Rămâi conectat

Ştirea zilei

Un proiect al Teatrului ”Prichindel” din Alba Iulia a primit finanțare de la Institutul Cultural Român

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Teatrul de Păpuși Prichindel din Alba Iulia a obținut o finanțare de 31.500 de lei (aproximativ 7.000 de euro) pentru proiectul ”Păpuşi româneşti la Avignon Off 2013”, înscris în concursul de proiecte lansat de Institutul Cultural Român (ICR).

Este vorba de participarea la festivalul internațional de teatru ce se va desfășura la Avignon (Franța), în perioada 8 – 31 iulie, unde potrivit directorului instituției de cultură albaiuliene, Ioana Bogățan, trupa Teatrului ”Prichindel” va prezenta timp de două săptămâni piesa ”Universul din lanterna magică”, în regia lui Radu Dinulescu.

Este un festival în care actorii au posibilitatea să fie urmăriți de foarte mulți spectatori și să vadă la rândul lor foarte multe spectacole. Totodată avem șansa să fie prezenți în sală directorii altor festivaluri din lume, care să își dorească să ne invite le evenimentele lor. Aceeași invitație o putem face și noi, pentru Festivalul ”Povești”, organizat în fiecare an la Alba Iulia”, a precizat Ioana Bogățan.

ICR a organizat, în 2013, un concurs de proiecte cu finanţare nerambursabilă, cuprinzând întreaga paletă a domeniilor culturale, alocând o sumă totală de 450.000 de lei. Inițial, proiectul depus de Teatrul de Păpuși ”Prichindel” din Alba Iulia a fost considerat neeligibil însă, după contestație și completarea dosarului, a intrat în etapa de selecție sub aspectul valorii culturale și a fost admis pentru finanțare. La concurs au fost înscrise peste 200 de proiecte.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Șezătoare la poartă, de Rusalii, într-o comună din Alba: ”Păstrăm vie amintirea altor vremuri, originile și trecutul nostru”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șezătoare la poartă, de Rusalii, într-o comună din Alba: ”Păstrăm vie amintirea altor vremuri, originile și trecutul nostru” Artista populară Maria Anca a organizat sâmbătă, 22 iunie, în comuna Livezile din județul Alba, o nouă șezătoare la poartă, care a reunit participante din mai multe județe. Citește și: VIDEO| Povestea femeii din Alba, declarată Tezaur […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea