// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Un puternic producător de materiale de construcții, care are fabrică și în Alba, a adus muncitori vietnamezi

Tot mai multe companii din România importă forță de muncă din țările asiatice, în mai multe domenii de activitate, în speciale construcții, industrie și agricultură. Aceștia au ajuns inclusiv în județul Alba (Elis Pavaje), fie la companii puternice de aici, fie la companii din țară care și-au deschis punct de lucru într-una dintre localitățile noastre.

Astfel, muncitorii vietnamezi au ajuns și la Teiuș, unde producătorul de materiale de construcții Somaco Grup Prefabricate, controlat de compania suedeză de investiţii Oresa Ventures, a deschis un punct de lucru încă din 2011. Astfel, la Fabrica Somaco din Teiuș, lucrează mai mulți muncitori vietnamezi, compania confruntându-se cu lipsa forței de muncă din România.

Afacerile producătorului de materiale de construcţii Somaco Grup Prefabricate, controlat de compania suedeză de investiţii Oresa Ventures, au crescut cu 31% anul trecut, la 21 milioane euro.

Somaco Grup Prefabricate a achiziţionat, în 2011, fabrica G&D Teiuş, devenind astfel producătorul cu cea mai mare capacitate de producţie pentru elemente prefabricate din beton utilizate în domeniul construcţiei centrelor comerciale, logistice sau de producţie şi în domeniul infrastructurii.

Grupul de firme Somaco este unul dintre cei mai mari producători de elemente prefabricate din beton utilizate în domeniul infrastructurii rutiere, electrice și de apa canal, precum și al construcției centrelor comerciale, logistice sau de producție din țară.

De asemenea, Somaco este unul dintre cei mari producători de beton celular autoclavizat (BCA) din tara, brandul cel mai căutat în regiunea Moldova.

În portofoliul Somaco Grup Prefabricate se regăsesc livrări pentru centre comerciale Auchan, Carrefour, Bricostore, Praktiker, Interex, OBI, Metro, Kiabi, Baumax, Hornbach, Kaufland, centre logistice (Wim Bosman), structuri socio-culturale, consolidări hidrotehnice, bazine de retenţie, lucrări de drumuri şi poduri, structuri pentru staţii eoliene şi modernizări pentru liniile eletrice Enel.

România a început să importe forţă de muncă din ţările asiatice pentru turism, industrie, construcţii şi agricultură, arată un studiu publicat luni de compania de consultanţă în resurse umane Smartree.

„Primele iniţiative în sensul recrutării de forţă de muncă din afara ţării au început să apară în România în urmă cu 2-3 ani. Motivele pentru care angajatorii români au apelat la această strategie sunt diverse şi includ migraţia anumitor categorii sociale către ţări mai dezvoltate din vest, scăderea natalităţii, cerinţele în schimbare pentru diferite locuri de muncă, schimbări dictate de noile tehnologii şi incapacitatea sistemului de învăţământ de a se plia la nevoile angajatorilor de astăzi”, notează autorii studiului.

Potrivit Smartree, industriile în care companiile au recurs la angajarea de lucrători străini sunt HoReCa (hoteluri-restaurante-catering), producţie, industria uşoară, agricultură, construcţii, servicii, iar cei mai mulţi angajaţi străini provin din Filipine, Nepal, Vietnam, India, Indonezia, Thailanda – ţări în care nivelul de trai este sub cel al României.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Răspunsuri la Un puternic producător de materiale de construcții, care are fabrică și în Alba, a adus muncitori vietnamezi

  1. Alin 31.07.2018 la 19:24

    ati putea sa imi spuneti niste nume de agentii care aduce persoane in filipine? as dori sa o aduc pe prietena mea din filipine , doresc ca ea sa lucreze aici in alba iulia.

  2. mike 31.07.2018 la 22:28

    Iar cineva destept –destepti– dau ajutoare sociale absolventilor de scoala – celor care nu se angajaza sau nu gasesc locuri de munca in Ro. Nu vi se pare asta un mare– NON SENSE?? Cum aduci muncitori straini iar romanii nu gasesc loc de munca?? Mai aia din virful piramidei — voi ginditi sau doar munciti – ma gindesc ca nu faceti nici una ,nici cealalta doar la darimat romania va pricepeti– Si ne mai miram ca tineretul destept ia calea pribegiei.??

  3. inginerie fiscala 01.08.2018 la 8:08

    Cum sa platesti salariul mediu pentru cei din Asia, iar pentru cei din romania sa nu iti convina nici sa olatesti salariul mediu. Ceva este la mijloc