Rămâi conectat

Actualitate

Un tricolor din perioada interbelică, pe drumul Unirii. 100 de români din Covasna îl vor purta în Marșul Centenarului pentru a fi de Ziua Naţională a României la Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un tricolor din perioada interbelică, pe drumul Unirii. 100 de români din Covasna îl vor purta în Marșul Centenarului pentru a fi de Ziua Naţională a României la Alba Iulia

Drumul către cetatea Marii Uniri va fi refăcut de o sută de români din Vâlcele, județul Covasna. Aceștia vor lua cu ei două steaguri, într-un gest simbolic de predare a ștafetei între trecut și prezent. Un tricolor este păstrat în comunitate din anii 30, iar celălalt a fost sfințit special pentru acest eveniment.

Un drapel din perioada interbelică, găsit în podul unei case a devenit cel mai imporant simbol al românilor din județul Covasna.

Sătenii din Vâlcele i-au alăturat acum un tricolor nou, sfințit chiar în curtea bisericii din comună.

Cele două drapele tricolore vor fi purtate în Marșul Centenarului Marii Uniri pentru a fi de Ziua Naţională a României la Alba Iulia.

Pentru a marca 100 de ani de la Unire, în curtea bisericii din Vâlcele a fost ridicat pe un catarg de 12 metri, un tricolor uriaş.

Biserica din Vâlcele a fost ridicată în urmă cu 175 de ani de prințul Serbiei, Miloş Teodorovici Obrenovici, drept mulţumire adusă localnicilor din comună, după ce s-a vindecat cu ajutorul apelor minerale din zonă.

Sursa: stiritvr.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Soluție bazată pe tehnologii de recunoaștere a vocii și AI, dezvoltată de o echipă de programatori români

Unirea Ziarul

Publicat

în

Soluție bazată pe tehnologii de recunoaștere a vocii și AI, dezvoltată de o echipă de programatori români O echipă de programatori români a dezvoltat o soluţie software bazată pe tehnologii de recunoaştere a vocii şi inteligenţă artificială (AI) care permite automatizarea părţi din scrierea de cod pe bază de comenzi vocale, scrie AGERPRES. Inovaţia a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea