Rămâi conectat

Actualitate

Un șef de birou în cadrul APIA Hunedoara, acuzat de luare de mită și trafic de influență, arestat preventiv de Tribunalul Alba

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un șef de birou în cadrul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a fost arestat preventiv, vineri, de Tribunalul Alba, fiind acuzat de luare de mită și trafic de influență, după ce ar fi primit bani de la un fermier în schimbul unor promisiuni.

Judecătorii Tribunalului Alba, la solicitarea procurorilor din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Alba Iulia, au dispus, vineri, măsura arestării preventive, pe o perioadă de 30 de zile, a inculpatului Florin Opriș, șef birou în cadrul APIA Hunedoara, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de luare de mită, trafic de influență, potrivit DNA.

”Din referatul întocmit de procurori a reieșit că, în cauză, există date și probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt: În perioada 2011-2015, inculpatul Opriș Florin, în calitatea menționată mai sus, a pretins și primit, printr-un intermediar, de la un fermier (martor în cauză), suma totală de 145.000 lei (reprezentând o parte din fondurile nerambursabile primite de acesta din urmă)”, potrivit DNA.
În schimbul acestor bani, inculpatul Opriș Florin a lăsat să se creadă că are influență asupra primarului comunei de domiciliu a fermierului, pentru a-l determina pe acesta să-i acorde martorului o suprafață de teren, respectiv pășune, mult mai mare decât cea pe care o primise inițial.
În data de 4 mai 2017, în contextul menționat mai sus, inculpatul a primit de la fermier suma de 25.000 lei, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante, potrivit sursei citate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea