Rămâi conectat

Ştirea zilei

Un român de 19 ani, erou în timpul tragediei de la Notre Dame. Ștefan s-a aflat în prima linie în noaptea incendiului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ștefan, un român de 19 ani s-a aflat în prima linie în noaptea incendiului de la Notre Dame. Tânărul este voluntar şi îi ajută pe pompieri să caute cauzele tragediei. O primă ipoteză ar fi un scurtcircuit la un lift folosit de muncitorii care restaurau clădirea

Ştefan s-a aflat în centrul evenimentelor la Notre Dame. Este voluntar al Inspectoratului pentru Situații de Urgență francez şi nu e prima misiune pe care o documentează cu poze şi imagini video din teren.

A fost impresionat, deopotrivă, de curajul pompierilor şi de emoţia oamenilor care cădeau în genunchi, pe stradă, şi se rugau ca monumentul să fie salvat: „Nu îmi venea să cred! Era o imagine impresionantă! A fost o intervenţie foarte, foarte grea. Periculoasă. Le era frică pompierilor că se va prăbuşi catedrala pe ei.”

Un alt erou din infern a fost preotul Jean Marc-Fournier, care trăise şi atentatul cumplit de la Bataclan. El a intrat în flăcări pentru a salva coroana de spini a lui Isus şi haina regelui Ludovic cel sfânt, chiar înainte de sosirea pompierilor.

Francezii s-au mobilizat imediat pentru reconstrucţie. Preşedintele Emmanuel Macron vrea ca lucrările să nu dureze mai mult de cinci ani. Dar experţii prevăd că va fi nevoie de mult mai mult timp, deoarece distrugerile sunt copleşitoare, aşa cum arată şi imaginile filmate din aer de drone.

Reconstrucţia presupune o muncă titanică. Ar fi aproape imposibil de reconstruit acoperişul din lemn. Cel mai greu va fi să se găsească materia primă. Copaci de mărimea celor folosiţi în secolul 13 nu mai există. Un deceniu ar dura, estimează specialiştii numai instruirea meşterilor pentru acest proiect.

Solidaritatea Franţei şi a întregii lumi este, într-adevăr, impresionantă. Oamenii donează sume mai mari sau mai mici sau, pur şi simplu, se roagă, chiar şi în stradă, pentru ca Notre Dame să renască din cenuşă. În semn de omagiu, clopotele tuturor bisericilor din Franţa au sunat exact la ora la care izbucnea, cu două zile mai înainte, incendiul.

Sursa: a1.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Opt ani și cinci luni de închisoare pentru un tânăr acuzat de trafic de cocaină, prins în flagrant de către polițiștii de la BCCO Alba Iulia

Unirea Ziarul

Publicat

în

Opt ani și cinci luni de închisoare pentru un tânăr acuzat de trafic de cocaină, prins în flagrant de către polițiștii de la BCCO Alba Iulia Sentință definitivă la Curtea de Apel Alba Iulia pentru un tânăr care a fost judecat pentru trafic de droguri de mare risc, trafic internațional de droguri de mare risc, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea