Un nou tip de fraudă face ravagii în România. Avertismentul unei companii de securitate cibernetică

Un avertisment a fost lansat de o companie românească, din domeniul securității cibernetice, referitor la un val de fraude informatice, care lasă românii fără bani în conturile bancare.

Aceasta afirmă că ar exista o campanie de e-mailuri frauduloase care se pretinde că sunt trimise din parte unor companii mari. De exemplu Poșta Română sau bănci cum ar fi BCR .Scopul fraudei este acela de a-i face pe oameni să le dea date financiare confidențiale.

ELIT

 

 

Cum sunt elaborate mesajele

Mesajele sunt redactate special astfel încât să pară trimise de respectivele companii. Ele conțin link-uri care trimit utilizatorul către o pagină unde i se cer date bancare sensibile. Cum ar fi numărul și numele de pe card, data expirării și codul de securitate de pe spatele cardului sau datele de acces în platforma de internet banking..

Paginile sunt false și sunt controlate integral de către hackeri. După ce aceștia intră în posesia datelor confidențiale ei pot goli rapid conturile victimelor.

În luna iunie, specialiștii au descoperit o campanie similară de e-mail-uri trimise în mod înșelător în numele unor organizații precum Poșta Română, Banca Transilvania, DHL, Balcan Express Curier sau GLS. Ele instalau amenințări de spionaj pe calculatorul infectat.Țintele predilecte erau calculatoare instalate în instituții publice.

Cum să nu fii păcălit

Românii trebuie să se asigure că accesează paginile legitime de internet ale respectivelor companii. „Verificați cu atenție expeditorul e-mail-ului și adresa acestuia înainte de a accesa link-uri sau de a descărca documente atașate. Evitați să accesați fișiere executabile sau link-uri venite odată cu e-mail-uri suspecte de la expeditori de la care nu așteptați vreun mesaj.

Folosiți o soluție de securitate performantă capabilă să depisteze amenințări informatice. Dar și să blocheze instalarea acestora pe dispozitive. Folosiți calculatorul de serviciu doar în scop profesional. Nu accesați de pe acesta aplicații sau programe în interes personal”, recomandă compania de securitate cibernetică, potrivit antena3.ro.

Sursa: evz.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419