Rămâi conectat

Cultură Educație

Un medic veterinar din Alba îşi instruieşte omologii de peste Prut

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Dr. Ioan Tătucu, şeful Serviciului Inspecţii din cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Alba, face parte din grupul celor 11 experţi români care îi vor instrui pe medicii veterinari din Republica Moldova. Medicul veterinar albaiulian a fost desemnat ca lector, alături de 4 specialişti ai ANSVSA şi alţi 6 medici veterinari din ţară, în proiectul bilateral intitulat „Continuarea principiului trasabilităţii animalelor vii, prin implementarea legislaţiei sanitar-veterinare în domeniul igienei produselor de origine animală”, finanţat de Guvernul României.
Valoarea proiectului este de 300.000 de euro, dintre care 250.000 euro vor fi acordaţi pentru consultanţă şi expertiză şi 50.000 de euro pentru procurarea de echipamente necesare în vederea continuării implementării sistemului de trasabilitate al produselor alimentare de origine animală.
Dr. Ioan Tătucu a participat deja la două stagii de pregătire a omologilor lui de peste Prut pe linia implementării legislaţiei europene, de câte o săptămână, la Chişinău, în perioada 19 – 23 septembrie şi între 3 – 7 octombrie. De asemenea, o delegaţie a autorităţilor veterinare din Republica Moldova s-a aflat la finele lunii trecute în documentare în judeţele Alba, Sibiu şi Braşov, în judeţul nostru vizitând firmele Albalact, Transavia, Mercado şi Triticum. Până la finalizarea acestui proiect, expertul DSVSA Alba va mai participa la două activităţi de instruire a medicilor veterinari din Republica Moldova, alături de ceilalţi colegi români. (R.G.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea