Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

UNDĂ VERDE de la Klaus Iohannis : GUVERNUL  este abilitat să emită ordonanţe în perioada VACANȚEI parlamentare. Președintele a promulgat LEGEA astăzi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

UNDĂ VERDE de la Klaus Iohannis : GUVERNUL  este abilitat să emită ordonanţe în perioada VACANȚEI parlamentare. Președintele a promulgat LEGEA astăzi

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea prin care Guvernul este abilitat să emită ordonanţe în perioada vacanţei parlamentare.

Actul normativ are ca obiect de reglementare abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe în domenii care nu fac obiectul legilor organice, de la încheierea primei sesiuni ordinare a anului 2021, până la reluarea lucrărilor Parlamentului în cea de-a doua sesiune ordinară a anului 2021.

Domenii de reglementare pentru care este solicitată abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare sunt: finanţe şi economie, dezvoltare, lucrări publice şi administraţie, afaceri interne, transporturi şi infrastructură, sănătate, agricultură şi dezvoltare rurală, mediu, ape şi păduri, cultură, tineret şi sport, fonduri europene.

Legea promulgată de şeful statului mai arată că ordonanţele emise de Guvern sunt supuse aprobării Parlamentului, conform procedurii legislative, până la reluarea lucrărilor Legislativului în cea de-a doua sesiune ordinară a anului 2021. Nerespectarea termenului atrage încetarea efectelor ordonanţei.

În ce priveşte finanţele şi economia, Executivul va putea emite ordonanţe, în timpul vacanţei parlamentare, şi în domenii precum: rectificarea bugetului de stat pe anul 2021, rectificarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2021, reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal.

În privinţa ordonanţelor de urgenţă, acestea pot fi adoptate, potrivit art. 115 din Costituţie, pe perioada vacanţei parlamentare, numai sub condiţia convocării unei sesiuni extraordinare în termen de 5 zile.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC

Bogdan Ilea

Publicat

în

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC În perioada sărbătorilor mai ales când este dezlegarea la pește, trebuie să fim foarte atenți la alimentele pe care le achiziționăm. ANPC transmite că recomandă consumatorilor să ţină cont de câteva sfaturi. ‘În preajma Sărbătorii Floriilor, în care, conform tradiţiei, creşte […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea