Ziarul Unirea

Un lanț de magazine prezent și în județul Alba se pregătește să își închidă toate unitățile din țară. Concedieri și pierderi pentru compania cu capital străin

Un lanț de magazine de tip discount de îmbrăcăminte, care este prezent și în județul nostru la Alba Iulia și Aiud, TXM-Textilmarket din Polonia, a cerut intrarea în insolvență a filialei din România, vehiculându-se chiar încetarea tuturor operațiunilor de pe piața națională. Motivele invocate de aceștia țin de pierderile ridicate înregistrate la noi în țară.

Anul trecut, filiala din România a avut afaceri de 73,1 milioane lei, cele mai mari de la apariția pe piața locală, dar a intrat pe pierdere cu un minus de aproape 5 milioane lei, după un profit de 1,1 milioane lei în anul precedent. Filiala are peste 210 angajați.

ELIT

Acum, însă, și-a cerut insolvența, iar compania-mamă, aflată deja în restructurare, vorbește de încetarea operațiunilor, cu argumentul că activitatea trebuie să fie sistată deoarece a provocat fluxuri inutile de numerar și a adus pierderi.

Grupul TXM este proprietarul rețelei de magazine textile TXM, al doilea cel mai mare lanț de magazine de îmbrăcăminte cu discount pe piața poloneză, cu peste 330 de unități în Polonia, Slovacia, Cehia. Intrat în România în 2015, grupul și-a stabilit sediul la Timișoara și a deschis magazine în orașe ca Petroșani, Alba Iulia, Sighetu Marmației, Timișoara, Târgu-Mureș, Târgu Jiu, Iași.

La acest moment, retailerul se prezintă pe site ca având aproape 40 de magazine, dar pe pagini de socializare sunt anunțate de către diferiți clienți închideri de magazine.

sursa: profit.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

dolfi 8 august 2019 at 13:07

Păcat de locurile de muncă ce vor dispare. Că marfa vândută de acest lanț de magazine e scumpă si proastă. Un tricou sau o cămasă etichetată ca 100% bumbac, e plină de sintetic. Te coci in ele. Le speli de cateva ori si se duce culoarea. Pui 5 lei in plus și cumperi ceva mai de calitate din alte magazine. Suntem prea săraci să cumpărăm lucruri…ieftine!

Comentariile sunt oprite