Rămâi conectat

Politică Administrație

Undă verde pentru construirea unei microhidrocentrale pe Râul Sebeș, la Petrești. SC APA CTTA SA, responsabilă de proiect

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consilierii judeţeni au adoptat astăzi, în unanimitate, proiectul de hotărare pentru aprobarea transmiterii către S.C. APA C.T.T.A. S.A. Alba a documentaţiei tehnico-economice faza Studiu de fezabilitate pentru realizarea obiectivului de investitii “Microcentrală hidroelectrică aducţiune apă brută Petreşti ”, având valoarea contabilă de 28.520 lei.

microhidrocentrala Campeni35Este vorba despre o investiție evaluată la circa 1 milion de euro, bani proveniți din fonduri proprii ale Consiliului Județean Alba, pentru construirea unei microhidrocentrale pe râul Sebeș, la Petrești.

În luna iulie, consilierii județeni au aprobat realizarea studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiţii „Microcentrală hidroelectrică aducţiune apă brută Petreşti”, proiectul fiind “transmis” astăzi către SC APA CTTA SA, operatorul județean de furnizare a serviciilor de apă și canalizare, societate a cărui acționar majoritar este CJ Alba, care se va ocupa de acum înainte de implementarea investiției.

Potrivit raportului de specialitate al proiectului, “în cadrul obiectivului de investiţii „Dezvoltarea alimentării cu apă potabilă a localităţilor aferente sistemului zonal al judeţului Alba, sursa raul Sebeş”, s-a executat şi Staţia de pompare de intervenţie pentru asigurarea apei brute necesare funcţionării continue a Staţiei de tratare Petreşti,

Staţia de tratare Petreşti este destinată tratării apelor brute in vederea realizării serviciului de alimentare cu apa potabilă a consumatorilor casnici si industriali din judeţul Alba.

Funcţionarea acestor investiţii presupune inclusiv disiparea prin echipamente specifice a unei cantităţi de energie datorate diferenţelor de nivel, deci a unui potenţial energetic care poate fi exploatat.

In vederea valorificării acestui potenţial s-a elaborat de către S.C. ISPH Project Development S.A. studiul de fezabilitate „Microcentrală hidroelectrică aducţiune apă brută Petreşti”.

La data de 30 aprilie 2014 contractul s-a incheiat prin ajungere la termen, fiind prestate serviciile de proiectare prevăzute in faza I – elaborarea Studiului de fezabilitate, studii de specialitate necesare după caz, documentaţii pentru obţinerea avizelor şi acordurilor solicitate prin Certificatul de urbanism

Ţinand cont de faptul că Staţia de pompare de intervenţie, conform Contractului de delegare a gestiunii serviciilor publice de alimentare cu apa si canalizare, Anexa nr. 2, este dată spre folosinţa operatorului SC APA C.T.T.A. SA, soluţia identificată este de a transmite aceste documentaţii către SC APA C.T.T.A. SA Alba, pentru realizarea obiectivului de investiţii „Microcentrală hidroelectrică aducţiune apă brută Petreşti

Finanţarea in continuare a necesarului de servicii si lucrări pentru punerea in funcţiune a obiectivului de investiţii se va asigura din surse identificate de către SC APA C.T.T.A. SA Alba.”

Puterea instalată va fi de 192 kw, iar energia medie anuală produsă va fi de 1620 MWh/an.

Valoarea totală a investiţiei „Microcenirală hidroelectrică aducţiune apă brută Petreşti ” este de 3.905.954 de lei cu TVA inclus.

Durata de execuţie estimată de proiectant este de 12 luni, in condiţiile asigurării surselor de finanţare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie Primarul orașului Teiuș, Mirel Vasile Hălălai, printr-o postare de ieri, 24 aprilie, de pe facebook a anunțat trei proiecte noi pentru teiușeni: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie: ”Împreună cu arhitectul orașului, Claudiu Colev am fost astăzi la București la Ministerul Dezvoltării pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea