Rămâi conectat

Actualitate

Un nou semn de circulație le dă bătăi de cap șoferilor. Ce reprezintă și unde poate fi montat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un nou semn de circulație le dă bătăi de cap șoferilor. Ce reprezintă și unde poate fi montat

Conducătorii auto au noi bătăi de cap cu un semn nou de circulație. Acesta reprezintă un semn de interdicție cu mașină, bicicletă și motocicletă.

Acest nou semn rutier a apărut în Germania și încă nu este bine cunoscut șoferilor din această țară, cel mai adesea se creează confuzie. Semnul de interdicție cu o mașină în stânga, o bicicletă și o motocicletă în dreapta este unul dintre cele mai noi indicatoare rutiere de pe drumurile germane, valabil din anul 2020. Atunci a intrat în vigoare o modificare la Legea privind circulația rutieră (StVO) care are în vedere creşterea siguranței în trafic și motivarea cât mai multor șoferi să treacă la biciclete.

Semnul indică interzicerea depășirii, astfel că, unde este amplasat acest semn, bicicletele și mopedele nu pot fi depășite.

De la intrarea în vigoare a amendamentului, oricine dorește să evite sau să depășească bicicliștii trebuie să fie mai precaut. Există o distanță minimă de depășire de 1,5 metri în intravilan și doi metri în afara intravilanului. Anterior, StVO recomanda doar „distanță laterală suficientă”. Acum, noul semn, „StVO VZ 277.1”, indică când depășirea vehiculelor cu două roți este complet interzisă.

Sursa: gandul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea