Rămâi conectat

Actualitate

Un medic român îl acuză pe Raed Arafat de „crimă cu premeditare”. Declarațiile șefului DSU stârnesc revoltă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un medic român îl acuză pe Raed Arafat de „crimă cu premeditare”. Declarațiile șefului DSU stârnesc revoltă

Medicul Monica Pop a reacționat necruțător la adresa șefului Departamentului pentru Situații de Urgențe (DSU), Raed Arafat, după ce acesta a reiterat, miercuri seară, că ordinul prin care se amână intervențiile chirurgicale ale bolnavilor cronici ce nu sunt „urgente” în favoarea pacienților infectați cu coronavirus nu închide spitalele sau serviciile ambulatorii pentru români. Numai că șeful DSU a făcut o gafă colosală, din nou, din care a reieșit cât se poate de clar că nu îl deranjează dacă pacienții suferinzi de alte boli suferă de dureri.

Raed Arafat, gafă colosală: Preferă să lase românii să sufere de dureri.

Medicul Monica Pop este de părere că suspendarea internărilor pentru intervenții chirurgicale este o crimă cu premeditare, iar bolnavii vor fi afectați semnificativ din punct de vedere psihic. Poziția cadrului medical vine după ce Raed Arafat a făcut o declarație care a stârnit revolte.

„Am dat exemple și le dau din nou. În loc să am resurse, pe lângă medicul care operează, un anestezist, un asistent de anestezie, resurse, oxigen, una, alta pentru operație de hernie de disc, care poate foarte ușor să fie făcută peste 2, 3 săptămâni, prefer ca anestezistul să fie la ATI, să îngrijească un bolnav care poate muri peste o oră sau două.

Este prioritizarea resurselor ce am făcut, este un principiu foarte cunoscut în domeniul medicinei de dezastre și se aplică când avem limitare de resurse și avem nevoie de resurse în acest sens”, a declarat Raed Arafat, miercuri seară.

Monica Pop reacționează: „Nu îmi vine să cred că un medic a putut să debiteze aşa ceva!”

„Cum e posibil ca un medic sa spună aşa ceva, să se amâne o astfel de operaţie?!”, a reacționat medicul Monica Pop, după intervenția lui Read Arafat. „Nu îmi vine să cred că un medic a putut să debiteze aşa ceva! Şi a dat şi un exemplu care e o urgenţă: hernia de disc. Nu o fi de mare urgenţă ca şi intervenţie, însă provoacă nişte dureri absolut insuportabile.

Pe urmă, toţi bolnavii programați trebuie operaţi. Într-o lună de zile se poate agrava orice fel de boală a unui pacient care necesită intervenţie chirurgicală.

Trebuie revocat acest ordin. Este efectiv o crimă cu premeditare”, a spus medicul Monica Pop, subliniind și faptul că pacienții care trebuie să fie supuși unei intervenții chirurgicale trebuie să se pregătească și din punct de vedere psihic pentru demers.

Raed Arafat a vorbit miercuri despre ordinul prin care se amână intervențiile chirurgicale ale bolnavilor cronici ce nu sunt „urgente” în favoarea pacienților infectați cu coronavirus. Șeful DSU a spus că ordinul nu închide spitalele sau serviciile ambulatorii, însă prioritizează pacienții cu COVID-19.

O altă gafă făcută de Raed Arafat a fost chiar săptămâna trecută, după incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. Șeful DSU a declarat că ”suntem fericiți că sunt șapte morți și nu nouă”.

sursa: evz.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a adus lămuriri importante despre noua Lege a Pensiilor și a explicat faptul că tinerii vor fi avantajați dacă au studii superioare, aceștia urmând să încaseze sume în plus la pensie. De asemenea, românii care au peste 36 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea