Un nou FOCAR de COVID-19 la Suceava: 103 persoane de la un centru de bolnavi psihici au coronavirus. 35 sunt angajați, 68 sunt pacienți

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Purtătorul de cuvânt al DGASPC Suceava, Nicoleta Daneliuc, a informat duminică  că peste o sută de angajaţi şi beneficiari de la Centrul de Reabilitare şi Recuperare Neuropsihiatrică (CRRN) din Costâna au fost diagnosticaţi pozitiv cu noul coronavirus şi se iau măsuri pentru izolarea acestora şi dezinfecţia tuturor locaţiilor.

Potrivit lui Daneliuc, DSP Suceava a comunicat că, dintre cei 103 angajaţi ai centrului testaţi, au fost identificaţi pozitiv 35, iar dintre cei 154 de beneficiari – 68.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

În prezent, la CRRN Costâna sunt luate măsuri similare ca la CRRN Sasca Mică privind înlocuirea personalului diagnosticat pozitiv cu personalul aflat în izolare la domiciliu, separarea beneficiarilor pozitivi într-o altă locaţie, faţă de cei negativi, numirea unui coordonator pentru monitorizarea situaţiei, instruirea personalului, traseul epidemiologic, dezinfecţia tuturor locaţiilor din incinta centrului, suplimentarea stocului de echipamente de protecţie şi produse de igienă.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Angajaţii diagnosticaţi pozitiv sunt transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, unde vor fi internaţi pentru monitorizare şi tratament specific.

Daneliuc a informat, totodată, că la Centrul de Abilitare şi Reabilitare din Todireşti nicio persoană nu a avut fost testată pozitiv la SARS-CoV-2.

Sursa: stiripesurse.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei