Un strigăt de disperare din partea unor pensionari

Domnilor, dacă nu acţionaţi cât mai repede să scăpaţi ţara de genocidul în care regimul Băsescu-Boc a adus-o, istoria vă va condamna şi veţi fi consideraţi părtaşi la sărăcirea şi distrugerea ţării. Niciodată în ţara noastră n-a fost atâta disperare şi batjocură ca în timpul acestei guvernări. În ce ţară se mai sinucid oamenii din cauza disperării? Nimic nu poate fi mai înfiorător pentru naţia română decât realitatea zilelor noastre! Bătrânii şi ai noştri părinţi îşi duc amarul zilelor care le-au mai rămas în sărăcie, boli, foame, ajungând oropsiţi ai sorţii. Am văzut bătrâni veniţi de la sate, mânaţi de foame şi singurătate, rămaşi fără copii şi nepoţi care au plecat în lume ca să scape de zilele negre. Aceşti bătrâni erau socotiţi cândva talpa şi nădejdea ţării. Ei nu cerşesc. Cu ochii în lacrimi privesc la cei care ar putea să-i ajute. Aici, la Alba Iulia, am văzut doi tineri cu suflet mare care le-au întins mâna. Am întrebat un cetăţean: „Cine sunt aceşti tineri?” Bărbatul s-a uitat lung la mine: „Cum, nu-i cunoşti? Aceşti oameni au ajutat peste 3.000 de pensionari cu dosarele de muncă, pensionari cărora Guvernul Boc nu le-a recunoscut grupa de muncă”. Aceşti oameni sunt Florin Roman, Simone Albani, Călin Potor şi avocaţi tineri de la PNL, ei au acţionat în instanţă Guvernul Boc, în numele celor 3.000 de pensionari. Vin cu un sfat pentru tineri: Să învăţăm din greşelile trecutului! Cum votăm şi pe cine votăm? Analizaţi faptele Guvernului Boc şi nu vă lăsaţi cumpăraţi cu „o găleată de mălai”. „Mălaiul” se termină, dar rămân faptele. Ne-au păcălit o dată sau de două ori, dar nu o vor face la nesfârşit. Dacă nici acum nu ne trezim, ne merităm soarta. Ne-au promis că nu se ating de pensii şi salarii, dar totul a fost o minciună. Pensia noastră este un drept, nu un venit. De aceea, ea nu trebuia impozitată. „Cine n-are bătrâni, să-i cumpere!”, spune o vorbă din popor. Pentru acest guvern, bătrânii au devenit o povară de care trebuie să scape cât mai repede. Au scumpit medicamentele, au desfiinţat spitalele!
Domnilor pensionari, alăturaţi-vă membrilor opoziţiei în lupta pentru schimbarea acestei dictaturi!
Valeriu CIOBANU, pensionar

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

16 Comentarii

dolfi 16 septembrie 2011 at 21:17

draghe penzionari chind ati votat degeaba fara sa va intereseze nimic decat promisiunile a fost bine? Acum trebuie sa suferim cu totiii… indiferent cum am votat, pentru ca nu-i asa, e important cine numara voturile?
Iar in capitalismul mult dorit de multi dintre dumneavoastra, putinii bogatii castiga de pe urma celor multi si saraci. Io cred ca pe masura ce poporul se indobitoceste cu televizorul… vor fi tot mai multi penzionari pacaliti.. inclusiv cei veniti din urma. Macar noi tineretul stim o treaba… trebuie sa ne traim viata din plin ca cine stie ce urmeaza la… pensie.
Situatia e trista, lumea se duce dracu…

cotizant 16 septembrie 2011 at 21:20

„S-a intors lumea cu curu’n sus, domnule……” (Marin Sorescu)

vigilante 16 septembrie 2011 at 21:49

Extraordinar domle cioban..presupun ca ai si oi si esti la curent cu democratia de stana altfel nu ne-am fi trezit cu becali in parlamentul european. Becali analfabetul si vadim zgubiliticul sunt o rusine la adresa acestei tai. Ei suntexact exponentii celor care i-au votat. Si acum sa revin la doleantele matale: inteleg ca guvernantii actuali ti-au facut rau taind din pensia matele. Dar in acelasi timp au facut bine „scurtand” salariile unor nesimtiti din sectorul de stat obisnuiti sa trandaveasca pe seama sistemului privat (in care si eu lucrez), au dat afara acolo unde trebuia si au facut exact ce trebuia pt ca tara asta sa nu ajunga in situatia Greciei. Eu sunt apolitic si am afirmat in repetate randuri asta dar nu pot sa nu recunosc ceea ce recunoaste o Europa intreaga (evident, mai putin opozitia de la noi care e Gica contra): partidul de guvernamant a luat exact masurile care trebuiau luate in perioada de criza mondiala. Nu vreau sa imiimaginez ce s-ar fi intamplat daca cei de stanga pe care matale ii lauzi aici ar fi fost la guvernare continuand sa faca angajari peste angajari, continuand sa dea salarii si pensii nesimtite celor care nu merita, ajutoare sociale peste ajutoare sociale si alte asemenea dari platite de noi toti(inclusiv eu). Sa-ti mai aduc aminte ca in perioada guvernarii de asa zisa stanga s-au infaptuit cele mai mari jafuri nationale, s-a distrus totul pt ca acum sa fim piata de desfacere si mana de lucru ieftina a tarilor vestice. Am sa inchei cu o replica a marelui Dinica din „Filantropica” (e un actor, mai bine a zis a fost un actor bun, odihneasca-se in pace nu icsulescu de la clejani, ficiorul minune si alte asemenea vedete aparute peste noapte la emisiuni mama contra soacra, fiica contra vita si ginere contra..timp): Cetatene pensionar, gandesti marunt.

Dorin 17 septembrie 2011 at 8:53

Felicitari pentru comentariu , chiar daca uneori am fost pe pozitii diferite .

blajinul 17 septembrie 2011 at 13:44

D-le Vigilante
Nu vă cunosc, nici nu e important , dar citesc cu mare plăcere comentarile D-voastră.Felicitări !!!

alex 19 septembrie 2011 at 8:27

Aveti mare dreptate prin ceea ce sustineti in comentariul dvs., mai putin partea cu masurile economice…acolo ori gresiti din lipsa de informare, ori benevol pentru a sustine politica PD-ului. Astfel, domnule draga, intr-o economie de piata, pe timp de criza, primul lucru care trebuie facut este sa investim cat mai multi bani in proiecte majore de infrastructura ( nu asta s-a intamplat cu cei 20 mld imprumutati de la FMI ), de asemenea, nu se iau masuri de crestere a fiscalitatii si de descurajare a consumului ( intr-o economie de piata, si nu una centralizata de tip comunist, bunurile trebuie sa aiba rulaj pentru a avea crestere economica ). In concluzie, oamenii trebuie sa stie ca tocmai masurile luate de Guvern au fost cele care au scufundat tara si mai adanc in criza, nu degeaba chiar si acum cand economiile europene au cresteri de peste 5%, noi avem sub 1%.

andi 17 septembrie 2011 at 8:20

si voi ce a-ti facut pe vremea lu-i ceasca?,de ce ne-ati lasat atata timp sub dictatura?daca a-ti fi luat atitudine poate alta era Romania,NU-I ASA?

Dorin 17 septembrie 2011 at 8:50

Un articol ridicol scris si platit de Florin Roman si semnat de un fost sofer ,care a simpatizat cu toate partidele ; observati ca a recomandat numai politruci de la PNL ? Macar de amintea si un nume de la PSD , asa pentru a colora opozitia 🙂 .MARE-I GRADINA LUI DUMNEZEU !

matahala 17 septembrie 2011 at 9:16

Dorin este Cirpian Badila, secretar executiv alPDL Alba Iulia. Asa se explica virulenta comentariului. MARE ESTE GRADINA PDL-ului

Radu Simion 17 septembrie 2011 at 9:48

se observa ca postacii PDL nu fac altceva decat sa gaseasca vinovati in toate partile, numai la el nu. ei sunt ca Alba ca Zapada. nu se comenteaza la subiect, ci doar atacuri. pai pe cine sa nominalizeze de la psd daca actiunea au facut-o cei de la pnl. si aici discutam de 3200 de pensionari pe care guvernarea voastra i-a…ciuruit.

toma 17 septembrie 2011 at 10:06

Cred ca lucrurile trebuiesc aduse pe fagasul lor normal. Asta pt. ca unii isi trag spuza, in totalitate, pe turta lor chiar daca lucrurile nu sint rezolvate, inca, in totalitate. De aceea fac o precizare. Initiativa demararii proceselor apartine unor fosti angajati ai UTEPS iar PNL a oferit suportul logistic prin oameni pregatiti sa duca procesele, investind timp, bani si nu numai – pentru asta cinste lor – in instanta.

vigilante 17 septembrie 2011 at 13:31

Ok si crezi ca vre-un politician mai face ceva in tara asta sau judetul asta total dezinteresat? Au investit timp si bani nu ca i-ar durea in spate de pensionari ci ca sa-si faca imagine sa mai apara cu ceva in presa locala. Sunt toti niste ipocriti. daca faci cuiva bine nu sari in sus sa te lauzi. Asa cum se lauda pedeleul cu marile realizari turistice din municipiu asa se lauda si opozitia cu diverse actiuni caritabile. Campanie electorala. Cand o sa ajunga astia la conducere o sa-i ciuruiasca si ei pe pensionari cum se exprima cineva mai sus. Eu nu mai cre in povesti, actiuni de imagine ale clasei politice din Romania.

toma 17 septembrie 2011 at 14:54

Asta spuneam si eu….

Rica Fagadar 17 septembrie 2011 at 14:00

Ma numesc Rica Fagadar si cu rusine recunosc ca am fost dus de nas in cel mai ridicol mod de un politician a opozitiei, care s-a dat mare avocat, si ne-a pus sa dam statul in judecata. Florin Roman, ca de el este vorba, ne-a promis „marea cu sarea”, si ne-a asigurat ca in 3 luni se rezolva totul, ca va apela la toste cunostintele pe care le are, ca procesul sa nu dureze mult. Sunt peste 8 luni, si nu am ajuns nici la prima infatisare, iar colegii pensionari care au crezut in mine, face acum misto de mine si zice ca am fost fraierul Albei-Iulia, ca m-am lasat inselat de Florin Roman, care acum nu mai vrea nici sa ne raspunda la telefon.Cine face ca mine ca mine s-a pateasca!

fane 17 septembrie 2011 at 16:20

florin roman nu este avocat. Poate te referi la avocatul berindei

Rica Fagadar 17 septembrie 2011 at 23:17

Cu noi a fost la Judecatoria Alba-Iulia, Florin Roman, si a zis ca ne va apara pana in „panzele albe”!

Comentariile sunt oprite