Rămâi conectat

Ştirea zilei

Un tânăr din Alba a lovit un bărbat cu sălbăticie pentru un telefon și 70 de lei: Ce pedeapsă a hotărât instanța

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un tânăr din Alba a lovit un bărbat cu sălbăticie pentru un telefon și 70 de lei: Ce pedeapsă a hotărât instanța

Un bărbat din județul Alba s-a ales cu trei ani de închisoare, pentru tâlhărie, după ce a bătut o persoană și i-a furat un telefon și suma de 70 de lei.

„În seara zilei de 18.08.2021, în jurul orelor 22,00, persoana vătămată B.B. a plecat de la domiciliul său, spre Banca Transilvania – cu sediul în Blaj, Bulevardul Republicii, cu intenția de a depune suma de 200 lei pe card.

Înainte de a pleca de la domiciliu, persoana vătămată a luat suma de 200 lei și a pus-o în portofel, unde mai avea o bancnotă de 100 lei, apoi s-a deplasat la unitatea bancară menționată, a intrat în interior, în zona ATM-urilor și a depus în contul personal, suma de 200 lei, care conform chitanței emise, a fost depusă la ora 22,26″, se arată în actul de sesizare.

Persoana vătămată s-a deplasat apoi, la un magazin, care are program de funcționare non-stop, amplasat între stația Peco F. Oil și un magazin cu produse second-hand.

„Întrucât în timpul nopții, nu se mai permite intrarea în interiorul magazinului, persoana vătămată a fost servită la geamul magazinului cu o doză de bere Timișoreana, care a costat 3,5 lei și un pachet de țigări Marlboro, care a costat 22,5 lei, le-a achitat cu bancnota de 100 lei, primind restul de aproximativ 73 lei, apoi a rămas în fața magazinului lângă o ladă frigorifică, unde a consumat doza de bere cumpărată.

După ce a consumat berea, persoana vătămată și-a mai cumpărat o doză de bere Timișoreana și a rămas în același loc, să o consume.

În timp ce stătea în fața magazinului, în jurul orei 01,00, a apărut inculpatul A.A., care se deplasa pe bicicletă și s-a oprit la același magazin, căruia, persoana vătămată i s-a adresat, spunându-i că are o bicicletă frumoasă.

Inculpatul își lasă bicicleta în fața magazinului și își face cumpărăturile, apoi cu o sacoșă în mână se întoarce la bicicletă, moment în care persoana vătămată se apropie de inculpat fără a avea o atitudine provocatoare, iar inculpatul o întreabă dacă îi place bicicleta. Inculpatul își mută bicicleta și își așază sacoșa la intrarea în spațiul de trecere pietonală, spre blocurile din spatele magazinului, aflat între peretele de sticlă al magazinului prevăzut cu reclame publicitare și magazinul second-hand, o prinde pe persoana vătămată de mână și o trage în acel spațiu, care nu este prevăzut cu iluminat public.

În acel spațiu, inculpatul, sub pretextul că persoana vătămată a avut treabă cu prietena sa, îi verifică buzunarele din față și din spate, ale pantalonilor, iar când persoana vătămată îi împinge mâinile, inculpatul îi aplică o lovitură în zona feței, iar persoana vătămată cade jos, timp în care inculpatul îi sustrage din buzunarul drept, din față, telefonul mobil marca Sony Xperia XZ Premium și portofelul din buzunarul, din spate al pantalonilor, din care îi sustrage banii, apoi îl aruncă jos lângă persoana vătămată.

Persoana vătămată observă că i-au fost sustrase bunurile, respectiv telefonul și banii, își ia portofelul în mână și se ridică, apoi aleargă după inculpat, cerându-i bunurile sustrase, dar inculpatul se îndreaptă în fugă spre bicicletă, își ia sacoșa și încearcă să plece.

Persoana vătămată reușește să-l prindă în timp ce inculpatul se afla pe bicicletă, apoi inculpatul coboară de pe bicicletă și se îndepărtează puțin, dar persoana vătămată încearcă să-l oprească prinzându-l de un picior în timp ce cade în spatele inculpatului. Inculpatul își trage piciorul din mâinile persoanei vătămate, o lovește, cu piciorul în zona feței, moment în care persoanei vătămate îi cade din mână portofelul, pe trecerea de pietoni din apropierea magazinului E. S.R.L.

Persoana vătămată reușește să se ridice, moment în care inculpatul se afla în fața sa așteptând să se ridice, apoi îi aplică din nou o lovitură cu pumnul în zona feței, iar persoana vătămată cade pe trecerea de pietoni. Imediat după aceea, inculpatul se urcă pe bicicletă cu intenția de a pleca, dar observă că persoana vătămată s-a ridicat, astfel că, coboară de pe bicicletă și îi aplică din nou o lovitură cu pumnul în zona feței, iar persoana vătămată cade și rămâne întinsă pe trecerea de pietoni.

La scurt timp, persoana vătămată reușește să se ridice și își caută portofelul pe care-l găsește pe trecerea de pietoni, își caută banii și observă că îi lipsește suma pe care a avut-o în portofel.

În urma loviturilor aplicate, persoana vătămată a suferit o fractură de mandibulă dreaptă, fiind internat de urgență la data de 19.08.2021 la Secția de Chirurgie Orală și Maxilo Facială II, apoi transferat la Clinica de Chirurgie Orală și Maxilo Facială I, unde a fost supus unei intervenții chirurgicale, fiind externat la data de 27.08.2021″, arată instanța.

Astfel, instanța a hotărât condamnarea la trei ani de închisoare, pentru tâlhărie.

„În temeiul art. 233 Cod pen., art. 234 alin.(1) lit. d) C.pen., cu aplicarea art. 396 alin.(10) C.proc.pen., condamnă pe inculpatul A.A., la 3 ani închisoare cu executare, pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, în dauna persoanei vătămate B.B.”, arată hotărârea instanței


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO Retro Parada Primăverii 2024, în Cetatea Alba Carolina: Un Citroen fabricat în 1923, printre cele peste 80 de bijuterii de epocă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Retro Parada Primăverii 2024, în Cetatea Alba Carolina: Un Citroen fabricat în 1923, printre cele peste 80 de bijuterii de epocă Sâmbătă, 20 aprilie 2024 , între orele 10-14, Cetatea Alba Carolina a găzduit Retro Parada Primaverii 2024 cu participarea estimativă a 85 de vehicule de epocă. Bijuteriile pe patru roți au fost expuse în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea