Un predicator din Alba a dat slujba pe cules salată în Germania: “Dumnezeu îmi dă putere. Câștig mai mult aici în două luni decât în ​​România tot anul”

Bărbatul din Alba a fost protagonistul unui reportaj care a fost prezentat de jurnaliștii de la ziarul german Bild. Jurnaliștii germani au aflat povestea de viață a lui Radu Alin Lăcătuș și au stat de vorbă cu el pentru a obține mai multe informații.

Dacă în urmă cu o săptămână, Radu Alin Lăcătuș, 31 de ani, citea Evanghelia în biserica sa din Alba Iulia, acum el culege salata iceberg pe un câmp de la ferma din Ronnenberg, aproape de Hanovra.

ELIT

Pe fondul problemelor de la abatoarele din Germania sau de la fermele de sparanghel, unde muncitorii sezonieri români s-au plâns de condițiile de cazare și au acuzat faptul că nu le sunt respectate contractele, Radu Lăcătuș spune că e mulțumit cu ceea ce face.

“Sunt predicatorul unei mici biserici penticostale. Dar nu pot trăi din banii de serviciu. Câștig mult mai mult aici în două luni decât în ​​România tot anul”, a explicat Radu.

Mihail David - 2020

Radu a sosit în Germania, la Ronnerberg (Saxonia Inferioară, 23.000 de locuitori) sâmbătă, 23 mai, cu avionul, împreună cu soția și fratele său. A fost ultimul ajuns din cei 17 lucrători sezonieri care îl ajută pe fermierul Hermann Voges, 58 de ani, cu recolta de salata iceberg. “De obicei, ei vin cu mașina. Dar granițele Ungariei și Cehiei sunt închise, motiv pentru care am plătit pentru zboruri și chiar am amenajat două containere rezidențiale în curte, pentru a respecta regulile corona”, a povestit fermierul.

Fermierul plătește sezonierilor 9,36 de euro/oră. Radu nu se teme de munca grea din teren.
“Dumnezeu îmi dă putere”, spune Radu, care are doi copii, de 5, respectiv 8 ani, în România. Cei mici au rămas în grija bunicilor. La sfârșitul lunii iulie, românul vrea să se întoarcă în România și să își reia activitatea la biserica sa. Va pleca cu 3.600 de euro net, a calculat Bild.

Sursa: libertatea.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

apoliticul 28 mai 2020 at 20:59

Mai vorbim peste o luna…

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...