Rămâi conectat

Ştirea zilei

Un șofer din Alba care s-a izbit cu mașina de un zid de beton după ce s-a urcat beat criță la volan, trimis în judecată: Ce alcoolemie avea în sânge

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un șofer din Alba care s-a izbit cu mașina de un zid de beton după ce s-a urcat beat criță la volan, trimis în judecată: Ce alcoolemie avea în sânge

Un bărbat din Alba a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Motivarea Judecătoriei Blaj din data de 4 octombrie a fost făcută pubică pe portalul rejust.ro.

În actul de sesizare s-a reţinut că la data de 29.04.2023, în jurul orelor 02:50, în timp ce conducea autoturismul marca Volkswagen, a pierdut controlul asupra autoturismului, a intrat în coliziune cu un zid din beton situat în afara părții carosabile a sensului său de mers şi s-a răsturnat. La testarea cu alcootestul marca Drager din care rezultă că inculpatul avea 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat

Din buletinul de analiză din data de 02.05.2023 eliberat de Serviciul de Medicină Legală, rezultă că inculpatul avea o valoare de 1,45 g%0 alcool pur în sânge la ora 03,20 și respectiv o valoare de 1,10 g%0 alcool pur în sânge la ora 03,20.

Se constată că nu au fost formulate cereri şi excepții şi nici din oficiu nu se impun a fi invocate.

Decizia poate fi atacată cu drept de contestaţie, la Tribunalul Alba, în termen de 3 zile de la comunicare.


 Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Reabilitarea energetică a Primăriei Cergău Mare: Licitația de aproape 500.000 de lei, lansată în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Reabilitarea energetică a Primăriei Cergău Mare: Licitația de aproape 500.000 de lei, lansată în SEAP

Primăria comunei Cergău a lansat recent, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru lucrări în cadrul proiectului „Reabilitarea termică și eficientizare energetică clădire administrativă Cergău Mare, județul Alba”. Valoarea totală estimată a contractului este de 472.203,98 de lei.

Obiectivul general al proiectului este: Asigurarea cadrului necesar pentru dezvoltarea durabilă a localităților din România prin investiții în infrastructura locală care vor susține reziliența și tranziția verde a zonelor urbane și rurale, precum și reducerea disparităților teritoriale la nivel regional, intraregional și intra-județean.

Reabilitarea moderată a clădirilor publice pentru a îmbunătăți serviciile publice prestate la nivelul unităților administrativ-teritoriale.

Obiectivul este renovarea energetică moderată a clădirilor publice, contribuind astfel la îmbunătățirea furnizării de servicii publice la nivel local. Investiția finanțează renovarea moderată a clădirilor publice eligibile.

Renovarea va conduce la o reducere cu 30% a necesarului de energie primară, demonstrată prin studiul de audit energetic elaborat în faza de proiectare și certificatul de performanță energetică realizat la finalizarea investiției.

Obiectivul specific al proiectului: Obiectivul este renovarea energetică moderată a clădirii administrative din Cergau, contribuind astfel la îmbunătățirea furnizării de servicii publice la nivel local.

Lucrarile constau în principal în:

– Lucrari de izolare termica a fatadei
– Instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electirce si/sau termice pentru consumul propriu, utilizarea resurselor regenerabile de energie
– Lucrari de instalare/reabilitare/modernizare a sistemelor de climatizare si/sau ventilatie mecanica
– Alte lucrari care conduc la eficientizarea energetica a cladirii

Atribuirea contractului de lucrări având ca obiect “Achizitie lucrari pentru realizarea obiectivului de investitie “REABILITAREA TERMICA SI EFICIENTIZARE ENERGETICA CLADIRE ADMINISTRATIVA CERGAU MARE, JUD ALBA ” proiect finantat prin Planul national de redresare și reziliență în cadrul apelurilor de proiecte PNRR/2022/C10, componenta 10 — Fondul local.


 Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Articole Similare