Rămâi conectat

Curier Județean

Un strigăt de disperare din partea unor pensionari

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Domnilor, dacă nu acţionaţi cât mai repede să scăpaţi ţara de genocidul în care regimul Băsescu-Boc a adus-o, istoria vă va condamna şi veţi fi consideraţi părtaşi la sărăcirea şi distrugerea ţării. Niciodată în ţara noastră n-a fost atâta disperare şi batjocură ca în timpul acestei guvernări. În ce ţară se mai sinucid oamenii din cauza disperării? Nimic nu poate fi mai înfiorător pentru naţia română decât realitatea zilelor noastre! Bătrânii şi ai noştri părinţi îşi duc amarul zilelor care le-au mai rămas în sărăcie, boli, foame, ajungând oropsiţi ai sorţii. Am văzut bătrâni veniţi de la sate, mânaţi de foame şi singurătate, rămaşi fără copii şi nepoţi care au plecat în lume ca să scape de zilele negre. Aceşti bătrâni erau socotiţi cândva talpa şi nădejdea ţării. Ei nu cerşesc. Cu ochii în lacrimi privesc la cei care ar putea să-i ajute. Aici, la Alba Iulia, am văzut doi tineri cu suflet mare care le-au întins mâna. Am întrebat un cetăţean: „Cine sunt aceşti tineri?” Bărbatul s-a uitat lung la mine: „Cum, nu-i cunoşti? Aceşti oameni au ajutat peste 3.000 de pensionari cu dosarele de muncă, pensionari cărora Guvernul Boc nu le-a recunoscut grupa de muncă”. Aceşti oameni sunt Florin Roman, Simone Albani, Călin Potor şi avocaţi tineri de la PNL, ei au acţionat în instanţă Guvernul Boc, în numele celor 3.000 de pensionari. Vin cu un sfat pentru tineri: Să învăţăm din greşelile trecutului! Cum votăm şi pe cine votăm? Analizaţi faptele Guvernului Boc şi nu vă lăsaţi cumpăraţi cu „o găleată de mălai”. „Mălaiul” se termină, dar rămân faptele. Ne-au păcălit o dată sau de două ori, dar nu o vor face la nesfârşit. Dacă nici acum nu ne trezim, ne merităm soarta. Ne-au promis că nu se ating de pensii şi salarii, dar totul a fost o minciună. Pensia noastră este un drept, nu un venit. De aceea, ea nu trebuia impozitată. „Cine n-are bătrâni, să-i cumpere!”, spune o vorbă din popor. Pentru acest guvern, bătrânii au devenit o povară de care trebuie să scape cât mai repede. Au scumpit medicamentele, au desfiinţat spitalele!
Domnilor pensionari, alăturaţi-vă membrilor opoziţiei în lupta pentru schimbarea acestei dictaturi!
Valeriu CIOBANU, pensionar


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Voucherele sociale vor putea fi folosite și în magazinele LIDL. Retailerul deține 3 magazine în Alba Iulia

Unirea Ziarul

Publicat

în

LIDL a transmis că plata cu tichetele sociale din programul „Sprijin pentru România” se poate face începând din această lună, şi în magazinele sale din ţară, însă numai cu cardurile emise de Sodexo (județul Alba) şi UP România.

Mai exact, începând de azi, 10 august 2022, beneficiarii voucherelor pentru alimente pot merge şi la magazinele Lidl pentru cumpărături.

Compania precizează că deocamdată sunt acceptate cardurile sociale emise de Sodexo și Up România, ceea ce înseană că nu sunt acceptate şi voucherele Edenred.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Momentan, se va putea face plata doar cu tichetele sociale emise de Sodexo şi UP România”, a informat Lidl.

„Cu ajutorul acestor carduri se pot achiziționa doar produse alimentare, produsele din celelalte categorii disponibile în magazinele Lidl România se vor plăti separat, prin orice altă metodă de plată acceptată de retailer”, a adăugat compania.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

18-19 august| Concursul de muzică „Universul copilăriei”, parte din sărbătoarea estivală a Sebeșului

Ziarul Unirea

Publicat

în

18-19 august| Concursul de muzică „Universul copilăriei”, parte din sărbătoarea estivală a Sebeșului

Între 18 și 21 august 2022, toți locuitorii Sebeșului și oaspeții orașului sunt invitați să participe la sărbătoarea verii: „Zilele Municipiului Sebeș”!

Atmosfera de festival este deschisă pe note muzicale de cei mai mici artiști, participanți la Concursul național de muzică ușoară și folk – „Universul Copilăriei”, pe care municipiul Sebeș are plăcerea să îl organizeze, în parteneriat cu Clubul Copiilor Sebeș. Competiția este structurată pe două secțiuni: muzică ușoară și folk, jurizarea fiind asigurată de reprezentanți ai vieții culturale și ai mass-mediei naționale și de muzicieni.

Elit - Gustul Desăvârșit

În cadrul concursului se acordă peste 40 de premii, categoriile de vârstă fiind 5 – 8 ani, 9 – 12 ani, 13 – 15 ani și 16 – 19 ani, pentru interpretări solo și de grup, respectiv muzică ușoară și folk. Regulamentul este avizat de Inspectoratul Școlar Județean Alba, iar concursul, aflat la cea de-a VIII-a ediție, este cuprins în calendarul Ministerului Educației Naționale. În mod tradițional, partener al concursului este Colegiul Național „Lucian Blaga” din Sebeș. S-au înscris circa 100 de copii din întreaga țară.

Nu vor lipsi nici copiii și tinerii Sebeșului care activează în diverse proiecte culturale susținute de municipalitate: Școala de muzică „DoReMi” și Grupul vocal „Felician Fărcașiu”, Trupele de teatru „Gepetto” și „Pied Piper”, Clubul Fantasy Dance, Trupa de dansuri săsești și Ordinul Scutierilor de Mühlbach.

Organizatorii evenimentului sunt: Primăria Municipiului Sebeș, Consiliul Local al Municipiului Sebeș, Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Nou director la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Alba Iulia: Ana Maria Bleanț, experiență de aproape 20 de ani în domeniul asistenței sociale

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO| Nou director la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Alba Iulia: Ana Maria Bleanț, experiență de aproape 20 de ani în domeniul asistenței sociale

Primarul Municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a anunțat faptul că postul de Director al Căminului pentru Persoane Vârstnice din Alba Iulia a fost ocupat de către Ana Maria Bleanț, în urma câștigării concursului.

„Astăzi am avut o întâlnire de lucru cu doamna Ana Maria Bleanț, care va ocupa, în urma câștigării concursului, postul de Director al Căminului pentru Persoane Vârstnice din Alba Iulia și cu doamna Adina Gădălean, fostul director interimar.

Elit - Gustul Desăvârșit

Doamna Ana Maria Bleanț vine cu o experiență vastă, de aproximativ 20 de ani, în domeniul asistenței sociale, dobândită în cadrul Direcției de Asistență Socială Alba Iulia, care sunt sigur că o va ajuta la o bună coordonare și conducere a Căminului pentru Persoane Vârstnice din municipiu.

Pe această cale transmit un mesaj de mulțumire doamnei Adina Gădălean, pentru profesionalismul și dedicarea de care a dat dovadă în desfășurarea activității sale, iar doamnei director Ana Maria Bleanț îi urez mult succes, putere de muncă și reușite în noua funcție din cadrul instituției”, a transmis primarul Gabriel Pleșa, prin intermediul paginii de socializare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea