul de la scurgerea din pardoseala băii două pliculeţe cu substanţe psihoactive (etnobotanice). În camera respectivă erau deţinuţi cinci bărbaţi.

”Cu ocazia cercetării disciplinare niciunul dintre cei cinci nu a recunoscut că substanţele îi aparţin”, se arată în documentele dosarului de contestaţie. Mai mult, doi dintre ei nu au vrut să dea declaraţii în faţa anchetatorilor. Toţi bărbaţii închişi, în afară de unul, executau la acel moment pedepse pentru traficul sau operaţiuni cu droguri.

Anchetatorii au analizat situaţia şi au ajuns la concluzia că cele două pliculeţe aparţineau deţinutului V.I. Viorel. Pentru fapta sa, judecătorul i-a interzis acestuia să mai primească sau să mai cumpere bunuri timp de două luni. Contestaţia bărbatului a fost respinsă definitiv de magistraţii de la Judecătoria Aiud.

Sursă foto: Arhivă

Publicitate

Curier Județean

IJJ Alba: Recomandări pentru turiștii care pleacă în drumeții, în zonele montane din județ unde zăpada este prezentă

Publicat

în

IJJ Alba: Recomandări pentru turiștii care pleacă în drumeții, în zonele montane din județ unde zăpada este prezentă

La nivelul Inspectoratului de Jandarmi Județean ‚‚ Avram Iancu’’ Alba, avem în componenţă 3 posturi montane de jandarmi, respectiv: Șugag, Roșia Montană și Arieșeni. Având în vedere că deja în zone montane din județ zăpada este prezentă, pentru a preveni evenimentele negative, jandarmii montani reamintesc turiștilor următoarele:

-Înainte de a pleca în drumeție să echipeze autoturismul corespunzător (lanțuri antiderapante, lopată de zăpadă);

-Să se informeze înainte de a pleca la drum cu privire la starea vremii, starea drumurilor, dar și existența marcajelor turistice;

Electrica Furnizare Discount

-Să plece la drum doar cu echipament adecvat, lanternă, sac de dormit, trusă de prim ajutor;

-Să nu se abată de la drum și să respecte indicatoarele și marcajele turistice;

-Să cunoască bine pregătirea fizică a grupului și să adapteze traseul în funcție de aceasta;

-Să nu deterioreze amenajările turistice, marcajele sau indicatoarele;

-În cazul apariţiei dificultăţilor pe traseu sau a înrăutăţirii vremii, retrageţi-vă la cea mai apropiată cabană;

-Apelaţi cu încredere la patrulele de jandarmi montani şi la membri Salvamont și respectaţi indicaţiile acestora;
-Să ia legătura cu jandarmii montani/ serviciul unic de urgență 112, în cazul producerii unui accident, comunicându-le acestora datele de identificare ale solicitantului, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor, unde sunt persoanele aflate în dificultate și când s-a produs accidentul.

Citește mai mult

Curier Județean

AVARIE la o conductă de apă, în ALBA: furnizarea apei potabile a fost întreruptă

Publicat

în

AVARIE la o conductă de apă, în ALBA: furnizarea apei potabile a fost întreruptă

„SC APA CTTA SA ALBA – Sucursala Sebeș anunță că în data de 22.10.2021, în jurul orei 12.00, s-a produs o avarie la conducta de alimentare cu apa potabilă a localității Lancrăm, în urma unor lucrări efectuate de către un terț. Din cauza acestui fapt, a fost întreruptă furnizarea apei potabile în aceasta localitate.

Echipa noastră de intervenție este la fața locului și depune tot efortul pentru a remedia în cât mai scurt timp avaria.

Electrica Furnizare Discount

La reluarea furnizării pot apărea local depășiri ale parametrului turbiditate, situație în care rugăm clienții, să folosească apa numai în scopuri menajere.

Astfel, eventualele perturbații, precum și zona în care ele apar, vă rugăm să le semnalați imediat Dispeceratului Alba Iulia la numărul de telefon : 0258 – 834501, în vederea intervenției. Vă mulțumim pentru înțelegere și ne cerem scuze pentru disconfortul creat!” , transmit reprezentanții SC APA CTTA SA ALBA

Citește mai mult

Curier Județean

Doi bărbați din Alba s-au ales cu dosare penale pentru violență în familie: Polițiștii au emis și ordine de protecție

Publicat

în

Doi bărbați din Alba s-au ales cu dosare penale pentru violență în familie: Polițiștii au emis și ordine de protecție

La data de 21 octombrie 2021, polițiștii din Aiud au fost sesizați de către o femeie de 40 de ani, din municipiu, cu privire la faptul că, pe fondul consumului de alcool, ar fi fost amenințată, cu acte de violență, de către concubin.

În urma aplicării formularului de evaluare a riscului, față de tânărul de 27 de ani, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu, pentru o perioada de 5 zile.

Pe numele său a fost întocmit și dosar penal, pentru violență în familie.

Electrica Furnizare Discount

La data de 21 octombrie 2021, polițiștii din Zlatna au fost sesizați, de către o tânără, de 24 de ani, din oraș, cu privire la faptul că concubinul său ar fi provocat un scandal în familie și s-ar fi manifestat violent față de membrii familiei.

În urma aplicării formularului de evaluare a riscului, față de bărbatul de 47 de ani, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu, pentru o perioada de 5 zile.

Pe numele său a fost întocmit și dosar penal, pentru violență în familie.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare