Rămâi conectat

Actualitate

Un lanț de magazine prezent și în județul Alba se pregătește să își închidă toate unitățile din țară. Concedieri și pierderi pentru compania cu capital străin

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un lanț de magazine de tip discount de îmbrăcăminte, care este prezent și în județul nostru la Alba Iulia și Aiud, TXM-Textilmarket din Polonia, a cerut intrarea în insolvență a filialei din România, vehiculându-se chiar încetarea tuturor operațiunilor de pe piața națională. Motivele invocate de aceștia țin de pierderile ridicate înregistrate la noi în țară.

Anul trecut, filiala din România a avut afaceri de 73,1 milioane lei, cele mai mari de la apariția pe piața locală, dar a intrat pe pierdere cu un minus de aproape 5 milioane lei, după un profit de 1,1 milioane lei în anul precedent. Filiala are peste 210 angajați.

Acum, însă, și-a cerut insolvența, iar compania-mamă, aflată deja în restructurare, vorbește de încetarea operațiunilor, cu argumentul că activitatea trebuie să fie sistată deoarece a provocat fluxuri inutile de numerar și a adus pierderi.

Grupul TXM este proprietarul rețelei de magazine textile TXM, al doilea cel mai mare lanț de magazine de îmbrăcăminte cu discount pe piața poloneză, cu peste 330 de unități în Polonia, Slovacia, Cehia. Intrat în România în 2015, grupul și-a stabilit sediul la Timișoara și a deschis magazine în orașe ca Petroșani, Alba Iulia, Sighetu Marmației, Timișoara, Târgu-Mureș, Târgu Jiu, Iași.

La acest moment, retailerul se prezintă pe site ca având aproape 40 de magazine, dar pe pagini de socializare sunt anunțate de către diferiți clienți închideri de magazine.

sursa: profit.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul În jur de 4 milioane de seniori nu vor primi pensiile până de paște sau doar după paște, datorită poștei române care va avea un program special în următoare minivacanță. Livrarea acestora va începe pe 2 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea